Да ви имах пилешките мозъци. Колко пъти една и съща тема ще дъфчите и занимавате обществото вместо да решавате истинските проблеми? Повечето ми приятели, които пушат не виждат никаква драма в това да излезеш за 5мин от заведението да си дръпнеш на раздумка с други пушачи и да се върнеш при компанията. Наистина някакво общество от лабилни и ментално оскатени индивиди ли сме или какво? Какво е това примитивно желание да се доказваш като правиш на пук и толкова енергия да влагаш за единия фас?
Сменете си обслужващият персонал с такъв който може поне да се усмихва и да говори без да ви крещи, махнете халбаджийските тефтери и си купете PDA, махнете атифактите като конци,косми, буболечки, пласмаси от храната, затоплете си заведенията, сменете скъсаните покривки, ИЗЧИСТЕТЕ си кенефите и хората ще ви посещават заведенията дори и да е забранено пушенето, вярвайте ми.
Събрали се най-големите лобисти и говорят 'по човешки'. Аман бе, фалит за всички дето очакват от пушенето да си направят бизнеса
И пак към ресторантьорския бранш. По-принцип съм от хората, които обичат да водят социален живот и нямам проблем вместо вкъщи да похапвам (закуска, обед и вечеря) навън. Но в последните две години имам един огромен проблем. Качеството на храната е значително спаднало. Да не говорим за качеството на алкохола. Особено съм огорчен от него. И ако преди съм харчил средно 30-50 лв. през петък вечер, сега значително се ограничавам. Нямам намерението да плащам пари за менте алкохол.
Към ресторантьорския бранш. Господа бизнесменни. Недейте да търсите под вола теле. Не си губете времето, като мислите, че точно пушенето е проблем на бранша и той няма доходи. По-скоро погледнете обективно на нещата. Всички искаме да има развиващ се бизнес, но забраната единствено би ударила консумацията на цигари, а не консумацията на алкохол и храна и забавление. Ако не можете да задържите клиентите може би трябва да погледнете към качеството на услугата, която предлагате.
Не само сте печелбари ами сте безочливи печелбари. Хората не ходят по заведения защото не се пуши там, ами защото нямат пари, защото една кола е 2лв. Никой не е умрел от 5 минути на студа, ама има много умрели от рак на белият дроб.
Обръщам се към социолога. Извинете ме много, ама къде видяхте тези нарушения в законите. Моля ви да не злоупотребявате с вашето положение. Никаде по заведенията не се пуши или ако се пуше е много рядко.А към бранша на ресторантьорите. Вече изминахме една зима в, която хората бяха принудени да пушат навън. Това не им пречи. А доколкокто обособени зони, ами нали вече го имахме този вариант. Дори той беше първия. И тогава пак ревнахте. Видимо е, че в момента търсите печалбата.
най-добре е пушенето да стане задължително , когато кризата премине и ресторантьорите свържат двата края , тогава да ги забранят тотално.
Ресторантьори за пушенето: Не сме печалбари!