91

Анонимен

преди 6 години

До 94 Ами давай разваляйте я. Ставай министър председател и вади България от ЕС и тогава няма да се налага да се изкупува скъпата зелена енергия. А до тогава, положението е такова каквото е.

90

Анонимен

преди 6 години

До АнонименТе нека си продават техниката,тя е дългосрочна и качествена,не е проблем,но нещата с енергията е различна,защото от цената на тока зависи развитието на икономиката,домакинствата, държавните учреждения и т.н. И ако конкуренцията е нелоялна и по принудителен начин,може да се развали,те да оплачат на арменския поп,а не ние

89

до 89

преди 6 години

Дрън дрън - пълни глупости!Специалните части на Турция имат калашници, ползват и руски въртолети Ми 8/170, имат и руски БТР-и, което не значи, че нямат и западни, сега купуват ПВО системи и са се договорили за 10 г напред за военното си сътрудничество.Спри да повтаряш дебелата си лъжа за това, че щели да строят два АЕЦ-а и само един руски реактор.За смях стана вече! Все пак, в българия има хора, които разбриат и Турски.Ако ти плащат да си тиражираш лъжата, те разбирам, но не я повтаряй вече.

88

ognyanz

преди 6 години

Кой е тоя Табаков и за какво се бори? Големите проекти "изкривяват инвестиционната среда"? Какво трябва да означава това - че след затварянето на пети и шести реактор на АЕЦ "Козлодуй" (а това рано или късно ще стане) ще трябва да внясяме ток от Турция и Румъния са да не изкривим инвестиционната среда, така ли.

87

Анонимен

преди 6 години

От 90*Забраниха евтините китайски....

86

Анонимен

преди 6 години

До 81Ами прочети малко и ще разбереш че ЕС задължава всички членки да изкупуват с приоритет възобновяемата електроенергия на преференциална цена. Ако смяташ че това е нечестно, потърси в Гугъл най близката арменска църква и се оплачи на отчето. Всичко е бизнес - забраниха ефирните китайски фотоволтаици така че има право на "избор" между скъпи европейски фотоволтици или ветрогенератори от Сименс или Вестас

85

Анонимен

преди 6 години

Абе не знам къде ги четете тези глупсити колко турски АЕЦ ще има. Те казаха два като само единият ще е с руски реактор.А що се отнася до въоръжението, че Турция била отсвирила САЩ и Запада, ами пак лъжете, защото цялото въоръжение на Турция сега е Западно. Нямат нито еди руски самолет и нищо руско. Това с ракетите е за сефте и то ако стане, че още не е факт.Турция си гледа интереса.Взимат и от Запада и от Русия. Политика. Но не са русофили.Това е ясно и за слепите.А вие искате това да внушите

84

до 86

преди 6 години

А бе ***,спри да лъжеш!Турция ни е съсед. Днес по радио, по телевизия навсякъде хората си казват какво ще правят.Ти продължавай да будалкаш с твоите лъжи

83

до 85

преди 6 години

Турция ще строи ЧЕТИРИ руски АЕЦ-а, всеки от които ще е равен или по-голям от нашия "Белене" на когото слагат пръти в колелата от американското посолство.Не е вярно, че ще строи само 2 АЕЦА!На Ердоган му писна от американците и ги отсвири - купува ПВО и оръжия от руснаците, купува АЕЦ и т.н. ...

82

Анонимен

преди 6 години

Да Турция строи 10 АЕЦ-а.Абе вие добре ли сте?2 АЕЦ-а и то не ги строи Турция, а чужди компании. Като Турция се застрахова и само 1 АЕЦ е с руски реактор.Ама те турците сигурно са глупави?

81

Анонимен

преди 6 години

Турция строи два на своя територия, но те нямат нито един АЕЦ. Затова внасят в момента ток от България. Когато обаче имат построени 2 АЕЦ-а няма да им трябва внос от БЪлгария. А България има само 1 АЕЦ, но не може да използва и тока който той произвежда. Та въпросът ми е какво налага строежа на втори АЕЦ (освен интереса на някои хора, които ще крадат)?Какво се заформя в България индустриална революция ли?Турция има вече нужда чак сега.А ние даже и сега не можем да използваме капацитета на 1АЕЦ

80

Анонимен

преди 6 години

Всички проекти на Първанов трябва да се реализират,те са не само по-изгодни,но и осигуряват повече сигурност,независимост.Френското лоби-конкуренция ни спряха АЕЦ Белене,това е истината,не са американците,но те действаха чрез тях.

79

До 80

преди 6 години

Не два а ЧЕТИРИ строи Турция.Днес напрарвиха първа копка на Акую Ердоган и Путин. Днес се договориха и за такъв АЕЦ в Египет, ще строят и в СА, строят вече АЕЦ в Унгария и къде ли още не...Има опашка от мераклии и почти всяка средно голяма държава иска АЕЦ.Бъди сигурен, всички те са много глупави.Само ти си умен, с резонния си въпрос...

78

МНЕНИЕ

преди 6 години

В момента Проектната цена на Белене е около 20 евро за мегават , цената която плащаме в дома си е 100 евро за мегават .Колкото и да се краде по веригата ще е по - евтин тока в България .Моето мнение е че трябва Частните Пенсионни Фондове да го Подкрепят - има Бъдеще .С този Проект ще се върнем в Златните Години на Соца - Тока за Икономиката и Домакинствата ще е дребен разход , ще се повиши Износа и Конкурентоспособността .

77

Анонимен

преди 6 години

До АнонименАми може да се развали договора поради нелоялна конкуренция и НЕК да изкупуват най-евтината енергия.какво означава "ЕС ни задължи да изкупуваме първо от ВЕИ или по-скъпата енегия",по-вероятно това е далавера,лоби на някой местен олигарх.Това е нелоялна конкуренция,наложена насилствено.

76

Анонимен

преди 6 години

Турция строи 2 АЕЦ-а на кого ще продаваме ток?То ние и сега страдаме от излишък и продаваме.

75

до 75

преди 6 години

Абе защо задаваш *** въпрроси?!?Проучи епопеята около АЕЦ Белене. Предложиха ни 50/50%. Нашите казаха, че нямат пари. Предложиха ни инвестиция 100%, американските *** дигнаха пушилката, че ще станем крайно зависми от Русия и това не е демократично. Тогава извикаха ARW и други западни инвеститори, които бяха готови да инвестират. Нашите, под мъдрото дирижиране на USA посолството ги водихха за носа години наред, докато те се отказаха. После решиха че е безбожно скъпо и се отказаха. Смях!

74

Внимание тролове!!!

преди 6 години

Сайта трябва да помисли как да се предпази от ***. Те реално сега са превзели сайта. Като докладват за нередност през многото си фалшиви никове и човек го трият. Това трябва да се промени.Също и писането на "+", "-" в каквото количество си искат.Иначе става безинтересно, все едно е сайт на Кутев.

73

Анонимен

преди 6 години

До До 68хората вече ни предложиха - да поемат на 100% всички рискове и цялата инвестиция, която да си върнат от продажба на тоk------------Глупости, нищо такова не е предлагано.Предлагат Българската държава гарантирано да им изкупува тока за няколко десетилетия. Това е икономическо заробване.

72

за АЕЦ

преди 6 години

Румъния строи АЕЦ с канадски реактори, защото в Румъния има много силно френско лоби, а французите имат влияние в Канада.Тия реактори не са много добри.