180

Анонимен

преди 3 години

Сталин ни дава Добруджа и ако Хитлер си беше кротувал, и Македония и Морава щяха да са бг. Но понеже го напада и той се съюзява с Англия и САЩ.

179

Анонимен

преди 3 години

Когато ген.Жостов по време на Балканската война пита турчин от Одрин има ли издевателства от страна на българските войници по местните села, турчинът отговаря: "Они са грамотни момчета, не правят золуми като нашия башибозук!"Войничета-нашите деди са били селяни. Като им е замирисало на пролетна земя, дори са помагали на местните.

178

Анонимен

преди 3 години

До Х Никакъв коминтерн няма в 1878 г. на Берлинския конгрес, а Англия е против България и държи Моравската долина за Сърбия и част за Турция, защото е важен пътя за жп и магистрали към Турция и Гърция. Българите се потурчват от Сърбия, а Турция ги коли ако вдигат въстания.

177

Истукан

преди 3 години

Няма как България да признае измислената държава Македония, още повече да я подкрепи за членство в ЕС. Била е чат от България, а иска да се признава тяхно малциинство в България.

176

Анонимен

преди 3 години

До Х Точно това е че не е коминтерна. Потурчването на българите на сърби или македонци почва още от 1820 г, от сърбите. Продължавеа 200 г. до 1991 г. Имат предимство сърбите че Турция е по-далеч и Англия са на тяхна страна.

175

Анонимен

преди 3 години

До No Coment Македонците и моравските сърби са потурчени от сърбите и турците българи от Македония, които се преместват от Македония към Моравската долина и Истанбул. Сърбиите ги правят сърби или македонци а турците турци. Моравската долина е бил границата между България и Сърбия преди Турция да завладее България.

174

No Coment

преди 3 години

След Александър Велики,втората по значимост историческа фигура е на Крали Марко който е възпят в много македонски и сръбски песни.Та той се е бил срещу турците до момента в който турците му казали,че ако спре да се бие ще си остане ,,онбашията'' отново на Прилеп,и че султана ще му даде както редовна армия,така и много пари за подръжката и и също пари за нови крепости.И великият Крали Марко се съгласил.Абе бил си е същият като тея днешните там,сърбомани и кремлински лакеи.

173

Х

преди 3 години

До 76 Ама то освен "бай Мите македонеца" има и "бай Иван добруджанеца". Що ли не си основат една Добруджанска държава хората населяващи тези земи, а? Добре е да се прави разлика между географска област и държава. Нека си бъдат отделна държава хората в днешна Северна Македония, но да признаят, че като нация и език са сформирани с документ на Коминтерна. Преди това са си били чисти българи от географската област Македония. Сега там живее и доста народ с албански произход

172

Анонимен

преди 3 години

До ПадаряЧе сега нямаш ли излаз до адриатическо море? Обзалагам се, че до игуменица се стига по-бързо отколкото до вльора.

171

Анонимен

преди 3 години

Бъркаш Сърбия с Югославия,макетата са най-големите югословени сред народите на бившето СФРЮ.Това е така защото комунистическа Югославия им даде новата идентичност.

170

Анонимен

преди 3 години

Според мен тези са си чисти сърби, а не българи. За толкова години сърбите са им промили необратимо мозъка. Да правят и да вървят където си искат. Да признаят че до 1945 сме имали обща история и да вървят по дяволите с тяхната народност и претенции. Които не искат да са българи да върнат паспортите и да вземат събски

169

Военен брокер

преди 3 години

Македонската и нашата история са доста подменени от комунистическите агенти и пропагандисти.Колко човека знаят за бонбандировките на Добрич и Варна от Болшевиките.Колко човека знаят, че Маджаров не е се е бил с турците ,а зааедно с турците срешу гърците. Колко човека знаят ,че сме обърнали в бяг болшевиките и румънците в Първата световна? Колко човека знаят ,че през 1918 сме били двойно по голяма държава от сега.И ,че трагедията ни е причинена от народи, които смятаме за братски(сърби,руснаци..

168

Падаря

преди 3 години

Когато Македония и Албания влязат в ЕС ще имаме излаз наа Адриатическо море и ще сме на 40 км от Италия

167

Падаря

преди 3 години

Гърците дори мълчат , а ние ги стопираме.ЕС е едно семейство защо не искаме македонците в семейството ? В ЕС ще имаме повече инструменти срещу сръбската,руската и гръцката подривна дейност в отношенията ни с македонските ни съседи.

166

Анонимен

преди 3 години

Българският народ вече не е нито единен нито страшен ,а народ чуждопоклоннически ,без национално достойнство и самосъзнание ,възприел чужди ,,ценности '',народ който не иска да вземе съдбата си в свои ръце и е готов да изпълнява всичко което му наредят ! От катастрофата през 1918 г до ден днешен българите са разделени !

165

Анонимен

преди 3 години

Както северомакедонците ни наричат "татари,окупатори и фашисти", така и ние ще ги наричаме българи.

164

Анонимен

преди 3 години

Както античките ни наричат "окупатори", така и ние ще ги наричаме "българи".

163

Анонимен

преди 3 години

Ай стига с тая македония, хората искат да се казват македония, не българиа, или истинската българия. къв е проблема толкова, това ми звучи като на пияни на една маса спорят цяла вечер ............. глупави историци

162

Анонимен

преди 3 години

Балансът на натиска...Най - после ,мъдър политик- г- жа Закариаш.

161

до иван

преди 3 години

И аз това щях да напиша за македонската работа - хубава, ама...