22

до 20

преди 12 години

Благодаря. Точно така трябва да е. "Човек се учи докато е жив". Това пък кой ли го е измислил? Е, аз за моят въпрос и твоят отговор си мислех, но си е по темата. Приятен ден.

21

Фраза

преди 12 години

"Само да изтрезнея как ще се напия"!Бай Перо - квартален пияница

20

Анонимен

преди 12 години

Върти ми се главата от ракията снощи.

19

до 19

преди 12 години

Компютърът ти си е наред, ти се бъркаш. В случая правилното е невЯрно, но ако говорим за много неща, то те са невЕрни. Същото като голЯм - голЕми и т.н.

18

Анонимен

преди 12 години

SPA - идва от "санитас пер аква" - здраве чрез вода. Римляните са били "луди" по къпането. Дори който не е умеел да плува са го смятали за инвалид. Правилно е написано в статията. Толкова модерните напоследък SPA центрове са били обичайни в римските градове и наверно поговорката е много древна.п.п.Абе, защо компа ми подчерта думата "наверно" /ето пак/ като сгрешена? "НавЯрно" ли трябва да се пише? Моят компютър не е чувал за променливо "я" :))). Или аз греша? Има ли граматици?

17

Щпайдела

преди 12 години

фразата Господ е българин, неправилно се приписва на Николай Колев Мичмана. Всъщност пръв я произнася помощник-коментатора Петър Василев на 17 ноември 1993 година

16

Румениге

преди 12 години

Айнцу, цвайцу, драйцу - дрън - Христо Стоичков - всъщност, фразата за първи път я споменава Йордан Лечков по време на пиянски запой между националите и техните жени-компаньонки след мача с Нигерия 0:3 в Далъс, Тексас

15

Анонимен

преди 12 години

"На руски източници не вярвам.Едно време беше издаден един пасквил на откритията,в който се твърдеше,че едва ли не те са открили всичко."Вярно! От Дискавъри знаем, че всичко е открито от американците! В краен случай от англичани и германци.

14

Луци

преди 12 години

"Който ме уважава - уважава. Който не ме уважава - да духа супата!" Л. Пенев - фразата "Духай супата" неправилно се приписва на знаменитият футболист и треньор Любослав Пенев. Нея я е произнесла още баба Вуна, докато е готвила любимата си боб чорба през 796 година.

13

Иванчо

преди 12 години

На руски източници не вярвам.Едно време беше издаден един пасквил на откритията,в който се твърдеше,че едва ли не те са открили всичко.Е,за топлата вода,колелото и Адам и ***(това по разбираеми причини) май нямаше данни.

12

8

преди 12 години

Каква е връзката на така "популярният" ти коментар точно с тази статия? Апропо, най-крилати са фразите измислени от Народната мъдрост. Крилати и непреходни. Няма начин да бъдат оспорени.

11

Бойко Борисов

преди 12 години

Държавата това съм азПриписва се на знаменития френски крал Луи XIV. Кралят Слънце бил произнесъл тази фраза през 1655 г. на заседание на парламента. Но това не отговаря на истината!!!!!

10

Анонимен

преди 12 години

Сталин е казал нещо подобно, но смисълът е бил друг:По време войната с Германия Сталин наредил на шефа на нефтената промишленост Байбаков да разкрие нови нефтени кладенци за да се осигури армията с гориво. Байбаков заявил, че това е невъзможно да стане в поставените срокове. Отговорът на Сталин бил:"Ако има нефт, ще го има и Байбаков. Ако няма нефт, няма да го има и Байбаков."И съвсем скоро след това били разкрити нови нефтени кладенци в Татария и Башкирия.

9

пешо

преди 12 години

И все пак тя се върти! откритието е направено от първия откривател на твърдия алкохол, след съответното напиване!

8

Анонимен

преди 12 години

Роденият да бъде пожарникар, не може да бъде политик! ББ

7

Анонимен

преди 12 години

Ще ми бъде много интересно да прочета цялата книга. А тази статия е образец на журналистиката. Благодаря за удоволствието да я прочета!

6

комисар Молдован

преди 12 години

аз доколкото знам фразата е ЗА ЖЕНАТА НА ВЕСКО ПОТНОТО...ДОКТОРА ХОНОРИС ГО Е КАЗАЛ!

5

???

преди 12 години

Из целия Шоплук, от стари времена се употребява изразът "Трезв го мисли, пиян го каже" - в смисъл, че когато си е пийнал, човек се отпуска и казва неща, които в трезво състояние само си ги е мислил. Дали пък това не е следа от римската сентенция и да е запомнена от народа още по времето, когато римляните са колонизирали нашите земи?Или пък това си е било пословичен израз в древния свят, но този израз е достигнал до нас чрез случайно оцелелият труд "Естествена история" на Плиний Стари?

4

Анонимен

преди 12 години

А не е ли?

3

Анонимен

преди 12 години

"Да, тя все пак се върти! Но Галилей не го е казал"Сигурно го е казал някой македонец! Ха ха!