57

:)

преди 13 години

Истината е, че в България преоритетите ни са тотално сбъркани-намираме пари за чалга дискотека поне веднъж седмично, купуваме парцали на чужди марки, накичени сме като коледни елхи с тенекиите по врата и къде ли не, но за здраве все няма и все ни е скъпо!!!Маркови сме, но устите ни са като казани за ***!!

56

Анонимен

преди 13 години

Бабата или дядото на село със стотинките в джоба и с един хоремаг, в който няма четки и пасти за зъби, как ще си ги купят, за да си мият зъбите.

55

МАТКОВ

преди 13 години

не съм си мил забите от 40г сега имама 28бр на 59г съм

54

кольо дългия

преди 13 години

ОТ СТАРА ПЛАНИНА ЩЕ СЕ ОПРЯВАТ ТОЙ МИНИСТЪРА ЗА ТОВА ВЪВЕДИ БДС ГЕРБ СЕ ГРИЖЕ ЗА ВАС / А И ПОЛИЦИЯТА ЗАБРАВИХ/

53

D.V.E.B.

преди 13 години

nepoznavam 4ovek koito nesi mie zabite.mojebi 6toto nekontaktuvam sas polu4oveci

52

gogo

преди 13 години

Здравите зъби започват със здрава храна. И не е вярно, че е ген, изследванията на Уестън Прайс го доказват - поколения наред индианците са имали безупречни зъби, но днес децата им имат кариес, защото ядат "модерни" храни с бяло брашно и и захар. Гледам по площадките малки едва проходили дечица да пристъпват с вафла или близалка в ръка и си мисля, че всичко опира до култура на храненето. Зъбите се поддържат здрави само с диета богата на минерали и амино-киселини, а не с пасти, конци и флуор.

51

Анонимен

преди 13 години

Наскоро отидох на зъболекар и резултата от прегледа беше че имам 8 зъба за пломбиране и две коронки за смяна. Цена 2000лв.За всеки случай отидох при още един зъболекар и резултата беше, че нямам кариеси, коронките са добре, даже зъбният камък е малко. Смени две стари пломби за всеки случай. Със здравната книжка цена 10.60лв.Като го питах за 8-те кариеса каза, че не вижда такива, но ако държа на бройката може да пломбра няколко здрави зъба.Бъдете внимателни с цените - пазарна икономика сме

50

Mi

преди 13 години

А що не изкарахте малко статистика за цените на зъболечението. Детето ми е научено от бебе още да си мие зъбите. Редовно ходим и по зъболекари. Добре че нашия ние приятел - не работи със здравната каса, но ни прави отстъпки и пак ми излиза по-евтино отколкото да отида на такъв дето работи с нзок. Не е само до миене на зъби.

49

Анонимен

преди 13 години

До преди 5-6 години в България изобщо не можеше да купиш конец за зъби, а той е много важен за качественото почивстване на зъбите! Повечето от познатите ми ме гледаха като марсианец, когато си поръчвах от чужбина конец за зъби!С четката за зъби не е възможно да се премахне добре храната межбу зъбите и това е причината, че дори и тези които редовно си мият зъбите им се получава кариес.

48

Анонимен

преди 13 години

Ай стига бе, аз па как не познавам един човек, дето да не си мие зъбите. Докторът май трябва да смени обкръжението =)

47

Machiavelli

преди 13 години

Всичко опира до човека и зъбите му, всичко е генетика.Аз често забравям вечер да ги мия, но са бели и здрави.В Плевен си махнах мъдреца и като легнах и зъболекарката ми каза "абе ти имаш много здрави зъби бе момче" и аз и казах, че не съм ходил на зъболекар от първи клас. Зъболекарката е Албена Сурджийска, намира се срещу окръжна болница, препоръчвам я. Ако не се лъжа ми взе 30 лева общо за прегледа и после за изваждането и знаеше, че съм от чужбина, ако беше друг да ми е отлепил 100 лева сигурн

46

7

преди 13 години

Абе оралната - ясно, ами другата хигиена е трагична. Българинът масово ненавижда сапуна под мишниците си. За други места не ми се и мисли.

45

Анонимен

преди 13 години

зъбите нямат нужда от миене с паста и четка, поне така го е замислила природатано индустриалните храни ни разказват играта

44

да

преди 13 години

Има зъболекари,които не могат да различат болния зъб от здравия,на мой близък му извадиха здрав зъб до болния и му казах,че може да го съди,този зъболекар не бил много добре,сам си говорил и си казвал,че много лошо работи.Да се смееш ли или да плачеш.Обаче хората продължават да ходят при него.

43

СЪБОТА

преди 13 години

Това,че хоратастрадат от болни зъби не е признак на слаба хигиенна култура Основната причина са вредните изкуствени храни,лошото здраве и многото медикаменти ,които имат странични действия

42

кариеса

преди 13 години

Четите - скъпи, зъболекарите - мародери....

41

аз

преди 13 години

Дъвчете дъвки и няма да видите никога зъболекар! Това не значи да не си миете зъбите ;)

40

лобистче до 37

преди 13 години

Не знам дали съжаляват, ама се връщат след време и водят свои роднини. Егати съжаляването, като ти доведат на теб такива клиенти, ела пак да кажеш нещо.

39

nqkoi si

преди 13 години

Хаха.. Ти си порения мърморко темерут с дъх на чесън и неизмита паст... Г-н Поразяваща уста, моля научете поне децата си да си мият зъбите и вземете послушайте номер 28, защото е прав ;)

38

Анонимен

преди 13 години

Браво добре че има хора като теб и #18 с чувство за хумор аман от зубъри дето гледат само с бялото на очите си и виждат всичко в черно.