96

До 103

преди 2 години

Не се хаби, няма как на шофьора с 2000лв. заплата да обясниш каквото и да е. Затова е и шофьор и взима колкото чистачка в модерен офис.

95

Анонимен

преди 2 години

Явно знаят колко е минималната заплатата )тук ПП и коалиция че направят богаташи по нашия стандарт ,но нали се сещате че след един месец че избягат по западна Европа ,там е в някои държави и по 2000 евро на човек

94

До Пешо

преди 2 години

Ти от къде и на какво пишеш в момента? 90% от нещата в жалкия ти живот са свързани с IT сектора. Пак започнахте със завистливите коментари, а сигурно и компютъра си не можеш да включиш. Учи, стани IT и виж за какво взимат такива пари...

93

Анонимен

преди 2 години

оставете ИТ специалистите, ами Пурко да каже колко станаха яйцата на пазара? :))))))

92

до 98

преди 2 години

На човек, който си мисли за пържоли и те са му живота, няма как да се обясни какво се прави в ИТ сектора и защо по цял свят това са едни от най-високоплатените специалисти. Приеми го така- взимаме по 10000 месечно и не правим нищо. Яд ли те е?

91

до 93

преди 2 години

2.5к е несериозна заплата и я взимат сервитьори и разносвачи на пици. Дори по складовете изкарват повече вече. И не, нямаш добър стандарт с нея. Това е една средна заплата за София. Под средна разбирай всеки втори от панелката взима повече.

90

Анонимен

преди 2 години

Доста IT фирми имаха офиси в Украйна. Сега програмистите им като се преместят и офисите им ще дойтат към България.

89

Пешо

преди 2 години

Абе какви са тия пари в тоя сектор, какъв толкова обществено полезен труд полагат тия - като че ли вкусни пържоли произвеждат. Необяснимо е как за нищо се плащат такива големи пари. Разбирам да има някакъв мега ефект в производството на храни , горива от техните програми , но дълбоко се съмнявам от наличието на такъв ефект. Неоправдани пари - същото като големите адвокатски хонорари....Разни компютърджии редовно се хвалят че правят по 20 хиляди на месец - е за какво , как става тази работа?

88

Анонимен

преди 2 години

за разлика от менте бежанците от конго и бангладеш, тези майки с деца са истински бежанци и бягат от съседна нам държава. мъжете им обаче се бият на фронта. какви назначения бълнува този? смята, че ртези 30.000 украински майк9 (много от тях етнически българки) са завършили ИТ специалности и ще си зарежат децата, за да гурбетчийстват у нас? ние наистина сме неадекватни до последно и после се чудим, защо нищо не ни е наред.

87

до 90

преди 2 години

Ето затова казвам, че няма смисъл да се пише. Гай *** инженерчето знае всичко. Няма смисъл просто, наистина. Далече си от истината. Какво да те правим, като не си се качвал в нещо, различно от барака на 15 години?!

86

до 93

преди 2 години

напротив, ако прочеш по-долу, бях обвинен,че съм лаик, който си няма понятие от нищо...

85

Анонимен

преди 2 години

Над 4700 лева един друг път. Ще им плащат по 710 лева, защото вече няма да може 650 лева.

84

Анонимен

преди 2 години

До 91Поредният разбирач се изказва ....

83

Анонимен

преди 2 години

85 пишат се модули... Ако след тестване производителят реши да ги ползва, ползва ги... Действително много код се изписва в България, но реално малък % от него отива в крайни изделия на пазара... Не сме чак толкова добри - липсват хора които имат цялостен поглед върху нещата... Да не говорим за код на ниско ниво и асемблери... Там е 70% брак...

82

до 85

преди 2 години

софтуер за коли, какъв е тоя софтуер - някое фърмуерче за някое смешно микроконтролерче, което студент за 30 минути може да изпрограмира ли, това ли е великият ви софтуер?! или някое смешно модулче за Линукс?!

81

до 84

преди 2 години

Не един път съм казвал АЗ къде работя. В Нвидия. Взимам над 15к месечно. Паралелно с това имам моя компания и работя Б2Б с други компании по различни дигитални трансформации към облачни архитектури. Барабар с това изкарвам над 40к месечно (понякога и само 15 според зависи). Клиенти са ми болници, училища, превозвачи. Всички в чужбина.

80

В България сте

преди 2 години

много напред... такива заплати даже и у Силициевата долина няма! най-малкото приравнение към данъци, разходи за живот и т.н.

79

Тъп

преди 2 години

Обаче Българина скача винаги като петел на ***.Не мисли а се захваща за това което плува отгоре.Четете между редовете, четете и други статии и правете връзката.Прочетете коментар 3.

78

до 80

преди 2 години

Какво да ти кажа, то няма смисъл. IoT знаеш ли какво е?! Навсякъде около тебе е. Авомобилна промишленост- 90% от софтуера на колите се прави у нас. Няма смисъл да навлизам в подробности, наистина. Всичко е тук, просто не го осъзнаваш. Щом не го осъзнаваш не е за теб. Сори.

77

Анонимен

преди 2 години

Много ме кефят такива статии.Пълно е с анонимки с по 10000 лв заплата даже не 10 ами 20,30,40.Като ги питаш къде работят- мълчанието е злато.А мечтите са безплатни.