134

ALANKULU

преди 14 години

SVESHTI DA SI KUPQT DANO MIZERNICI NIKAKVA RABOTA NE VURSHAT

133

Е-Е- И КВО-НИЩО.

преди 14 години

БЪРА ,БЪРА-хората са си прави.Дават им вземат ги-тиКВО не би ли ги вземал А? Ами от всички ни зависи това да не се случи-*** БЪЛГАРЕ . Гледате като ялови крави КАСАПИТЕ си и дори не МУЧЕТЕ като истинси крави а, само блеете.Ниой не е крив.

132

Анонимен

преди 14 години

20 годинки си взимат винаги 13,14 заплата. Евала им. Най големите айдуци а иначе им кажи че са корумпирани. Другите са те НЕ. Бойко започва да се плаши .

131

ее

преди 14 години

Какво са толкова 5 бона. Преди две години взеха по 60 бона, че се пенсионирали като магистрати. На тия ако не идем да им откъснем главите, все ще ни баламосват колко са независими

130

Анонимен

преди 14 години

Тея от ВСС вместо ДМС заслужават ДАС (допълнително ан*лно стимулиране)

129

Глуповат

преди 14 години

Безочливи, дебелокожи, корумпирани бюрократи!!!!! Знаете ли че хората гладуват? Знаете ли че за Вашите заплати с които живеете в мезонети на мен всеки месец ми удържат от мизерните доходи. А и друго..... знаете ли че всичко се връща рано или късно?

128

Анонимен

преди 14 години

Разликата е, че университетите и болниците не са т.н. НЕзависима власт и не могат да се противопоставят на решенията на изпълнителната власт, доколкото ВСС, може! Лошото е, че го прави само, за да защитава собствения си интерес, а не този на държавата. Вземете бонуси, нека, но да знаеме всички, че си вършите работата, а не някакви си мутри да ви разиграват и да ни карате да съжаляваме, че сме българи. Иначе, на всеки пожелавам бонуси.Не забравяйте, че има морален момент.

127

Анонимен

преди 14 години

Да им се намали бюджета за тази година с толкова, колкото са спестили миналата. Явно нямат нужда от толкова голям излишък.

126

някой

преди 14 години

Е, не съм магистрат. Ако бях сега щях да разпивам с бонуса. :-DВиж, ако съдебната ситема мина на самоиздръжка, бюджета и ще е дори по-голям. Помисли само колко пари се събират от такси за услуги, а още толкова по дела и кой знае още колко от неща, за които не се сещаме.

125

Анонимен

преди 14 години

Да го духат всичките мазни тлъсти нагли ненаядени *** от ВСС.

124

някой

преди 14 години

Дали е висок или не зависи от това както е гласувало НС.А Харвард е частен университет - я провери в няколко частни в България дали не лекторите не взимат повече от съдиите. ;-)

123

Анонимен

преди 14 години

За лекарства дано ги дадат тия пари

122

Продан

преди 14 години

Е тези пък не се наядоха! То не бяха рушвети,то не бяха премии, то не бяха 13 ти заплати и т.н. и т.н.!

121

До Някой

преди 14 години

ТИ предполагам също си "някой" от тези магистрати, коити само размахват законите, които им дават право на тези пари!!? Да, не очакваме да ги дадете на бедните, но очакваме да ги управлявате коректно. Тези пари сте ги спестили от планирани щатове за нови магистрати. За тези щатове ВСС не е назначил конкурси и не е назначил хората, за коите е паниран бюджета. И сега тези пари искате да си ги вземете?? Това на какво ти прилича?? Иначе, Да, знаем за независимостта на властите и независимите бюджети

120

Анонимен

преди 14 години

До 115-бюджетът на съдебната система е незаслужено висок-по-висок е от бюджета университетите и БАН взети заедно. Никъде по света професор не е с по-ниска заплата от заплатата на съдия-в САЩ професор от харвард например е с пъти по-висока, от съдийската заплата!

119

до: някой

преди 14 години

Не спорим, че е законно.Но да си го гласуват "за цялостна работа"? Еееееее..........Да дадат и на СерГея и *** тогава бонус "За усвояване на еврофондове".А Царя да го направят "Заслужил горски".

118

Пешо

преди 14 години

Аз не работя в съдебната система и не я защитавам.Принсипно във финансова тежка година, за организация, която не реинвестира печалба е нормално да даде излишъка си за заплати.Ето и за теб един въпрос. Ако Съдебната система ще е така самостоятелна, защо таксите, които всеки плаща покрай делата не отиват в нейният бюджет, а в този на държавата?

117

XX

преди 14 години

imenno za tova i az govorq-ba6ta mi su6to e s vis6e obrazovanie,vodqt go otgovoren za vsi4ki vlakove,minava6ti prez garata,a tq nikak ne e malka,sled sukra6teniqta,napraveni v BDJ,ot 4-5 4oveka no6tna smqna,sega ostava samo 1,koito dori i da iska,ne moje da kontrolira vs vlakove,taka 4e se proverqvat samo tovarnite(po zapoved na golemite 6efove),vupros na vreme e da stane nqkoq tragediq,predvid kolko ot funkcionira6tite vlakove sa stari....

116

Анонимен

преди 14 години

В БАН нямаше бонуси-българските учени гладуват със заплати от 350 до 600 лева. Учените на запад са с по-високи заплати от магистратите! За да станеш учен в България минималното изискване е поне докторска дисертация-учените са подготвени лица, с невероятна квалификация, и те гладуват- с ниски заплати и без 13 и14 и -найста заплати!

115

някой

преди 14 години

и до теб и до 111На съдебната ситема и се дава бюджет, гласуван от Народното събрание. ВСС решава как да го разпределя. Нали не очаквате ако остане излишък да кажат - ето дайте го на гладуващите. Това да не е комунизъм???БДЖ има лошо управление... За това не е виновен ВСС, ти, аз или баща ти. Просто да си търсят правата, доколкото е възможно.до 111 - и Харвард и Русенският университет са ВУЗ-ове... Ама тези в Харвард май взимат повече. Срамен труд няма, но по-платен има.