89

Докога ще ги търпим

преди 5 години

Затова ли дерат кожите със сметки за ток, парно и топла вода.

88

Циник

преди 5 години

Брутната заплата на кой?На държавните слугитъртеи?А на останалите 80%Фейк

87

избирател

преди 5 години

Нека си призная. Много съм зле с математиката,но......Взимаме заплатата на Другаря Борисов и заплатите на 11 работника от някой си бранш. Делим на 12 и ще получим вероятно цифрите от ПОРЪЧКОВАТА статия!

86

Анонимен

преди 5 години

В тези средни заплати влизат ли заплатите на МВР, МО, ДАНС, НСО, ....?

85

???

преди 5 години

Работещите в сектора, в който са далекосъобщенията, т.е. тези с най-високи средни заплати, са 4% от хората на заплата в България. Колкото и да са им високи заплатите, те не могат да вдигнат значимо средната заплата в България. Ако ги махнем далекосъобщенията, останалите са със средна заплата 1186 лева за второто тримесечие, а с далекосъобщенията 1260 лева - разлика от 74 лева.

84

избирател

преди 5 години

Извинявайте за глуповатия въпрос приятели.Да не би да идват избори?!

83

Анонимен

преди 5 години

През 2019 г. е била 1 281 лв., през май - 1 246 лв., а през юни е скочила до 1 253 лева.-----------------Тази "статистика" за коя държава е, бе?????При 3 000 лв. брутна заплата (без данъци и удръжки) и при курс на лева 2:1 едно спрямо еврото, 90% от българите живеещи и работещи в чужбина ще се върнат в Бг!А, такава тенденция не се наблюдава!?Извода е, че нещо с изнесените "данни" не се връзва - мнооого меко казано!!!!!!!!!!

82

Анонимен

преди 5 години

Къде я видяхте тази скочила средна заплата ???То преди избори през ден чета тук да скача заплатата... ама...Колко пъти скача според статии тук заплатата, а на работодателя му е все тая, защото не е мръднала при мен...

81

ТУка няма никаква

преди 5 години

икономическа логика и всичко е картел одобрен от държавата--- давам пример; 3-завода близнаци един в София един в Пловдив и един в Монтанско и трите произвеждат едно и също в еднакви количества еднакво качество Обаче заплатите са винаги различни--ТА ТУКА разни икономисти според продукта принадена дстойност разпределени е иначе инфлации--- това са учебникарски тефтерчета лайкучки словесна евквалибристика социологически надлъгвания......щом има балами да работят ТЕ ще скубят докато могат !

80

бивш

преди 5 години

поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави , още ли ви баламосват с приказки за лека нощ :)

79

манго

преди 5 години

Като има балъци да дават пари на измислени майстори от сивото , що да не ви лепят плочките за хилядарки !?

78

???

преди 5 години

Между първото и второто тримесечие на 2019 година, най-много се вдигат на работещите в сектора ток, газ и парно с 9,1%, следващи плътно от сектора Финасови и застрахователни дейности с 9%. Защо? Най-малко се вдигат заплатите в сектора занимаващ се с наука - 1,6%. Защо?

77

Анонимен

преди 5 години

А спрете с лъжите бе ...как пък не ви омръзна тая плоча....

76

Анонимен

преди 5 години

При бай Тошо лъжеха с времето, при телохранителят му лъжат със заплатата."Петилетката за две години"vs."5000 лв/месец"

75

ПАК ще кажа

преди 5 години

АКО милиардите дадени в самолети и КТБ-та и ако не се реализират и др сбъркани мераци за казарми и наливане на грешни съдрани от най-бедния народ пари в грешни иконом .проекти--ААААА тези пари се налеят сериозно в образование пенсионни фондове ,здравеопазване -веднага покупателната възможност на населението ще се увеличи и ще се почувства раздвижване навсякъде ,АКО ще и на полицията с 30% да вдигнат заплатите това със семействата им са 240 000 човека минимум дето ще харчат повече...

74

Анонимен

преди 5 години

И глагол като "д!уха" ли вече не можем да пишем? Ама че свобода на словото! Заради некадърници като вас сме по последните места. Ми д.Уха вятърът, виелицата, какво да правят друго? Това, че ви е мръсно подсъзнанието, не знаячи, че останалите хора ползваме думите в българския език само за глупости, като вас. Аман вече! Некадърници!

73

Анонимен

преди 5 години

Да, пък днес по обяд в Хасково валя сняг и духа виелица, преспите станаха по два метра.Да живей!...Кой ви вярва на стъкмистиките?

72

Анонимен

преди 5 години

ето виждате ли - при ГPOБ всичко цъфти, това е най-великата партия, Бoкo е държавник от извънземна класа, дано ГPOБ ни управляват още поне 20 години

71

ТУка няма никаква

преди 5 години

икономическа логика закони и обратно на приетото ,че всичко е пазарна икономика и държавата не се меси е бутафорно и не е дясно а Бг е някаква територия за изцеждане на местното население и ако издържи издържи---наблюдавам 10-нови завода в един район и в 10-те реалната работническа заплата е около 800лв--по нагоре от работник на някойй сумите са баснословни--ако кажа картел -трябва да го докажа НО той се вижда и от космоса--в цялата държава според мястото този картел е видим--дали е опр. от държ

70

Анонимен

преди 5 години

До ПичДа не има правим евала на ИТ "специалистите". Първо, повечето от тях са или самоуки, или завършили някое курсче за 2-3 месеца. Самоуките могат повече от курсистите.Второ, голяма част са т.нар. кодиращи маймуни, които буквално гугълват и копират чужд код по цял ден.Трето, за тия функции и работа заплатите им са безумно и неоправдано високи.Как никой не се сети да оплаква лекари, учители и пр., а ревете за ИТ-тата колко били зле. Че са зле, зле са, ама не финансово.