44

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 42. От десетина години я има технологията, но за нея няма нужда от изкуствен интелект. И може само да изпльоска бетон на ограничена височина дето ми предлагаш да гледам. А строителството не се състои само от изграждане на стени от бетон ако не знаеш. Има хиляди нещица докато едно жилище стане годно за живеене.

43

библиотекари !!!!

преди 9 месеца

Алоооо - това са много начетени, интелигентни и нужни хора !!!!! робот да ми препоръчва книга, за да ми хареса, да ме радва и т.н. ??? Не сте добре !!

42

Анонимен

преди 9 месеца

Виждам в коментарите, че има още доста хора, които се надяват, че няма да им изчезне професията и че ИИ е нещо, което засяга следващите поколения. ОК, всеки щра_ус има правото да си заравя главата в пясъка, щом така се чувства по-добре и не го е страх от бъдещето. Останалите сме наясно, че трябва да се преориентираме, докато е време.

41

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 30. И после кво ? За кого ще работи тоя изкуствен интелект като се спестят заплатите и няма да има кой да ползва продукта му щото няма заплати за тая работа ?

40

Анонимен

преди 9 месеца

"Интересно е, че никой не споменава сеячи, копачи, миньори, строители..." - Специално за строителите не трябва да имате надежди, че професията им ще оцелее дълго. Вече има сгради изградени изцяло от 3-Д принтер. Пиши в гугъл и чети... :) ... След 10-ина години ще е съвсем нормална практика да се строи така.

39

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 35 Малък робот зад щанда, разпознава гласови команди и действа. Дава месо, което искаш, носи го до машината, която ще го нареже или смели, според командата, която си задал на глас, пакетира, въвежда сума в касов апарат, плащаш както ти е удобно и си вземаш месото. Или ще е нещо като вендинг машина. Отдавна има документални филми за използването на ИИ. Не се ли информирате от други източници?! Не гледате ли какво се случва в напредналите държави?!

38

До 36

преди 9 месеца

Защото е така. Няма кой да работи в момента. навсякъде където са истинските професии от които зависи държавата и икономиката са все стари кадри които скоро ще се пенсионират. Казах ви. Няма хора за елементарни неща! Вие си мислите че ви говоря за ИТ. Аз ви казвам че утре като спре тока и няма да има кой да го пусне! Утре като спре водата ще се върнете в 15 век! За такива неща става въпрос. За производства да не говорим. Там положението е страшно. Ние вече сме забравили как се произвежда.

37

Анонимен

преди 9 месеца

"За да се вкара изкуствения интелект в производството са нужни ПАРИ, малка подробност." - Прав си и тези пари ще дойдат от спестените средства за заплати, така че не виждам проблем.

36

Анонимен

преди 9 месеца

Заглавието е много интересно да не кажа друго...

35

Анонимен

преди 9 месеца

Интересно е, че никой не споменава сеячи, копачи, миньори, строители, тъкачи, рибари и т.н., тоест тия, които ни хранят, обличат и ни правят къщи за да е възможно съществуването ни ? Сигурно защото там няма как да стане дума за изкуствен интелект и номера с уплаха не минава.

34

до 31

преди 9 месеца

Защо постоянно натрапвате "има недостиг на кадри", има недостиг на кадри"...? Къде е тоя недостиг? В провинцията има безработица. От години няма никакви инвестиции, не се откриват нови фирми, няма нови работни места. Ако в някой сектор наистина има недостиг на кадри, да повишат заплатите или да преразгледат работно време, почивки, микроклимат. Ако наистина има глад за кадри, защо не премахнат 300 часа извънреден труд или да започнат за плащат извънредния труд? Или има глад за евтин труд?!

33

Анонимен

преди 9 месеца

Много ми е интересно как ИИ ще стане месар, както твърди статията.

32

Анонимен

преди 9 месеца

Демек край на политиците и депутатите...

31

Анонимен

преди 9 месеца

Темелковае македонска фамилия.

30

Анонимен

преди 9 месеца

За да се вкара изкуствения интелект в производството са нужни ПАРИ, малка подробност. Как ли ще стане това с нашето нефинансирано производство на много места. Отговорът е само един - стоп на производството изцяло - дори и на хляб , и 100% внос на всичко от Китай. Ето това е единственият начин да се премахне всичко, което все още се произвежда у нас. ***. ум.ни.ци

29

Анонимен

преди 9 месеца

Излишно се филмирате! Не виждате ли че ви манипулират? В момента има огромен недостиг на работна ръка! Навсякъде има работни места. Проблемът е че липсва съвместимост между търсене и предлагане. Образователната система вече не произвежда това от което има нужда бизнеса. Имаме огромен проблем с адаптацията и преквалификацията. Старите кадри не могат да се преквалифицират, младите пък масово учат неща за които няма търсене. Всичко е сбъркано! Имаме огромен проблем.

28

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 27 Може да е смешно, ама Нострадамус отдавна го е предсказал, че машините ще заменят хората. Не помня точните му думи, ама беше нещо като хора без чувства, емоции и сърца ще работят, а самите хора, когато останат безработни, ще учат, пеят, танцуват и т.н., което ще рече, че ще се развиват изкуствата, обученията, курсовете, но нещата ще отидат на зле и хората ще се "надигнат" и ще се върне старото. Това след векове.

27

Чичо Заварко

преди 9 месеца

До Здравеняк с макаровДай пет хилки чисто и имаш 55 часа седмично.

26

Анонимен

преди 9 месеца

Най- засегнати ще бъдат в мебелното, шивашкото производство, склададжии, автомобилната индустрия и пр. Все места с ръчен труд. Отдавна в складовете на Ик.а няма работници, има само един оператор пред компютъра. Роботи се движат в складовете. Това е в завода майка, а в дъщерните фирми, напр. в Полша, са с работници. Това е само един пример. Започват и китайците в шивашките фирми да използват ИИ. Също и тапицирането на колите. Има документални филми, гледайте какво става.

25

Анонимен

преди 9 месеца

ИИ ще измести май почти всички, хората стават ненужни консуматори, които губят смисъла на съществуванието си, защото няма да допринасят нищо за обществото. Радостта от развитието на технологиите и напредването им в редица области, се оказва, че е най лошото нещо, създадено от самия човек и работи трайно и сигурно срещу него.