986

марги

преди 1 година

Готвят ни за гражданска война и потриват ръчички....

985

Наблюдател

преди 1 година

Да ги изметем от столична община всички слуги на козяк!Оставка на кмета и столичният общински слугинаж

984

Донбалон

преди 1 година

Местенето на паметници е отмъщението на роба. Българинът е роб и такъв ще си остане винаги

983

От ОТРОДНИК

преди 1 година

До Анонимен 1257 ......Акъл не щем!Като не ти изнася,изнасяй се в Русия!Там паметници на Съветската армия колкото щеш!

982

Анонимен

преди 1 година

НАЙПОСЛЕ! Сега очаквам същото да стане в Пловдив, Варна, Бургас, и навсякъде където е необходимо. Крайно време е да спрем за живеем в заблуда, да познаваме историята и фактите и да започнем да мислим и да се държим като достойни граждани на Европа, а не като роби на упадащи империи. "Стресни се племе закъсняло, живейш ли, мреш ли, и ти не знайш..." И.Вазов!

981

БРАВО !

преди 1 година

Браво ! Крайно време беше паметника на съветските окупатори да бъде премахнат ! На неговото място трябва да се постави паметник на хан Аспарух - основателят на славяно-българската държава !

980

Анонимен

преди 1 година

Абсолютно изкуствена държава. Най-добре сте се ви в рамките на османската империя вие. Собствена държава не ви е по силите.

979

Анонимен

преди 1 година

Официално - *** вече не е държава.

978

Пикая на Русия

преди 1 година

Скрап

977

СЛАВА РОСИИ!

преди 1 година

СЛАВА РОСИИ!

976

до 1262

преди 1 година

Паметника на съветската армия може и да бъде преместен, но не вярвам,че ще ви позволят да махнете паметника на Альоша. От София съм, харесвам вашия град, ама този паметник наистина се вижда отвсякъде. Не мога да повярма,че ще ви позволят да го премахнете. офтопик-вашия град не прави достатъчно да привлече туристи от България-макар и за уикенда. Софиянци посещаваме редовно например Банкя, Боровец и тн, но какво пречи да се рекламирате и привличате туристи от София-макар и само за събота-неделя?

975

1984

преди 1 година

1984Изпратихме поредната милиардна военна помощ от нашите пари чрез Европейския инструмент за мир. ЕС - васалната територия на Големия брат, повтаря крилатата фраза на Оруел: "Войната е мир"

974

1

преди 1 година

Забележете-град белград е основан от българи, на мястото на антични Сингидунум, и столетия е български град. Градът се е казвал Алба Булгарика, а после и Белград(на западен диалект, легитимен до 1944 значи Бял Град-очевидно). В Белград няма нито един паметник, свидетелстващ за българското минало на града! Че учениците на Кирил и Методий историята казва,че са посрещнати в Белград от българския областен управител там. Защо в белград няма нито една улица с името АЛБА БУЛГАРИКА

973

до 1255

преди 1 година

То и Хит-лер е част от миналото на Германия, но негови паметници няма. Всички до един са съборени. И в Гърция мраскобесния режимът на полковниците е част от миналото, но техни паметници няма. И Мусолини е част от историята на Италия-но негови паметници няма.

972

БРАВО НА МАКЕДОНЦИТЕ

преди 1 година

Хубаво е ,че в Македония има много паметници на българина Гоце Делчев. И булеварди, и в химна им се пее, и град има-Делчево. Тоест зачитат българщината! Има и улици с имена на братя Миладинови-авторите на сборника БЪЛГАРСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ. И на Тодор Александров има улици и паметници, а той винаги се е определял за българин. Почитат и Климент Охридски. Ето това е толерантност-да уважаваш личностите на съседната държава!

971

Боже опази

преди 1 година

Тези паметници са част от историята на България, по голяма глупост не можахте ли да измислите, каква агресия шепа нещастници, срам.

970

въпрос

преди 1 година

Колко паметници на българи има в Москва? Има ли паметник на Климент Охридски в Москва? Колко са улиците на българи в Москва? Защо в Москва няма дори една улица на името на Васил Левски? Ще дам пример-в София има бул Еминеску, има и негов бюст паметник(румънски поет), а в Букурещ има бwлевард Ботев, че и паметник, факт е че румънците се отнасят уважително към Ботев.

969

Анонимен

преди 1 година

Ми то наследник на Херострат е Херо. Ама паметника на американските пилоти - убийци се охранява от американски морски пехотинци. Позор!И с какви пари ще го местят? С парите от нашите данъци. Вместо да оправят улиците, да изчистят града, да направят нещо полезно......И на общинарите в столична община да им .....майката!

968

не се заблуждавай

преди 1 година

"Според Марта Георгиева от ДБ той не представлява памет за случило се историческо събитие, а е пропагандно съоръжение със заплашителна цел и няма място в центъра на София, затова следва да бъде преместен, съобщават от ***.bg." Тази говори пълни глупости, паметникът е памет за прогонването на фашизма от Европа. В Европа има страни където все още има руски гробища на загинали съветски войници, както и паметници в спомняне за борбата на руснаците с фашизма и нацизма. е Това е българинът....

967

Анонимен

преди 1 година

В гр. Созопол главната улица е улица Анаксимандър-тоест е на името на виден грък-в България не се заличава историята, а се помни. Защо в гр Килкис-днес Кукуш няма дори малка уличка на името на Гоце Делчев, а и негов паметник?Атанас Далчев е роден в Солун. Защо няма уличка-дори и малка, и паметник-дори и малък в Солун?Защо в Гърция няма паметник на кап Петко Войвода? Грък му беше направил паметник в двора си, но после беше бутнат. Кап.Петко Войвода е пазил всички поробени народи в Тракия