40

Анонимен

преди 12 години

Аз само едно нещо не мога да разбера, как така при двойно увеличение на безработицата в това министерство на труда си позволяват да си начисляват бонуси ????Бих разбрал, ако безработицата е спаднала, ама това което прават си е абсолютна наглост

39

До к.31

преди 12 години

Абе бате, те надмина шефа на социалистите С.Станишев: той първоначално говореше за 15 млн лв, сетне ги вдигна на 40 млн лв - това беше онзи ден вечерта. Ама ти хич не си играеш: очевидно си селски и си свикнал на 500 лв , хайде до 1000 лв можеш да броиш, така че за теб разлика между 15 млн лв и 118 млн лв няма - все са милиони!

38

зъл

преди 12 години

29 смешен си тук става въпрос за 15 бона прилапани ей тъй от 1 човек. Прави си сметка за колко общо става въпрос. Айде да ги сметнем едно към гьотере - охлюда Дянков призна за неговото министерство за 52 млн. само за миналта година. Общо да другите признаха от кумува срама едно към още 50 млн. Айде сложи половината на това по областни управи и общини и разните стотици комисии. Сложи още толкова и за държавните предприятия, болници и т.п. Като сложиш още 70 млн. икономисани и самораздадени в т.н. съдебна система (по техни данни в края на миналата година) Че те дойдоха къде четвърт милиард!!!! Че то това са си 1 процент от бюджетните приходи само за бонуси бе брат. И хора като тебе пак наглеят и викат ние крадем, ама ония окрали повече :))).

37

Анонимен

преди 12 години

Тотю седеше и се изнизваше като пръдня из *** да не го питат за бонуси. С лице, с отпечатък от безсънние, необръснат то работа, загрижен, с болка в очите от грижи за пенсионерите, майките, инвализите...Как има *** да вярват на нов морал във властта!?Морален крадец и унищожител на достойния живот на хората има ли?Единствена идеология-да откраднем повече пари от предишните и да ги задминем.

36

Ели

преди 12 години

Какви са тея цифри, какви са тея чудеса?!Все едно не става дума за пари, а за семки! Направо нереално ми се вижда на фона на битието на моето семейство! Вече трета година събираме едни 3000лв за кола втора употреба....и.....все още сме до никъде!

35

Анонимен

преди 12 години

ДА СЕ ЗАДАВИ ДАНО

34

Анонимен

преди 12 години

БСП - 4 милиарда (4 000 000 000) излишък изтече незнай къде. ГЕРБ 600 000 в бонуси като повечето са върнати. Великите крадци немогат да бъдат надминати.

33

Стига,бе

преди 12 години

"Тръгна си началникът на кабинета на Тотю Младенов "Абе какви са тия "политически кабинети"? да не е това, дето едно време му се казваше партийно бюро, а?Нали се деполитизираха армията, полицията, администрацията..... Какви политически кабинети??? Министърът е министър в ДЪРЖАВАТА, на не на някоя политическа партия. За партийна дейност си имат клубове субсидии и т.н. Там да си вършат политическата работа, а в министерството - ДЪРЖАВНАТА!Ужас, просто! Която и да е партията...

32

До к.27

преди 12 години

Защо, Гергана Павлова да не беше пенсионерка, като я гледах - около 40-те! Ами д-р Нешева, Тр.Трайков, Н.Караджова, ловешкият финансист Дянков, заместникът му Горанов? Б.Б. такива млади министри и зам.министри ги е наслагал, които само за пари мислят!

31

Дебел маркуч

преди 12 години

Още с идването си на власт, наглия пожарникар с помощта на гаулайтерите си в центъра и по места, побърза да разчисти всички хора от държавната администрация, които няма да играят кривото му хоро. Последваха го и новоизбраните кметове от ГЕРБ ЕООД през есента. Министерствата бяха напълнени с т.н.политически кабинети, което просто казано означава шайка *** - партийни секретари на същото ЕООД. Ами, така е. Новият морал се утвърждава с нови лица и нови политики. Отврат отвсякъде братя българи!

30

Анонимен

преди 12 години

Не знам кои какво не е върнал. Само знам че има още 118 милиона за връщане!

29

зъл

преди 12 години

Всъщност полит. кабинет е личната администрация на Министъра. Казват и политическа, защото хората в него се определят по негова преценка и там влиза нач. кабинет, зам. министрите, и определен брой съветници по решение на самия министър. Такива кабинети има в цял свят и това е нормално. Все пак когато поемаш управлението на едно министерство е нормално да си сформираш собствен екип с който да работиш и да имаш пълно доверие. В интерес на истината част от тия кабинети вършат доста и сериозна работа - нали не очакваш самия министър да проучва и подписва всяка една преписка, която отива за подпис при него. Друг е обаче въпроса за тези бонуси и то в такива размери. Но у БГ-то много лесно и много бързо се възпроизвеждат модели за частни търговски дружества в държавната администрация, което както се сещаш е безумие :))). В много големи частни корпорации тази система е добре отработена и бонусите са в пъти по-високи от заплатите, но там са обвързани с конкретни резултати. Имаш резултат, донесъл си по-голяма печалба на собственика, нормално е да те бонифицира. В администрацията обаче подобен модел е безумен :))). Просто една администрация няма как да изработи повече и да донесе повече ползи - тя или си свършва работата - демек си заработва заплатата или не я свършва. А тия истории ама то по-малко хора от щата и т.н. са глупости. Ако администрацията с тези хора, които има си е свършила работата то значи щата е раздут и др. не са били необходими.

28

мащаб 1:100

преди 12 години

11 000 ?!? Пфуууууууууууууу...Бред милионите взети от БСП във вид на бонуси, това си е направо като детска игра на шикалки.

27

до 10

преди 12 години

защо,жал ли ти е?на него не му беше жал като взимаше пари на фона на беднотията която се шири

26

Анонимен

преди 12 години

Какви са тези пенсионери на сладки длъжности. Младите напускат държавата,защото нямат работа , а пенсионерите заемат местата и получават огромни бонуси за несвършена работа.Срам, позор!

25

Оп-са

преди 12 години

Малииии, че то много пари имало в тая държава бе, ама само за отбрани хора! Смятайте ако се крадеше в разумни граници, както крадат и в ЕС, та ние щяхме да бъдем супер добре! Ама не, те си разават бонуси от стотици минимални заплати за НЕСВЪРШЕНА работа! Аз съм в частна фирма, от 2008-*** бонуси нямам, работа има, оборот и печалба също, но шефа вика - ами няма пари, криза е...ама си купува нова кола! Сега си търся нова работа! Плюя на такива шефове и на такива "държавници" като нашите! Срам!

24

ало

преди 12 години

алчни гадове

23

Пенсия

преди 12 години

Аз теглих 3000 лв.,заем за неотложни нужди.От пенсията ми ги удържат и това за 5 г.Като чета за бонусите ми се плаче....

22

до 19

преди 12 години

Тази кифла на 2 магарета сено не може да раздели ти чакаш пари да си изкара..

21

osata

преди 12 години

до 19 - няма как да бъде уволнена, това е изборна длъжност. А за чии интереси работи, още е много рано да се каже.