327

ranarsa

преди 14 години

Проблемите в съдебната система показаха,че да ни призовава един "работещ магистрат"да спазваме законите все едно дяволът да ни кара да спазваме евангелието!

326

работещ магистрат

преди 14 години

На такива като ranarsa ще кажа, че законите не ги гласува съда, а НС, на каквито и да са следва да се спазват. Ако за решение се взима по 1000 лева от съдия, трябваше да ни дадат много повече от исканото. В нашия съд събраните пари от такси за 2009г. са много повече от издръжката на съда. Не може един министър да върши престъпление, иначе живеем в хаос, от който никой няма полза.

325

Луцифер

преди 14 години

Груев, оплачи се на Красьо черничкия. Момчето ви оправя от години може и сега да помогне. Човек просто да ви ожали! Как ще я карате Коледа с по 2 -3000 лв заплата и бая повече под масата. Хората са загрижени за вас - особено пенсионерите, ново съкратените и постоянно безработните... ГНУСНИ НАХАЛНИЦИ!

324

Анонимен

преди 14 години

Незаетите щатни бройки!!!!А чакаме с години да ни решат делата. Назначете си бройки. Желаещи много.

323

ranarsa

преди 14 години

Парите за съдебната власт ги дава Дядо Коледа,а не данъкоплатците!За да претендира някой за пари трябва да ги заслужи.Например:решение по дело в районен съд-1000 лв.Върнато решението от окръжен съд-гледа се и 0 лв.и т.н.Не може един съд да има 50 решения,от които 47 са обжалвани на друга инстанция и тази инстанция е постановила отменително решение.Умишлено се отлагат дела с години,защото съдебната система няма интерес да правораздава.

322

работещ магистрат

преди 14 години

Напълно споделям становището на проф. Груев. Министър Дянков е извършил кражба на спестените пари от бюджета на съдебната власт. Той няма право да се разпорежда с тези пари по силата на чл. 117, ал. 3 от Конституцията на РБ и Решението на Конституционни съд от 1993 година. Това е престъпление по служба по смисъла на НК и аз се надявам, че ще бъдат предприети съответните мерки за наказателно преследване срещу Дянков. Всеки е длъжен да спазва Конституцията и закони на страната!!!

321

Предстои

преди 14 години

Кръстопът

320

Анонимен

преди 14 години

Какви пари,бе!Те ги хващат вие ги пускате.Гледайте си работата,пък тогава ревете за пари.В съдебната система сте умни,вишисти и с лекота провирате правораздаваното и през иглени уши за да са на свобода наглеците.Хак ви е.

319

старла

преди 14 години

може и да не са всички корумпирани, по истината е, че НЕ РАБОТЯТ ЕФЕКТИВНО! Казвам го като пряк участник, страдащ от пороците на съдебната система. Това се отнася вкл. и за съвсем дребните съдебни служители...но то рибата се вмирисва откъм главата...като не им се работи, да си ходят! Има толкова безработни квалифицирани млади хора, но с липса на ВРЪЗКИ! А в съдебната система са навързани като свински черва! И това, което получават, им е много! За лентяйството, което демонстрират цяла година...

318

rahwin

преди 14 години

и ние сме огорчени че не си вършите работата,но все пак лапате по 3000лв на месец пари от нашите джобове( и още незнайно колко под масата),но нас никой не ни пита,нали?наглост съдийска

317

до Михаела

преди 14 години

Мисля да излизам ! Беше ми приятно, че обменихме мнения, независимо от това, че гледните ни точки бяха различни ! Казват, че в спора се раждала истината и дано високопоставените лица, които си мислят, че защитават интересите на държавата, да прочетат казаното от нас и да се опитат да намерят грешките си, защото безгрешни хора няма ! Лек ден !

316

Анонимен

преди 14 години

Ами като искат пари, да си продадат хотелите, строени с икономии от закуски!Да раздадат парите дадени от убиеца при Ропотамо на ...

315

Българин

преди 14 години

Садиите да си искат не само 13-ата, но и другите заплати от ***, бандити и всякаква престъпна ***, които, с макар и с криминално досие дебело колкото роман на Дикенс, са на свобода и вършат нови и нови престъпления !!! Лично аз, ако имах власт, щях заедно с престъпниците да разстрелвам и садиите, които ги оставят на свобода !!!Михаела - аз като не чакам на държавата, а съм в частният сектор, от кой да искам 13-а заплата?

314

Томов

преди 14 години

Аз само да попитам - кой разследва съдиите за корупция и кой ги контролира как си вършат работата, като са незавими?И техните доходи и заплати трябва да са обвързани с минималната работна заплата в страната. Нека сами да си определят заплатите, но бонусите да им ги определя парламента, или правителството, ако има бюджетен излишък.

313

до Михаела

преди 14 години

Хората са казали, че съдиите са лицето на една държава ! След като у нас гъмжи от корумпирани съдии, логично е критиките да съм към тях ! А чула ли си някой съдия да се откаже от работата си и да стане примерно общ работник по строежите ? Със сигурност по строежите има и хора, които са звършили техническо образование ... Няма срамен труд ! Аз лично не съм по строежи, но това в случая е без значение !

312

МИХАЕЛА

преди 14 години

13- заплата трябваше да има за всички или за никого, независимо кой в каква сфера работи. Това щеше да бъде справедливо, защото всички сме данъкоплатци- съдии, прокурори, съдебни служители, магистрати, продавачи, тютюнджии, секретари-всички! Човекът е човек, независимо от професията му. Всички заслужаваха да бъдат поощрени като граждани на Майка-България!

311

до Михаела

преди 14 години

Да не би надзирателите в затворите да взимат по 3000 лв заплата както съдиите ? Те взимат 600 - 700 лв ...

310

МИХАЕЛА

преди 14 години

от: до Михаела, така е във всички държави! Навсякъде хората плащат данъци! Всички обществено-социални сфери се издържат от тях! Осъдете и останалите неефективни сфери и тогава мога да се съглася, че общественото мнение може да бъде справедливо!

309

до Михаела

преди 14 години

И накрая какво излиза - данъкоплатците се гърбят за по 300 лв на месец, а съдиите, които заплати идват от джоба на данъкоплатците , вземат по 3000 лв ... Да не би всички данъкоплатци да се взели 13 - и 14 - заплата , дори и в частния сектор ? Къде е логиката ? А тези данъкоплатци, дето се гърбят за по 300 лв на месец и не четат вестници на работното си място, да не би да взимат рушвети под масата ?

308

МИХАЕЛА

преди 14 години

Ами в такъв случй самият Борис Велчев трябваше да остане без коледни парички!