90

Анонимен

преди 1 година

След подписването на санстефанския договор няколко години след това... става напрежение между България и русия.. защото втората НЕ е съгласна с съединението на България. Т.е. уж големия ви освободител е искал да бъдете Северна Корея. Да може доживот да има контрол на балканите. Това също може да излезе инда каже 2-3 думи зеления чорап историк.

89

Захари Стоянов

преди 1 година

Тия за смяната на националният празник явно са много зле с историята.

88

Анонимен

преди 1 година

До 90....Българския владетел е бил подчинен на Султана То и по време на комунистическото робство си имахме държавен глава Тодор Живков .Но държавата ни наша ли е.

87

Анонимен_89

преди 1 година

3-ТИ МАРТ ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ ИСТОРИЦИ КОИТО СТЕ ПОДКУПЕНИ ОТ САЩ И САТАНИТЕ ОТ НАТО ЩЕ БЪДЕТЕ УНИЩОЖЕНИ! ВСЕКИ ПРОМИТ МОЗЪК КОЙТО ПОСЕГНЕ НА 3-ТИ МАРТ ЩЕ БЪДЕ НАМЕРЕН ОТ МОЯТА АНОНИМНА СУПЕР РАЗВИТА И НАПРЕДНАЛА АРМИЯ И ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕН!!!

86

Факт

преди 1 година

Свидетели сме как хора, които преди искаха отхвърлянето на кирилицата и приемане на латиницата, сега да предлагат 24 май за национален празник. Същите хора предлагаха и България да се откаже от суверинитета си. И накрая пак същите хора са против референдуми по важни въпроси! Съвпадение?А не е ли време същите тия да бъдат пратени където им е мястото?

85

Анонимен

преди 1 година

Германците защо не празнуват освобождението си тогава...Когато Русия и САЩ си поделят Германия на ФРГ и ГДР.Нали тогава са ,,освободени".Същото е и за българите.

84

Добре бе

преди 1 година

Като не сме се освободили на 3 март ,що изведнъж се появяват неща като:княз, Велико народно събрание, и армия и всичките имат прилагателното български,а,о пред тях и като ви питат такъв въпрос почвата да ревете ти си русофил не баце аз съм българофил и за мен е еднакво предателството дали се кланят на изток или запад ,но миналото никой и нищо не може да го промени.

83

Антинатовец

преди 1 година

На *** *** нищо не знаят какво точно е станало на 24 май защото тогава не е писана нашата азбука просто така е измислено до като на 3 март има подписан официален договор за края на руско турската война и това трябва да бъде нашият национален празник който не желае да не го празнува за нас това е баш празника с края на 5 века турско робство. Точка по въпроса . 70 на сто от народа са на това мнение.Какво мисли Турция не ни брига.

82

Анонимен

преди 1 година

Това не е Български празник. Дори основаването на България през 681 е 1000 пъти повече празник. Това 3ти март никой не знае, какво е. Да излезе чорапа и да обясни понеже се прави на голям историк :)))

81

Анонимен

преди 1 година

До 83....,,Под игото" на Иван Вазов лъжа ли е....То и под комунизъм не сме били Движехме се и ходихме на а работа и кино И гледахме съветски филми

80

Хосе Ортега-И-Гасет

преди 1 година

Перефразирам:Исконно човешко право е правото на ...ПАМЕТ. За разлика от шимпанзето, което започва наново живота си всеки ден, човек може да ползва достиженията на предците си. Най-скъп е споменът от грешките ни, защото ни учи да не ги повтаряме.

79

свако ви

преди 1 година

До чичо ви::Какво робство бе?Възможно ли е роб да учи,да има училища,да има собствена къща,***,земя?Да се движи в Османската империя и Европа свободно?Рода ми е от Варна.Тук роби е нямало.Лодки,ветроходни кораби са били частни.Българско параходно дружество-също.Аман с вашето робство!

78

Анонимен

преди 1 година

На 3 март българската държава е поделена между Русия и Османската империя.Да, има такава държава но не е свободна.На датата 1885 година настъпва преломния момент в историята.Сърбите и Австроунгарците и зад тях Русия решават да ни заличат наново.Но това не се случва .Благодарение героите дали живота си и търпяли безбройни несгоди а да ни има днес.

77

rambaldievskievich

преди 1 година

За 6. или 22. септември.

76

Анонимен

преди 1 година

ЗА 24-ти май!!!

75

Стоян

преди 1 година

От целият 3 Март, печелят Сърби, Румънци , Русия. За България остава пръст в устата. Стига сме били роби на русофилите , 24 май е по велик , по представителен пред света Празник

74

Анонимен

преди 1 година

ЗА 24-ти май!!!

73

Анонимен

преди 1 година

ЗА 24-ти май!!!

72

Анонимен

преди 1 година

На русофила дълго време трябва да му се набива, че на 3 март българската държава не е призната .А следователно не освободена.

71

Анонимен

преди 1 година

ЗА 24-ти май!!!