71

Бенефициент на грант

преди 2 години

Е има ли нормален млад човек който при здрави и прави родители да си търси работа?

70

От Вселената

преди 2 години

Образование останало още от времето на СОЦА в училища и лаборатории по българските земи! Вчера гледам на улицата се появява свиреща Линейка и след нея Пожарна. Спряха и от тях излязоха Китайци в бели престилки, които тичаха с горящи коси, и търсеха небoцкaни и без маски по улиците хора, защото са си играли в училищните лаборатории на "Аре аз ще те запаля и ще те бoцкaм с иглa, после ти ще ме зaпaлиш и ще ме бoцкaш"

69

Анонимен

преди 2 години

На мен не ми дадоха да кандидатствам за докторантура преди 89-та година, защото уж баща ми бил фашист, тогава се казваше аспирантура де, а много исках да стана учен, провалиха ме. Това никога няма да го простя на БКП!!!!!! Да не говорим, че ДС ме следеше през четирите години на следването ми. Обвиниха баща ми за царски служител, а това изобщо не беше вярно! Баща ми бе чиновник.

68

Анонимен

преди 2 години

А за това кой какво завършил. Сега висшистите не са и на половина на нивото, което бяха децата с техникум от "онова време" :). Всеки се вкопчва с материалното.. Да ако беше комунизъм аз щях да съм един инженер със средно добра заплата. Сега имам собствена фирма, купувам си коли от магазина и не ме притеснява да почивам където си поискам. Но не ми е хубаво, защото децата ми растат в деградирало общество. Ще го пратиш в Европа - ами то и там е същата работа. Наркомани и ***..

67

добре са

преди 2 години

Въобще не им трябва да учат и да работят. Ей сега, като гръмнат една-две централи и някоя атомна бомба, ще оцелеят само най-крадливите и свикналите на мизерия. Дотам са докарали нещата някои празноглавци.

66

Ся ше ви

преди 2 години

обясня как бе преди 89-та година. Ако си член и със заслуги към БКП - ще си богат, ако не си член на БКП - все ще имаш проблеми както с намирането на работа, така и в обществен и личен план. Ако си верен и със заслуги член на БКП - влизаш направо в Университета, без изпит, ако не си - се състезаваш с другите наравно.

65

до 79

преди 2 години

Младеж, в "онези години" сигурно още си бил в гащите на баща си, така че не коментирай неща който не си живял и не си видял :). На мен детството ми мина в края на 80те и помня какво беше преди и какво е сега. Помня какви бяха отношенията между хората. Материалните неща ги оставям на страна - има и хубаво има и лошо. Едно време децата растяха в игри и забавления, а родителите бяха спокойни и весели. Сега е пълно с неграмотни, агресивни, наркомани и простаци.. Обществото е съсипано

64

Анонимен

преди 2 години

В онези години сте били поданици на НРБ без свободна воля. Партията ти позволява къде и какво да учиш, партията те разпределя къде да работиш, партията ти дава почивка на мизерни бунгала и ти трябва да си благодарен за всичко това.

63

Виц за Живков

преди 2 години

-Отишъл веднъж Живков на посещение при академичната общност в Софийския университет. Един професор от университета му обяснявал за собственото си откритие, говорил професора, говорил, Живков се прозявал, едвам гледал, по едно време Живков му казал:-Другарю професор, не можахте ли да го откриете малко по-кратко това нещо.

62

Анонимен

преди 2 години

Бачкам 4 дни почивам 4 дни. Демек почивам 6 месеца и отделно имам 24 дни отпуск. Не съм учил, завърших в Ботевград някво уни на което дори не му знам името - туризъм. Записах го защото ме мързеше да уча редовно, а и щото бях зает да продавам трева. Към днешна дана взимам 2.8 чисто от вкъщи без никакви умения. Разпределям кейсове по отделите защото не разбирам от нищо. В училище се състезавахме кой ще изкара повече двойки завършвал съм 1ви срок с 12 двойки в СПГЕ Джон Атанасов. ;)

61

Наблюдател

преди 2 години

До Времето е наше!Това не могат да го разберат модерните меки китки те искат да продават изработеното на мама и тати и да се друсат само и да пият бири от 10 сутринта

60

Анонимен

преди 2 години

Аз пък завърших професионална гимназия по икономика. Работя като помощник-счетоводител, не записах висше, не сметнах за нужно. Получавам 1250 лв. заплащане.

59

Времето е наше!

преди 2 години

Комунизма точно е когато приличахме на нормална държава и почти всичко беше наред. Демокрацията и проваленият преход ви докараха до това състояние. Всички правителства след падането на Живков и най-вече това на Иван Костов, което съсипа всичко и даде държавата в лапите на мутри и олигарси са провал след провал. Други бивши соц държави, където имаха нормален преход в момента просперират докато нашето общество си гние още откакто скачахте като мaймyни за чепка банани по площадите 89-та.

58

Анонимен

преди 2 години

На 32 съм, не съм учил нищо, работя по 2-3 чесеца в годината понякога и по-малко. Разбирам от строителство и владея всички типове ремонти. Правя една тераса гипс картон със шпакловката за 3 дни за 1500лв и после не пипам целия месец. Имам 2 жилища в София, едното стои заключено дори не го рускам под наем и не ми тряцват кинти. Въобще не ме интересува БВП, правителства и кво ли не. Демокрация, брат - свободата да не работя и да не уча.

57

Анонимен

преди 2 години

Захласнати са по видеата на Киро Брейка

56

Джендър безработен

преди 2 години

Много скоро Костя Копейкин ще намери работа на всички ни.

55

Анонимен

преди 2 години

Аз имах едно време един учител по руски език в основното училище - Айваз Байрямов се казваше, от ромски произход беше, още си е жив де, живее в кв. Факултета, беше много образован човек, единственият от ромски произход човек, който е завършил руска филология в Софийския университет. Изпитвах огромен респект към него, говореше чудесен руски, особено когато цитираше на Пушкин стихотворения. Сега сигурно е над 80-годишен. И може би най-образованият във Факултета

54

Анонимен

преди 2 години

Всички американски статистики са по етноси- бели, черни, азиатци, хиспаникс и коренни американци.Приканвам и настоявам всички статистики да са българи/турци /роми.И всеки да прави каквото иска изводи.

53

Електроинженер

преди 2 години

И кой ще работи за такива мижави заплати? И в същото време безработни младежи карат коли за по 300 бона.

52

Мъдрец

преди 2 години

Моята баба понеже беше с четвърто отделение само, ми казваше, че едно време не са имали възможност на село да учат, щото са ги занимавали цял ден с ниви, жътва, тютюн, говеддата, казваше - па станеш на 18-20 и те оженят, на 25 родиш 3-4 деца и айде. Това е представлявал селският живот в миналото