22

Анонимен

преди 11 години

Правда.ру просто преразказва написаното и публикуваното в медиите в САЩ. И не се *** с природата, няма по голям бич за човека от алчността. А и не си мислете, че ако Шеврон се докопа до шистов газ в БГ ще ни го продава по евтино от Газпром. Ще стане като със златото и с Енергото, вече имаме опит в "братските" помощи и съвместния бизнес. Така, че Шеврон ... бум-друм.

21

Анонимен

преди 11 години

Предпочитам други енергийни алтернативи пред извличането на шистов газ у нас и това не защото съм верен до гроб на Русия, или пък защото САЩ са ми враг номер едно, нито пък шистовия газ ми е като имане- тоест едва ли не предпочитам да си стои заровен под земята, а защото не искам да се самоунищожим напълно, давайки си земята да бъде изкормена заради нечии корпоративни печалби. Шеврон ще минат и ще си заминат, а на тази земя след тях ще живеят децата и внуците ми.

20

Анонимен

преди 11 години

Не са предложили тук комисионна, че да видите как и Боко и Сергейчо и Доганчо ще се избиват да им дават българска земя за да копаят кладенци.

19

Анонимен

преди 11 години

не се косете, комунистите ще убият пазарната ламя и токът пак ще е 1 ст. Искате или не, дами и господа! Не се бойте, Белене е прекрасно място!

18

до 18

преди 11 години

Кога и къде ще се появят тези технологии? И през кой век? Кой ще ти разреши да ползваш неограничена свободна енергия? И дотогава, примерно, ще стоим и ще чакаме да дойде Годо ли? Не съм за шистовия газ, това е голяма , ама много голяма глупост. Най малкото, защото той не излиза от земните недра във вид готов за употреба и с нужните параметри. Необходима е допълнителна обработка. А замърсяването е трайно и необратимо. Земетресенията - следствие.

17

П.Петров

преди 11 години

А какво очаквате да пише в Правда.ру освен, че изобщо не боли, когато извиват китките на Украйна, Беларус, Полша, Молдова,България,Румъния ?Аз също съм против добива на шистов газ за сега, но би било добре да знаем дали имаме и колко, това би било добър инструмент за пазарлък с Русия и Газпром. Ясно ми е, че има доста червенотиквеници в България, които толкова обичат Русия, че са готови да пуснат на другаря Путин ако и винаги, когато им поиска, но моля нека се ограничават със собствените си ***!Нито американските, нито руските имперски интереси са в българските национални интереси и за н

16

Ариана

преди 11 години

Ние имаме конвенционален газ в Черно море, не ни трябва шистов за да се отървем от руския монопол.

15

Анонимен

преди 11 години

Знаете колко получаваме от добива на злато на наша територия, можете да си представите колко ще получим срещу шистовото унищожение на плодородната ни земя- шепа жълтици и потупване по рамото от Големия "брат".

14

anonimen

преди 11 години

E 4ak takiva *** ne sme da dadem nqkomu da ni sasipe prirodata ,jivota.bade6teto na decata ni i da spe4eli mnogo na vsi4koto otgore ai siktir.Te xamerikancite kato gi ivadqt da ne mislite 4e 6te ni go podarqt.

13

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 3Но твоята я надминава!

12

Анонимен

преди 11 години

Правих изследване за независима агенция как се развива шистовия газ по света. Оказа се, че при прераборката остава много голямо количество силно замърсена и не много (но достатъчно) радиоактивна вода. Американците не знаят как да се отъврат от нея, за това с цистерни със 7 струи оставят тънки дири по междуградските си пътища и така просто изсипват водата по улиците. Дори не я преработват. Това е ужасно! Да ходят Обама и посланниците им да се къпят с нея и да я пият. Не на нас да я предлагат!!!

11

ANONIMEN

преди 11 години

DA SI ZELEN NEE ZLE NO DA SI GLUPAV E OTVRATITELNO

10

Анонимен

преди 11 години

Човека ти обясни че шистовия га зв америка е дотиран много мощно ,иначе в чисти пазарни условия шистака не може да оцелее ,прекалено нерентабилно е !А за замърсяването да неговорим!

9

Зелен контратерорист

преди 11 години

Тази статия е прекрасен пример за потвърждение на принципа "една жена ми каза" , в ролята на жената - Правда.РУ. Представят се предположения, непроверени и недоказуеми "факти" и накрая се формира извод тип "чиста монета" ??? Типичен пример на поведение на българските "еколози" и техните платени журналисти!Чак ме е гнус от ВАС!

8

дядо

преди 11 години

доказателствота че с продажни политици мажеш да съсипеш един народ ако е достатъчно глупав като българския е очевиднопросто решение ако има шистов газто цената му след години ще е по-високатехнологиите ще са по-избистрении последствията ще ся по-ясниоставиго за след годинино ония алчните помощници нямат търпение да се изсерат в нашата държава

7

Аз

преди 11 години

До Анонимен - Ами, щом нито един газов кладенец в САЩ не е рентабилен, защо 1000 куб метра газ за потребител струва 99 долара а при нас 600 долара?

6

Анонимен

преди 11 години

Поредната американска простотия ,опитват се да пръднат на *** на Русия ,но от много напъване знаем какво става.

5

Анонимен

преди 11 години

после ще ми ядете патока на мене като се замърси околната среда от тия сондажи ... ще ревете ама ще е късно , *** народ слаба държава !!!

4

Анонимен

преди 11 години

Наблюдателите са на мнение, че документалният филм Gasland, който беше номиниран за Оскар тази година, вероятно е допринесъл най-много за осведомяването на противниците (на скандалната технология). В един от случаите, разгледани във филма, жителите на Димок малко населено място в сърцето на пенсилванската индустрия (САЩ) за добив на шистов газ демонстрират как питейната им вода е замърсена до такава степен с метан, че могат да я запалят.

3

ANONIMEN

преди 11 години

AMI MNOGO TO4NO KAZANO 6TE NI SASIPQT PRIRODATA ZA NQKAKVA SI XIMERA I POZNAITE KOLKO GODINI POSLE 6TE IMA BOLESTI I POSLEDSTVIQ .VAN MRASNITE QNKI OT BALGARIQ