43

Цвете

преди 16 години

Не знам кое е по-смешно статията или коментарите към нея, съветващи домашните и прочие котки да се къпят само в присъствието на лица от МВР или при положение,че котката е била бяла прираждането си, но в края на 4-тата си година нещо е загубила блясък и сивота?!?!Освен,че разказът съдържа 100%факти от нелекия делник на котковъда,той изпълва с хумор ушите ми,в които още звучи неласкавият тон,с който моят /домашен и изложбен /персийски котарак, огласяше пространството около апартамента и 2-3 квартала наоколо,но не когато го къпех, а когато ...го сушах...С къпането/а то е наложително за породата и изложбеният му вид/веднъж в седмицата, та с него той някак се примиряваше- т.е.аз го търкалях из ваната и го засипвах със скъпа и вносна котешка козметика/човешката не става, не щот сме мръсни, и поради пълното несъвпадение на човешкото и котешко рН/.След като е преживял 1 шампоан, 1 балсам, един хеъркондишънър и топла хавлийка за попивка, тогава наставаше часът на ужаса /за мен/.За него това бе битка на живот и смърт между него и ..сешоарът.Извъждах го полека, отдалеч и кротко му обяснявах,че не може да го оставя мокър, неподсушен и недосресан,щот съдията на изложбата не само ще го подмине с презрение, но и ще ме обяви на всеослушание за персона КОТКО-НОН-гратова,ако го оставя да изсъхне сам и се накъдри по тази причина.Никакви мои увещания не можеха да го убедят,че това дето му плюе в лицето няма да му скочи и да го изяде.И следваха 3 часа тенис на шкафче/там където беше котката/-аз духам и с бързи движения на краката се оттласквам в различни точки около шкафа, за да мога да избегна ударите с крака и едновременно да продължа да суша, да увещавам и да остана ненарязана на дълги Този мач се съпровожда с фучене и съскане, заглушаващо шума на ел.прибора и отвреме на време с одобрителни крясъци-когато уцелеше с *** мен или сешоара.Мачът завършваше 180:0 за него,часове главобол за мен и близане на драски и червени краски/от мен/.За сведение- теглото на спаринг партньора ми е около 6 кг , и има нокти на всичките си 4.....крака,с които действа еднакво бързо и добре.Сега той се отглежда при мои познати, където доколкото знам се къпе само ако той пожелае-т.е.никога!Мерси на автора за смеха-не съм само аз!!!!

42

Цвети

преди 16 години

една хубава статия,която повдига настроението ;) има 1,2 думи,който по - скоро са разговорни(поне аз така мисля), но статията е най- добрата която съм чела в тоя саит до сега ;)

41

коткогледач

преди 16 години

И аз съм къпал котка - въобще не е толкова страшно колкото го описват в статията.Тайната е - дръж котката здраво, за да не избяга от легена! И внимавай да не й влезе вода в ушите!!!Останалото е лесно.

40

преди 16 години

цялата работа... за да мъркате заедно :)

39

преди 16 години

Красимира кефи. Вади стил Удхаус :)

38

преди 16 години

ами има и един по *** вариант. просто сложете един чорап на главата и ще се кротне

37

andrey

преди 16 години

sqkvi na4ini ima za kupane nai sigurniq da iznenadate kotkata dokato otiva po nujda v toaletnata az tai pravq toi i kotaraka mie poslu6en imam samo edin beleg ot nego na rukata i tva be6e pak pri kotkopera

36

noone

преди 16 години

taka ne se bqh smql ot mn vreme ;) statiqta e zabavna i interesna ;) napisana e s dosta ved1r duh ;) pozdravleniq na toq koito q e pisal :) :D

35

mause

преди 16 години

Наистина не е хубаво прекалени често да се "пере" една котка... тя и сама потдържа хигиената си на доста високо ниво... обикновенно :)Иначе статията е забавна и не е търсена прецизност при детайлите :)А мойта котка я къпя горе долу на 3 месеца... понякога и по рядко, зависи доколко се е умърляла :)

34

Веселчак

преди 16 години

И аз съм къпал котарак. После си лижех раните :)

33

Gib

преди 16 години

Ako iskate da prochetete neshto naistina kachestveno za kotkite-vijte Terry Pratchet- Avtentichnata kotka (mislq 4e taka beshe prevedeno na bulgarski).Ne iskam da obijdam avtorkata,no statiqta i e bledo kopie na proizvedenieto na Pratchet....

32

viki

преди 16 години

Много забавно написана статия. Има начин за коткопер и той е много ***. Ето ви идея. Подготвяте си една кофа, така, че като го изправите животинчето задните крачета да опират на дъното на кофата, а с предните лапички да се хване за горния край на кофата. Така, че ще чувства по-сигурно. Това го правите на око без да ви заподозре, че ще го миете. После си подготвяте водата да е колкото температурата на ръката ви. Слагате 1-2 зрънца калиевперманганат. Водата става леко розова. Подготвяте си отстрани вода за изплакване със същата температура и хавлийка за подсушаване. Извиквате си помощник за изплакването. Слагате си престилка, но не и ръкавици да и шумят и плашат допълнително. Подмамвате я с нежни думи и притихнала слагате бавно животинчето във водата, като предварително сте и хванали две по две предни и задни лапички. С предните и давате да се вкопчи в горния край на кофата вместо във вас. Тя започва да мяучи все едно борбата е на живот и смърт. Вие почвате да и говорите гальовно и тя поутихва. Поизмивате я, като внимавате да не влезе водя в ушичките. Накрая я поиздигате от водата като предварително хващате пак две по две лапичките. Помощникът ви я изплаква и завива, като се поизцеди в хавлийката. Избърсвате я и пак продължавате с гальовните приказки. Е, после ще се скатае там дето не искате и ще ви гледа сърдито докато изсъхне, но още при първото сипване на храна ще сте пак приятели.

31

do pencho

преди 16 години

ти си много глупав комплексар, мойто мче :) върви обратно в 3-ти клас ! да не пуснем случайно на твоя питбул , някой по-едричък роднина на домашната котка, та да видим кой-кого :-D

30

LOLcat

преди 16 години

Съгласна съм с мненията, че котката се къпе рядко. От няколко години нашата не е къпана. Само когато хванеше бълхи. Иначе се самопочиства и не мирише.Обаче чистенето на котките е генетично заложено, някои са мърляви. Имах един такъв котак, пратихме го на село. Не се ближеше, само се въргаляше в прахта. Миришеше ужасно.

29

Mishka

преди 16 години

Zabravila si da spomenesh, che NIKOGA ne se mokrqt ushite na kotka pri kypane, zashtoto za neq tova e naj-strashnoto i zatova tq se dyrpa, vie i drashti, dokato si opisvala jivopisno kvo se sluchva ti se e izplyznal VAJEN fakt - propusk spored men, a i kotkite kypqt sami sebe si neednokratno na den... i ne mirishat, nito pyk sa igrachki, che da sybirat prah... KAZAH!

28

Kapitan Josarian

преди 16 години

Смешно,по-смешно...най-смешно,статия от Красимира, Пожелавам на авторката много здраве и много къпани котки...

27

преди 16 години

"С две думи кирлива е." - Абе Красимиро, какви са тия глупости дето пишеш. Всеизвестен факт е, че от всички бозайници, представителите на семейство котки са с най-силно развит инстинкт за спазване на лична хигиена. (За разлика от мечките - в дивата природа и със запушен нос ще надушиш мечката от 100 метра, дори вятъра да духа срещу нея).Хаде ако няма за какво да пишете, поне не пишете глупости.

26

pencho

преди 16 години

abe koi e dal na taq da ka4va takiva tupotii za kotkite qkoooo tupoo e tova po princip kotka ne ti trqbva tekiva gadini kato kotkite samo pre4at i nai mnogo da poletat ot etaja zemete si ku4e nai dobre i to ne kakvoto i 6te da e a nemska ili pitbull ili rotvailer na mesto da se zanimavate s teq 6ibani su6estva kotkite aiii

25

преди 16 години

Напиках се от смях докато четях коткопера.Поздравления за чудесната статия

24

Арменка

преди 16 години

Така не се бях смяла от месеци..поздравления на авторката за чудесния "наръчник за къпане на котки"