43

Анонимен

преди 3 години

До Анонименкато не е славянско е тюркско-монголско...в днешен татарстан има българи,които не ви смятат за сънародници...те казват:ние сме истинските българи и сме мюсюлмани,а онези там на балканите са славяни...

42

Анонимен

преди 3 години

Най-накрая. Има хора които са против(тези които си мечтаят да сме в състава на СССР). Но за мен си е българска азбука след като е създадена в България. Както БМВ е германска кола, защото е създадена в Германия нищо че се кара в цял свят.

41

Анонимен

преди 3 години

Кирил и Методий не са гърци, а българи, потомци на избягали от Дунавска България аристократи по време на междуособиците в средата на 8ти век.

40

Анонимен

преди 3 години

Азбуката наистина е българска, а не славянска. Но както е казал Тодор Колев - "Няма как да обясниш нещо на човек, с когото ви делят два вагона книги."

39

Анонимен

преди 3 години

Ами ние не сме славяни, а българи. Всичко българско си е само българско, но не и славянско.

38

В крак с времето

преди 3 години

Време е да бием шута на кирилицата - само пречи в дигиталната ера!

37

Сата НАТО

преди 3 години

Ама и ние ако не бяхме дали на "братушките"азбука и религия,сега щяха да драскат чертички по пясъка,------Ти хубаво си дал на братушките азбука и религия, ами колко данък плати на държавата за миналия месец и кога за последно стъпва в църква? Щото патриотарите обикновено ви бива само да зяете и да плещите врели-некипели.

36

Сата НАТО

преди 3 години

Не разбирам как точно променя отношението към кирилицата по света този документ за вътрешна употреба? Освен това св.св. Кирил и Методи са създавали азбука за моравците най-вече.

35

До43

преди 3 години

Ама и ние ако не бяхме дали на "братушките"азбука и религия,сега щяха да драскат чертички по пясъка,и да бият чело в джамиите.

34

Анонимен

преди 3 години

До очевидноами то както е тръгнало с помощта на красимир каракчанов единствените,които ще останат да "уважават българските ценности"са ромите.

33

Емпедокъл Ставрополу

преди 3 години

Целия свят казва че българите са изчезнали в 9-ти век..Само билгарите от Дунавски вилает, казват друго .Това е азбука за славяните---измайсторена от двама велики Византиисйи държавни служители ..Кирил и Методиос я правят в манастира ''Полихронос'' в планината Олимп Прусски -- през 867 год .Но след 50 години около 910-920 год... виждат че славяните не умеят да пишат на нея...и затова създават директно от 20 ГРЪЦКИ ГРАФЕМИ-ЛЕКСИ (БУКВИ) + още 24 други граффо-символис = 44 ОРИГИНАЛНАТА КИРИЛИЦА

32

очевидно

преди 3 години

До АнонименИмам препоръка към парламента да гласуват текст за ТЕЛК с диагнозата "ДУХОВЕН ИНВАЛИД". Не може истински българин да не приветства такова решение. То бива бездуховност ама чак толкова е отвратително. Другото обяснение би могло да е драскачите да не са етнически българи. И въпреки това щом живеят на нашите земи ще уважават българските ценности. Иначе бегом откъдето сте!

31

До 39

преди 3 години

Имаите малко самочуствие,все пак истината е на наша страна

30

Анонимен

преди 3 години

абсолютно безсмислен акт на самоизтъкване за вътрешна употреба...това,че наричаш своята писменост на своя народ не доказва нищо пред никому.кирилицата е създадена от двама византийски мисионери от македония и то на територия,която днес принадлежи на друга държава.нито гърците,нито македонците,нито сърбите,а още по-малко руснаците и другите източноевропейци ползващи кирилицата ще я признаят за българска...

29

Анонимен

преди 3 години

До 36Е как да вникне човек в такава мощна българска космическа величина с правешки аналози! Никак не ми е лесно, признавам. :)))))))))))

28

До 23

преди 3 години

Явно не вникваш какъв е смисъла и колко голямо нещо всъщност е това.п.п. за знанията и разбирянето на света се сърди единствено и само на себе си.Лек ден!

27

Анонимен

преди 3 години

Добре, че гърците си траят, че и ако те си отворят устите ще стане манджа с грозде. Когато в края на 9-ти век в Преслав е създадена втората българска азбука-Кирилицата 24 от буквите са преписани от гръцката азбука и са добавени още 14 отговарящи на чисто български звуци в речта ни.

26

ДДРОнег

преди 3 години

В Румъния 15 август е национален празник !!!Кога ще ги стигнем , румънците ???

25

Анонимен

преди 3 години

Писнало ми е да обяснявам на чужденци, че в България не пишем с руски букви.

24

Псевдопатриот

преди 3 години

Уиндоус '95 е американски завинаги! Америка из дъ бест! Ооу сей, кен ю сииии...