66

Анонимен

преди 4 години

До 62Ужас, горкото ти дете, да го накажеш да живее в Лондон. Направо го съжалявам. Дано не го наръгат.

65

от74

преди 4 години

Но това няма значение , програмистите не са толкова богати в България и един програмист не взима повече примерно от един складов работник в франция, а пък какво да кажем в сравнение с някой с квалификация в германия.Предимството е обаче че те са териториално независими и могат да продават труда на всякъде по света от България.И за това се водят високо платени спрямо другите професии в България.Но реално просто другите не са платени и се получава илюзия, че са платени.

64

Анонимен

преди 4 години

другия философ. сениор архитект е полуизмислена титла за тунеядец дето обикновено нищо не прави. в софтуеъра като цяло няма правила и всяка фирма си го прави по свой начин. важен е продукта и работниците да са щастливи. максимални титли и т.н. са в големи тромави организации.

63

до 71

преди 4 години

Не сеньор а архитект е най високата титла в програмирането но в България повечето са подизпълнителни фирми и рядко има програмист от такъв ранг.Всъщност Бил Гейт преди да се оттегли от Майкрософт работеше като такъв .По принцип мидъли , джуниори са черноработниците в индустрията а сеньорите са програмистите които са подготвени да избират технологиите и методиката на реализация на проектите , отговорните за реализацията.

62

Анонимен

преди 4 години

фахкариере. сениор, експерт ала бала.71 си го е написал - хората гледат сумата в банковия превод, другото слабо ги интересува. И на мен не ми дреме много как ме водят, просто някои фирми си имат някакви такива нива.

61

мишо бирочето

преди 4 години

не е баш така. има фирми и фирми. особено в тези които работата не е много интересна или доста досадна се опитват да задържат работници като им раздават "пагони" - фахкариере. сениор, експерт ала бала.

60

мишо бирочето

преди 4 години

кви български деца бе? българия до 20 години няма да я има на картата. за какво са им некви тескерета, да може организираната престъпна група ГЕРБ да ги ползва като гарант за заемите дето тегли. освен това на летището дори, "нашите" ни третират като трета ръка хора. за какво си говорим. жалко за старите хора на които им е отнето достойнството и децата им живеят на майна си райна и освен това ще станат жертва на манковците следващите 10 години ама преди 30 години трябваше да излезнат на улицата и да провесят целия елит барабар с малките елитковци по лампите. друго щеше да е сега.

59

Анонимен

преди 4 години

Войната на олигархо-политическата клика срещу българския народ изгони родителите и техните деца от страната, а сега иска да ги нарича българи! Тези хора вече не са българи и никога няма да се върнат във вашите лапи, престанете с шизофреничните умозаключения!

58

Анонимен

преди 4 години

Кой ги дава тези титли senior ..Който дава парите. А за senior са си супер, даже за централноевропейския стандарт и дори за западния.

57

Анонимен

преди 4 години

Българските деца са също деца на ЕС просто сме си част от ЕС, следователно са си у дома в ЕС.Просто е, всички ние сме европейци .Да това малко променя старите традиции но и светът се е променил много, така че, това че децата са по напред от традиционалистите е нормално.

56

Бойко,

преди 4 години

Тук останаха племето , неграмотните и някои , които все още не са решили да бягат. Забравих разбойниците, които сега ги наричат бизнесмени.

55

Анонимен

преди 4 години

Абе ти им направи заплатите на тия с дипломите като средните и ще видиш дали ще стоят тук. Вече над 5 години съм в ИТ индустрията - някои хора стоят (включително и аз), само защото заплатите им са добри, всичко друго ги дразни. Ама станат ли senior и предложат ли им релокация за сметка на фирмата, веднага стягат багажа и давай.

54

пияница мистик

преди 4 години

Ето как седят нещата при мен - първата ми бивша жена е в Лондон заедно със сина ми. Втората ми бивша е в Рим с дъщеря ми. Дотук : минус 4 човека за България. 2 жени и 2 деца :)

53

Анонимен

преди 4 години

Ако те са 10 хиляди колко е броят на бежанцитеМалко ти завиждам, че те притесняват точно бежанците. Те така или иначе се чудят как се чупят оттук. Аз бих се позамислил ромите какво ще ги правим.

52

Анонимен

преди 4 години

Живеещите в Западна Европа са си почти у дома. Да не забравяме децата живеещи извън Европа. Те почти забравят своята родина. Казват, че само в Чикаго живеят един милион поляци. За българите нямам информация. Светът се превръща в едно малко село. За добро или лошо, кой ще ни каже. За мен лично е за добро. Всичко тече, всичко се мени, постоянна е само промяната. Радва ме, че българите вече не сме къщни гърнета.

51

Анонимен

преди 4 години

Ти колко взимаш? Само 4000, или си на горната граница?

50

Пижо

преди 4 години

135 хиляди българчета живеят в страна от ЕС! И до 5 г. ще получат гражданство на съответната страна. В това число не влизат децата, родени от смесени бракове и автоматично получили гражданството на другия родител. Не е яснен и броят на децата в страните извън ЕС - предимно САЩ и Турция. Тези деца никога няма да се върнат в България.Лично мен ме притесняват повече другите цифри - че 10 хил НЕ-българчета, живеят в България. Децата на "бежанците"? Ако те са 10 хиляди колко е броят на бежанците?!

49

решението

преди 4 години

излизане от Ес, картечни гнезда по границите, член 1, бай Тошо да дойде и да мирнат тука тия с менталните проблеми тука!А, и предлагам да се пуска на избори бюлетина номер 13 с бай Тошо, да могат да си гласуват откачалките както си искат, демокрация де!Било им, викат, много гот при тошо. А че внуците им не искат да им плащат масрафа на сладкия живот и си обират крушите- това не им изнася! Абе може ли чак такъв егоизъм, поне за оптомството си да не помислиш, а да го товариш с дъгове! Изр о ди

48

Анонимен

преди 4 години

правилно другаря, ше ми бегат инженерите и програмистите!!! Тук - на тръстиката , предателите, да ви бачкат и хрантутят такива оли френи като теб с червени и жълти книжки! мамка ти шумкарска!

47

Анонимен

преди 4 години

АДМИНА, ТУК 1 ИНДИВИД ОБИЖДА БЪЛГАРИЯ И ПРОПАГАНДИРА ОТРЕЧЕНИЯ СЪС ЗАКОН КОМУНИЗЪМ!!ПО 2 ПАРАГРАФА Е ЗА ЦЕНТРАЛНИЯ!!ИСКАШ ЛИ ДА МУ ПРВИШ КОМПАНИЯ ЗА СЪУЧАСТИЕ?АЙДЕ ТРИХ РУСКОТО *** ЕДНАГА, ЧЕ ПРАЩАМ НА ДАНС!