12

Анонимен

преди 3 години

До Анонименточно така в македонският фолклор се пее единствено и само за македония и македонци и никъде за българи...преди година имаше голям македонски събор на македонци от цяла северна гърция в птолемаида близо до солун,където се пееха песни на македонски за гоце делчев,за македонци,за македония...и всички и млади и стари демонстрираха най-точните стъпки на тежките македонски хора.оказа се,че в цяла егейска македония има фолклорни състави за автентични македонски песни и танци...

11

Диана

преди 3 години

До Анонимен 11Аз говоря за Северна Македония, не за нашите македонци! Там България разреши на македонците да си извадят български паспорт, но вкастите не го допускат ако нямаш рода в България...Интересно е как става това? Нека позволят на всеки македонец да има български паспорт там и да видим тогава...А може и нашите ***.нари да са се съгласили там на място срещу заплащане от сърбите да спират издаването на бълг. паспорти за макетата - не знам, но тук има нещо много гнило...

10

Анонимен

преди 3 години

Две обречени на изчезване държави се карат...

9

Изобщо

преди 3 години

Нито ги чуваме, нито ги виждаме. А гледаме напред.

8

Диана

преди 3 години

Сърбите нарочно не позволяват на македонците да си извадят български паспорт защото това ще бъде недвусмислено доказателство за лъжите им и манипулациите им за македонското самосъзнание - в един момент тези самосъзнателни македонци ще се окажат с българско самосъзнание и никой нищо не може да каже пред фактите!...Сърбите изобщо не спазват никакви права на македонците ни, камо ли на самоопределение!

7

Анонимен

преди 3 години

До Диана за разлика от българия сърбия е признала македонско малцинство на своя територия.македонски организации има от нови сад на север до ниш и вране на юг...в парламента на белград има дори македонец депутат.гърция също има двама македонци в парламента в атина...теодора цакри от пела и един депутат от лерин,който дори говори на македонски по тяхната телевизия.в албания също има македонци в парламента в тирана.

6

мхм

преди 3 години

Тази комисия е провал. Самия факт, че признаваме конституционния език на Македония т.е македонски, това значи, че признаваме Македония. Всичко друго е бутафорни глупости..

5

Анонимен

преди 3 години

До Анонименстига с това омо илинден...това е най-малкия проблем.икономическото състояние на пиринска македония е катастрофално.хората са без работа,а малкото работещи там са на минимална заплата.благоевград демографски загива въпреки двата университети,балонът банско се спука,петрич едва крета с екстензивното си земеделие...хората просто се изнасят от пиринска македония.

4

Диана

преди 3 години

Защо България се съгласява с измишльотините на сърбите? Те не допускат македонците да получат български паспорт въпреки че България им дава правото да имат такъв-ЗАЩО? Защо властите в Македония блокират правото на България да издава български паспорти на когото тя реши-дават се български паспорти само ако си наследник на българи, на чистите македонци отказват български паспорт!Сърбите манипулират и се страхуват защото знаят, че не са прави и можем да си потърсим правата за откраднатата земя..

3

Анонимен

преди 3 години

Признаването на ОМО Илинден и т. н македонско малцинство в резолюцията на ЕК р пореното предателство *** БДП към България!

2

Анонимен

преди 3 години

До Анонименбългария исторически не ги преживя тези неща заради себе си а заради своите създатели първо руснаците,които искаха чрез нея да стигнат до проливите,но не успяха и второ заради германците,които искаха да притежават балканите пак чрез българите благодарение на царя германец борис...

1

Анонимен

преди 3 години

Кои сте вие да говорите от името на всички българи, че признаваме това изчадие - Северна Македония??? Национални предатели! Това сте вие! България преживя национални катастрофи на фронта за да обедини всички БЪЛГАРСКИ територии и обществото беше готово да пожертва бащи, синове, здраве и живот! Срам за българския народ! Анатема за всички вас! Да живее България!