28

чичо

преди 13 години

ай стига ве ---всичките знаете какво трябва да се направи ,а само министъра не знае.стига с тия глупости ,а оставете хората да работят на спокойствие,защото наистина за първи път ни се паднаха съвестно работещи хора за министри.ИЛИ ИСКАТЕ ДА ГИ ИЗГОНИМ ГЕРБ А ПОСЛЕ ПОНЕ ОЩЕ 20 ГОДИНИ ДА НИ ДООКРАДАТ И ДОЗАТРИЯТ КРАДЦИТЕ И РАЗБОЙНИЦИТЕ НА СТАНИШЕВ И НА БСП.ТЕ САМО ТОВА И ЧАКАТ И ТОГАВА НЕ ЗА 20 АМИ И ЗА 30-40 ГОДИНИ НЯМА ДА МОЖЕМ ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТЯХ.

27

Не е истина!!

преди 13 години

Пене,Премиера е коректен !!Това ,че се дистанцира е не подкрепя не компетентните и недобросъвестните не е лош знак!Някой не пожела да "Хвърли хората си на вълците "....и това беше Лош ход!

26

smotanqka

преди 13 години

ей докога ще си играете със здравето ни........и нищо друго не сте.....ай стига сме ви плащали,то за акво ли ви и плащаме, елате при селото...елате и се трудите....та дано да разберете разликата оъ инсулта и плевмонията

25

Анонимен

преди 13 години

Софиянци ще ходят на преглд в някое село,заради високата цена на прегледа и ако често ги боли гърло ще трябва да останат.Но то и там е 15-20,но там поне няма да се влючва събличането и окачването на дрешките на закачалка,преглед направо с бомбето без да го оглеждат.За туй в плевенско казват когато сестрата посреща пациента и посочва да седне докато доктора се появи-Аз мога и прав да го е.ъ

24

ще има добър резулта

преди 13 години

Със силата на дейсващ закон:1.Да се концентрира Регулативния стндарт Само при джипитата,без ВСД- тата2.Да се увеличи капитационната сума за да може една Джипи практика да може да се самоиздържа с по - малък брой пациенти.Тогава ще има достатъчно време наистина качествено да се обслужи пациевна.Много от проблемите биха могли още при разговора / анамнезата/ да се изяснят

23

PENE

преди 13 години

Константинов,Константинов , тя и оноя Борисова дето беше преди тебе на поста и тя се хвалеше с подкрепата на Боко , а виж какво й се случи накрая ! ! !За Боко няма подкрепа , лоялност и приятелство ! Няма личности и авторитети !ИМА САМО РЕЙТИНГ ! ! ! !И за него , той е готов да се откаже от всекиго и от всичко ! ! ! Ако не вярваш питай Борисова , питай Нан"ев , оитай Лъчко Мозъка , питай и онази кифла дето онзи ден роди докато е "неизлечимо болна" !

22

Джипитата са почтени

преди 13 години

3.икономически са най- изгодни - от сумата за разходи се самоиздржат - наем на бившите поликлиники,консумативи ,ремонти ,младши персонал - сестри ,санитари ,счетоводители ,телефони ,неотложната помощ заплащат ,заплащат на заместника при полагаемия се отпуск.......и това срлещу скромната сума от 1.37 на пациент за месец!!

21

отчитай те

преди 13 години

Колко е наистина важна позицията на Джипитата -1.най- близо са до семействата и конкретния пациент -всяка промяна могат да я регистриат ,защото познават добре пациента и имат база за сравнение2.те са със широка специализация -в техния периметър влизат съществените неща за по - голяма част от патологията

20

conservator

преди 13 години

Всичко лекари и медицински сестри трябва да получават твърда заплата и допълнително материално възнаграждение, а парите от пътеките да постъпват в касата на баолницата. Те са на трудов договор, а не на изработка.

19

Анонимен

преди 13 години

Да бе - лошо нещо е конкуренцията - затова в Германия, например, има няколко здравно-осигурителни дружества - щото са по-*** от нас.Индивидуални здравно-осигурителни сметки! Индивидуални пенсионни сметки!Стига с тоя комунизъм!

18

outsider

преди 13 години

Проблема на здравната реформа е, че правителството се опитва да я направи без да вложи пари за това. А това е невъзможно, просто тези неща се правят с допълнително финансиране, за да се преструктурира сектора. А докато трае преструктуриурирането трябва да се финансира здравеопазването му в сегашния му вид. Проблема е, че няма пари, а затова е виновно правителството с некадърната му икономическа политика. Така че скоро нищо добро не очаквам да се случи. ББ ще продължава приказва, за това го бива

17

Калин

преди 13 години

д-ра европейска практика са здравните застраховки.. личните сметки.. европейска практика е да получаваш здравна грижа!болниците им са евроипейски.. достъпа до лечение и лекарства безплатен или възможно най минимален!Син болшевик!

16

edin bg v 4ujbina

преди 13 години

Da namalqt parite na semeinite lekari.Zapo4nete da snimate i tqhnite palati i koli.Tam ima mnogo qka dalavera.Nemoje bez da lekuva6 da vzima6 tolkova mnogo pari a edin speciqlist da vzima trohi.6te sledq dali 6te ima razvitie i tam te sa po zle ot mitni4arite.

15

събота

преди 13 години

Според него определени средства трябва да бъдат в определени болници,за да има качествено оборудване Г-н министър,такова изказване министър ако е допстимо,ЗА ЛЕКАР НЕ Е ДОПУСТИМО Хипократовата клетва според мен има друга замисъл-различна от Вашата

14

Мъдовски

преди 13 години

Докторе, с хвалбата ти за НЗОК много грешиш! Проблемът на здравеопазването е заложен в мудността на институциите, които се "въртят" като пумпали около него и шуробаджанашки дечица със съмнителна квалификация и способности, настанени на топла държавна работа. Примери за това много в България! Погледни онази мома от "Земеделие" и се огледай дали ги има такива и около теб.

13

Мина

преди 13 години

С тази наша болна система никога няма да има ред даже и в здравоопазването.Научеха се всички да крадат и няма да се спрът.Затова ще има хора да тагуват за миналото ,защото тогава хората се лекуваха безплатно.Ще го видим и този министър...Всички са еднакви въртят сучат и после пак същото се повтаря ,едно обищават друго вършат,абе скапана държава,защото сма скапаняци.Всичо се върши умишлено колкото народа е по- *** толкова по-лесно се командва и болен народ слаба държава.

12

СБЪРКАНО

преди 13 години

Даже и Новия Министър си Призна и то без угризения че е работил корупционно.Той каза че преди да стане Министър е работил по 14часа.До обяд на заплата от касата , след обяд на частно.А всички сме се сблъсквали с тази Мафия.Сутринта отиваш при Доктора и той ти казва ела следобяд в частния ми кабинет или клиника.Това е с един изтрел два заека - хем от ЗО хем от джоба.Митничарите бяха нарицателно за Корупция но поне сваляха по една Кожа ,а тези Кутраци свалят по 2 - 3 кожи и кокали.

11

Анонимен

преди 13 години

spored men zdravnata kasa trqbva da bude zatvorena , kakto v povecheto civilizovani strani , nqma zdravna kasa . I tova e mnogo glupavo , che zaduljavat da plashtame osigurovki , ami az po princip v durjavna bolnica ne sum stupil ot 5 godini imam si i 4asten lichen lekar i ne vijdam smisyl da plashtam za neshto koeto ne polzvam .

10

?!

преди 13 години

До номер 4:И познай колко лекари ще се навият да учат 10 години за да вземат накрая 1000 лева на месец... николко

9

Анонимен

преди 13 години

4, само че така един лекар в село Долно нанагорнище, преглеждащ 10 пациента за месец ще получава колкото един лекар в централна софийска болница примерно....