307

до Михаела

преди 14 години

А наясно ли си, че съдебната система се издържа от джоба на ДАНЪКОПЛАТЕЦА ? Данъкоплатците са тези, от чийто труд се хранят и съдии, и прокурори, и депутати, и министри ...

306

до Михаела

преди 14 години

Щом си убедена, че у нас има и добросъвестни некорумпирани съдии, то тогава човекът от снимката трябваше да ги посочи и да даде само на тях Коледни добавки, така както го каза и Борис Велчев !

305

МИХАЕЛА

преди 14 години

А наясно ли сте, че съдебната система издържа затворите; че от подсъдимите не се взема нито една стотинка за каквото и да било? Така че техният бюджет не е отпуснат само и единствено, за да получават заплати и премии, а и за други звена. Никой не твърди, че надзирателите тр да вземат по-малко пари от магистратите. Стандартът на живот на всички хора тр да се подобри, не да действаме според убежденията на Вуте-"Не е важно аз да съм добре, важно е Нане да е зле!"

304

Jay Z

преди 14 години

99 Problems

303

МУСТАФА

преди 14 години

Твърдението ми по-долу, че България няма функционираща съдебна система е констатация на Европейският парламент, изразена в обвинение към Европейската Комисия, че го е подвела да приеме за държава членка на ЕС, страна с "нефункционираща съдебна система". Становище по обвинението не е взето дори от представителите на България.

302

до Михаела

преди 14 години

А ти чула ли си унас да има осъден съдия за корупция ? Аз лично не съм чул и точно това поставя под съмнение цялата ефективност на съдебната ни система ! ДАНС хванаха една варналийска съдийка с 10000 лв, а те ни баламосват, че това не било рушвет, а тя била благородна дама ...

301

до Михаела

преди 14 години

Ако си забелязала, надзирателите от затворите също не са получавали 13 - заплата !? Мислиш ли, че е по - лесно да си надзирател в затвор сред рецидивисти, отколкото съдия ? Според мен на надзирателите можеше да им дадат 13 - заплата !

300

до Михаела

преди 14 години

А що се отнася до човека на снимката, то с това негово си изказване, той просто започна да губи доверие сред избирателите и данъкоплатците ... Но прозорливостта и далновидността не са присъщи на всеки !За сравнение само, Борис Велчев не беше убеден, че всички прокурори и следователи трябва да получават Коледни бонуси и точно това негово мнение вдъхва уважение и доверие !

299

МИХАЕЛА

преди 14 години

между индивид и звено. Не защитавам конкретно съдиите, а това, че една система не бива да бъде квалифицирана, последством индивидуални нейни части. Една система само по себе си не може да бъде неефективна или корумпирана- такава я правят хората! Затова трябва да диференцираме НЕкачествените служители от тези, които вършат съвестно работата си!

298

Мераклия

преди 14 години

Мерак ми е някой ден народа да узрее и с камъни да пребие пред Съдебната палата тази корумпирана *** съдийска.

297

МИХАЕЛА

преди 14 години

от: до Михаела, убедена съм, че нямаме право да поставяме съдебната система под общ знаменател. Никога не съм твърдяла, че не вярвам да има корумпирани съдии или прокурори. Но 1, 2, 3 или десетима не обобщават цялата съдебна система. В нея работят и съвсем обикновени чиновници, като всички нас. Хора, които отиват, вършат си работата. Не можем и тях да наричаме корумпирани. За да бъдем справедливи, изказвайки и защитавайки гражданската си позиция, трябва да се научим да правим разлика...

296

до Михаела

преди 14 години

А ако пък решат да направят референдум за това дали съдиите у нас трябва да се избират чрез преки избори, както в държавите с истинска демокрация, то тогава ще оберат точките и ще пожънат големи успехи !

295

МУСТАФА

преди 14 години

ЖИВЕЯ ЗА ДА ВИДЯ, КАК СКОРО ХОРАТА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ЛИНЧУВАТ МАГИСТРАТИ. Предвид факта, че Съдебната система е един от трите основни стълба на държавноста на всяка една държава, считам, че лицата-магистрати довели до нефункционирането на тази система в България за извършители на престъпление против републиката по чл.103 от Наказателния кодекс.

294

A kade e ?

преди 14 години

Temida

293

до Михаела

преди 14 години

просто ти казвам, че при сегашната ситуация, ако съдиите решат да съдят Дянков в Страсбург, то Бойко е този, който ще спечели най - много в случая, защото хората не вярват в съдебната ни система и са, меко казано, разочаровани ! Това е политика и в случая Бойко печели !

292

марти

преди 14 години

Ами не,че ги защитавам,ама правилно искат да покажат на какъв хал ни е държавата!!!Ама още повече ще убедят хората,че не правят всичко само като евтина популистика,когато започнат да вкарват зад решетките виновните затова!!!И дано по-скоро го осъзнаят това,защото в противен случай ги чака съдбата на онези от партията на Симо Лесничея,които вече са само БИВША ПАРТИЯ!!!

291

до Михаела

преди 14 години

Не разбирам само ти защо толкова защитаваш съдиите !? Убедена ли си, че съдебната ни система е некорумпирана ?

290

р

преди 14 години

Нагла работа са тия съдии. Съдебната система е основния проблем на цикъла на нашата смешна държава, след това се нареждат всички останали проблеми и корумпирани институции. В днешно време да имаш проблем, който води до съдебна инстанция е МЪКА. Ако нямаш кеш, няма справедливост. Прокурорите са още по-големи гадове. Има съдии и прокурори, които са на щат към големи икономически и престъпни групи. Получват си кинти месечно, независимо дали ще са нужни или не услугите им (на стен бай са).

289

до Михаела

преди 14 години

Не съм фен на това правителство, но още повече не мисля, че съдебната система у нас е ефективна и некорумпирана !За първи път одобрявам нещо, направено от финансовия ни министър ! Дано само не е чудо за 3 дни и след няколко дена да решат да раздадат дори и по 15 - заплата на съдиите !

288

МИХАЕЛА

преди 14 години

Ами те данъкоплатците са разочаровани и от Бойко! Надали личност, която от заклет комунист, става заклет радетел на демокрацията, може да се очаква друго, одвен да тръгне накъдето духне вятъра! Не смятам, че хора, които си позволяват да опразнят сметките на Президентството, могат да бъдат квалифицирани като добри управляващи! Много лесно позволявате да Ви замажат очите!