117

Анонимен

преди 4 години

Трябва си достатъчно концентрирана отбрана само точно в зоната на пробива. Ако разузнаването на защитаващия се успее навреме да я разгадае/локализира и да докара там подкпепления, то да се отрази атаката е абс. възможно. При англо-французите това не се е случило.

116

Тъпомер

преди 4 години

Що не си играете на танкове в интернет разбирачи разни,повратния момент във войната е битката при Курск,предимно от танкове,та кой е спечели бре пантери,били им помогнали,кой бре Англия ли тя себе си едва отбранявала,или САЩ в края на войната благодарение на Чърчил който им се е молил,и сега се тупат в гърдите за нещо което е крайно несъстоятелно и без покритие.

115

Анонимен

преди 4 години

Полша я бият от 2-те страни Г-я и СССР. Е, вярно че вторите се включват 2 седмици по-късно.Г-я хвърля с/у Полша тогавашните си основни сили, като това им е първият блицкриг. След това трябва време за възстановяване, подарено им от французи/англичани по време на т. нар. "странна война". Надявали са се Х-р да продължи на изток, за което явно той не е бил готов. Пък нали и има пакт с СССР - последният влак, натъпкан с товари за Г-я пресича границата в 3 сутринта на 22 Юни 41-ва.

114

Истината

преди 4 години

Терминът "Нацисти" е измислен от евреинът лидер на немската компартия Ернст Телман, в отговор на нарицателното "Коми", което използвали за комунистите. Нито Хитлер, нито който и да било от лидерите и членовете на ГРСП някога го е използвал. След войната, терминът става унизително-дефамационен. В наши дни, преставяните за "нацисти" и "неонацисти" най-често са търсещи внимание отрeпки, с татуировки и обеци, които националсоциалистите от 3-я Райх биха обявили за *** и вкарали в затвора.

113

Анонимен

преди 4 години

Де да са били 5-6 тежките, въобще нямаше да го споменавам. Отделно средни и леки - повече на брой от тези на немците. И в добавка - отбраняващата се страна се нуждае от по-малко сили, за да устои на удара - по принцип.

112

Анонимен

преди 4 години

Французите наистина сс имали тежки танкове ама 5-6.

111

В чём сила, брат?

преди 4 години

Дреме ми на пaтката какво дрънкат троловете и колко минуса ми слагат.Германците да си лекуват мозъците от крайности и да спрат да си търсят враг в лицето на Русия.Силата е в истината.

110

Анонимен

преди 4 години

Французите са имали тежки танкове, за които по това време Г-я не е сънувала + многоброен въздушен флот. Нерационалното им използване + 9 месечното им бездействие, докато Х-р и Сталин си поделят Полша, също изиграва своята роля.Танковете, разхвърляни по пехотните части са неефективни, докато немските танкови дивизии събрани в "юмрук" стигат до Дюнкерк бързо-бързо.

109

Смилов

преди 4 години

Фашизъм, комунизъм, войни, глад, концлагери, смърт. Отвратителни идеологии. Трагично минало, което не трябва да се повтаря повече.

108

Анонимен

преди 4 години

Всъщност англичаните разбиват немците при много голямо превъзходство в полза на вторите при Битката за Британия която е била само въздушна обаче.

107

Анонимен

преди 4 години

Фашистите станаха символ на себеотрицанието. От много десни, сега го играят много леви и много либерални, и то само заради един ефрейтор и илюзорните им въжделения. Много по-лесно щеше да им е, ако бяха изритали ефрейтора навреме, вместо да ронят крокодилски сълзи за минало време. Когато беше време да го изритат бляха, а сега учат света на ум и разум.Нека не си правят повече илюзии, че който е посегнал на Русия добро не е видял. Нека бъдат себе си и не се престанат с театтрите.

106

Анонимен

преди 4 години

Французите не са кмали слабо въоръжение ама само на хартия.Дават маса пари за Мажино вместо за танкове и самолети а немците просто я заобикалят.От там войната за тях е свършила.

105

До 103

преди 4 години

Относно поляците, че са имали слабо въоръжение - съгласен.Относно французите - не. Човешкият фактор им е бил слаб - това да.

104

Анонимен

преди 4 години

Ако щете се на.ерете,фашизма и нацизма са огромно зло,сеещо масови убийства,изтезания и смърт,няма какво повече да кажа!Това е голата истина!Само психопат и кръгъл глу- пак може да харесва Хитлер!

103

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 126Дотук си нула на нула. Най ме кефят русофили, които са напълно неадекватни, но не го осъзнават.

102

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНие сме от град,не сме от село,град сме много преди София да стане град и столица на България

101

Американ

преди 4 години

Прозрачна либерстовска пропаганда...

100

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАз не слушам Чърчил,Сталин,Рузвелт,аз знам от разказите на баба си,родителите си и възрастни близки,руснаците не са пипнали никой в България,въпреки,че сме били съюзници на Хитлер,моята баба дори ги е изгонила да се окъпят,нищо не са и направили,а немец е стрелял по баща ми,когато е бил дете,да не ти разказвам и за чернобосаджийството,появило се в България,заради немците и противниците им от западна Европа,а и за фалшивите пари с които немците са плащали!

99

Анонимен

преди 4 години

Русофилите вярно са много прости парчета.

98

Анонимен

преди 4 години

А защо ли списание "Тайм"обявява Хитлер за личност на 1938-***?Защо никъде нищо не пише за финансирането на фашизма?Защото този дето е платил е истинският виновник.Без финансиране Хитлер не би могъл да направи нищо.А парите явно няма как да са били германски,като знаем в каква криза е била Германия!Докога ще крият от света истината за съсипването на Европа през ВСВ?