137

Анонимен

преди 4 години

Що за недоразумение е тази статия?

136

Пенчо бре чети

преди 4 години

"Ангела Меркел взе спорно решение да избегне хуманитарно бедствие в УНГАРИЯ, като разреши на 1 милион бежанци да дойдат в Германия". Това за вътрешна консумация ли е? И срещу "лошия Орбан"? Тя не ги ли пусна, когато се бяха натрупали в Гърция и Италия? С любезното съдействие на неолиберални НПО, подкрепяни от Сорош? Съвсем в духа на политкоректността - страната ВСЕ ОЩЕ била разтърсвана от "актове на семитизъм".

135

Съпоставими

преди 4 години

До Анонимен Панцер-4 никога не е бил по-добър от Т-34. Двата танка са съпоставими с леки предимства за Т-34 и няколко предимства за Панцер-4. Т-34 има малко по-голям калибър на оръдието,по-висока скорост,по-голям запас от ход,по проходим,по-добра бронировка,дизелов е. Немският танк има по-добра оптика,в началото на войната всеки танк има радиостанция за разлика от Т-34,немските танкисти са били по-добре обучени да извършват маньовър и управление на огъня защото се управляват по радиото.

134

до 6

преди 4 години

Не знам каква идея е, но там национализация не е имало както у нас след съветската окупация през 1944 г.

133

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 188Хитлер са го възприемали като спасител на нацията, тоест давал е на народа работа и ги е изпращал на почивки обикновените работници.От там произлиза и ол инклузива.Представи ви си един обикновен човек ( по това време ) да го пратят на море със семейството си да разпуснат.В очите на немците Хитлер е бил месия, да имало е съмнения в малцина, но имат работа, не са гладни, Хитлер им обещава да не са подложени на унижения вследсвие ПСВ и хората му вярват.

132

онбашията

преди 4 години

войни винаги е имало и ще има, това си е част от природата, като мравуняците и горите. колкото повече се опитват да избегнат войната, толкова по-опустошителна ще бъде когато все пак се случи

131

толерантен

преди 4 години

"Хитлер" митлер... а американците са избили от порядъка на 15млн. души след ВСВ, под прикритие борбата им за "мир, демокрация, свобода, права на обратните..." Само в Ирак загинаха 1млн. деца, които тогавашния държ. секретар мАдлин оЛбрайт небрежно обяви за съпътстващи демокрацията жертви. Сирия, Либия, Афганистан, Югославия, Украйна... България... Виетнам, Корея, Панама, Гренада...

130

Анонимен

преди 4 години

И ленд лийза не им помогна да сделат централна канализация в големите градове.

129

Правда в силе

преди 4 години

Моля, пак заповядай.

128

Тъпомер

преди 4 години

178,имаме 4 взети в бой някога някъде си а за нашите взети в бой тишина,в този ред на мисли ако не бяха те сега щеше да има само Хасановци тук,абе с една дума нищо не става от вас,всичко отричате и плюете,що не си играете на танкове и не занимавате хората с глупостите си.

127

Тъпомер

преди 4 години

174,И къде си си ги мерил с тях,и ако нямаха армия щатите нямаше да чакат ти да ги отвориш.

126

Анонимен

преди 4 години

Не мисля че младите немци са виновни за нещо. По тази логика и ние сме виновни Със сигурност сме избили хората живели по тези земи когато прабългарите за дошли. Да не мислите че са ги посрещнали с ьляб и сол?

125

Тъпомер

преди 4 години

170,ти па се изказа,че ние имаме ли армия,и тая калпава руска армия направо обра точките.

124

Анонимен

преди 4 години

Това за подводниците е вярно - много ресурс гълтат, вместо да го употребят за повече тигри примерно. Тук идва и една от ролите/приноса на съюзниците за победата, които постепенно намират цаката на немските подводници и така косвено помагат на русите, че те с тия 34-ки уж добри в началото, после виждат зор с тигрите.

123

Тъпомер

преди 4 години

165,май познах,да не си от левски запад,как е дрогата бива ли,тепаш ли руските танкове на кое ниво си.

122

Не брат ты мне

преди 4 години

Не може да запалиш Европа и да я потопиш в кръв, а след 75 години да дрънкаш за популизъм.По-велик популизъм от това здраве му кажи.Германия ще плаща до края на дните си с най-ценното.

121

Тъпомер

преди 4 години

156,няма да се учудя ако имаш и знаме с пречупен кръст,то сега е модерно,та нормално е да дадеш повече жертви когато когато си в контранастъпление а другият се защитава,и трябва да спечелиш на всяка цена за родината си.

120

Курск

преди 4 години

При Курск Г-я губи 1500 танка и САУ, а СССР - 6000. Последните си вземат поука от това и ускоряват работата по ИС-овете, като се стремят да избегнат максимално недостатъците на "тигрите": бавновъртящ се тежък купол; два вида вериги - едните транспортни, другите - бойни; външни/вътрешни припокриващи се колела, които заклинват като се набият с кал и камъни; ниска скорост."Тигърът" е най-скъпия и трудоемък танк по това време, въпреки многото техн. нововъведения. Последното не може да му се отрече.

119

Сила в правде

преди 4 години

Кой каквото си надроби, това ще сърба.И да ритат и да скачат фашагите фактите са си факти.Някои петна остават завинаги.

118

Тъпомер

преди 4 години

Война не се печели по точки гн.геймър,англоамериканска войска,та чак и си убеден,та Хитлер се е смял с нея,с по едно картечно звено са ги попилявали.