66

Хаджията

преди 15 години

Единственият разумен коментар, който прочетох, беше на номер 50. Но никой не вникна в него. Само първосигнални реакции. Токът няма да поевтинява, само ще поскъпва. И ако вие не искате да ревете, че ви са високи сметките, сами си отговорете, какво е решението на задачата. Това се отнася и за цялата ни икономика.

65

преди 15 години

Ne mi triite postovete

64

M

преди 15 години

От световната банка не знам дали са толкова прости, че да сравняват БВП на Германия с този на България, това е абсурдно. По-скоро го правят нарочно и пак ни ***.

63

преди 15 години

При грандиозните мащаби в икономиката , това е неизбежно.Впрочем какво произвеждаме ?

62

IND

преди 15 години

Дай да плащаме и данък за вдишвания въздух,, тъй като сигурно сме и на първо място по замърсяване...

61

Ж.Желев

преди 15 години

Значи да лягаме и да мрем,господа комунисти.Колкото искаха да сменяме номерата на колите,толкова искат и това , но нали сте ненаситни....А знаете ли,че две заплати отделя човек за да купи горива за зимата.Дайте ни съвет как да си разпределяме ,,огромните,,заплати,че да стигат.Станишев каза,че помагал на майка си.Искам такъв премиер,който ще помага на всички майки.

60

Мишо

преди 15 години

Браво бе човек само в 3 изречения доказа, че си перфектен пример за заглавието си! Говорейки за изолацията - напълно съм съгласен и упорито съм се заял да не си сложа изолация (или май причината е, че рядко ми остават 5 000 - 6 000 лева излишък). И за техниката си прав! ама ако можеше да четеш на английски щеше да забележиш, че на 90% от техниката в къщата ти има странен надпис "MADE IN CHINA" или "MADE IN TAIWAN" (толкова по енергоспестяването). За икономическите ти познания няма смисъл да пиша (ще отнеме много време), но ще спомена само, че проблема не е в потреблението на ток, а в ниския БВП!!! (Тръгнали с Германия да ни сравняват). Като навърши пълнолетие и започнеш сам да си изкарваш парите и да ги оценяш - до токава пий си бозичката и се образовай вместо да пишеш глупости!

59

преди 15 години

А дали някой вече ще повярва че е така, че не е поредното оправдание за да се съберат още пари които да бъдат откраднати от някои като невинната мургина

58

преди 15 години

Какво е това?! Какъв данък върху тока? Нали си плащаме ДДС за потребление?

57

преди 15 години

а тая банка не пита ли що така у нас е най-скъп тока, телефоните, горивата заплатинте на депутатите, а на народа с7-8 пъти по-ниски от европеиските

56

преди 15 години

Не стига че плащаме най-скъпият ток в Европа, не стига че ни спряха годни и безопасни атомни реактори, не сига, че ни излъгъха, обезщетявайки ни само с 10% от загубите от спирането - ами и данък ще ни налагат !! И нали се сещате - Българинът ще плаща скъп ток, ще му надуват и сметката, ще плаща и данък върху токът, може и данък на данъка да плаща, а *** пак ще си ползват ток "без пари", ама не е без пари, защото ще трябва да плащаме и техния !!! Докога ще търпим, бе, хора ?!?

55

преди 15 години

Бъдете сигурни че не е на световната банка искане а на крадливото правителство, то така ни излъгаха и с номерата на колите преди време

54

Българин

преди 15 години

Не е *** народа, ами ти! Мислиш ли че всеки не би искал да живее в изолирано жилище с хубава дограма? Мислиш ли че хората се кефят на сметки за ток от по половин, че и повече заплата? Родителите ми като са на газ да не мислиш, че плащат в пъти по-малко ток от мен? От енергоспеставящи лампи ли ще докараме нещата? Замислял ли си се колко много ел. енергия се губи(краде) по трасето? Какви енергоспестаяващи уреди, какви 5 лева, бре? С очите си видях лятото климатик Самсунг(не помня точният модел) който се продаваше на промоция - 2 за 700-800 лв., с изненада установих, че на сайта на Самсунг няма такъв модел! И това не е единсвен случай! Не е ли тъпо да си купиш пералня с най0висок енргеиен клас, а да се окаже, че не е точно така и когато повикаш техника да я поправи понеже е в гаранция той да ти каже позлвайя така докато се счупи! Е аз гадател ли трябва да съм за да знам какъв уред да си купя при положение, че на всичките пишат клас А, ама май не е така? Не ни обяснявай колко сме глупави, а просто си замълчи! Откъде-накъде ще ми дават наклон на *** тия от Световната банка? Като са толкова велики да спрат Световната Финансов аКриза! Гашници!

53

Голям прас

преди 15 години

Марш да прочетеш, някоя друга статия колко важно е енергоспестяването и след това да се върнеш и да покажеш колко значеш. Главчо, колко % ти се отопляват на ток, бре? И колко ти хаби една крушка, можеш ли да сметнеш? И да те питам как се прави хладилника или телевизора енергоспестяващ - като не го гледаш?Еман от прости хора като теб, които са ня всяка манджа метудия!!!

52

преди 15 години

Naprawete stokata po-skypa, che nikoj da ne ya kupuwa. Abe shto ne se wyrnem w kamennata era, ni tok shte polzwame, ni WiK, ni parno, i koli nyama da karame, i telewiziya nayam da gledame, i radio nyama da slushame. Samo shte debnem iz pushtinacite s po edna bata w rycete.

51

банката

преди 15 години

Проблемът не е в потреблението, а в ниския БВП:)

50

преди 15 години

Естествено, че ще сме номер 1 по използване на елекроенергия, защото Българите уж да спестяват не си правят изолация на жилищата, не си купуват енергоспестяващи лампи и уреди и т.н. "Пестеливите" българи обаче не смятат, че в средносрочен план плащат много повече чрез сметки за ток от колкото биха похарчили за енергоспестяване!!!Една от причините българите да са бедни е това че цялата ни икономика харчи енергия като за световно спрямо произвеждания БВП!!!!

49

преди 15 години

вместо да сравняват на база процент от БВП, нека сравнят на база изрзходвана енергия на глава от населението. Всичко друго е бош лаф и празни моабети. абе тия знаят ли на кой свят тъпчат?!

48

преди 15 години

Не сме на първо място по потребление, а по надписване на сметките. Сметките ги начисляват едно към гьотере, после потреблението на ток било голямо. Да, голямо е ама само в определени квартали, защото там една група "гласоподаватели" ползва ток без да плаща. Да сте виждали инкасатор в *** квартал?

47

goofie

преди 15 години

Ами много ясно, че ще полваме ток, защото нямаме никакви алтернативни източници - топлофикациите вместо да ги приватизират и да ни доставят парно, пълнят нечии джобове, газификацията тече с бесни темпове, както виждаме, а пък недай си боже Украйна да реши да поспори малко с Русия... Решението е Германците някак да ни тръбопроводират и газифицират, Световната банка безвъзмездно да плати щетите от спрения газ, пък ще минем на алтернативни източници. А да, можем да ползваме въглища, то и тях ги забраниха, че замърсявали, остават горите, за колко ли години ще ни стигнат?