23

Стар софиянец

преди 6 години

До Нов софиянецПрезастрои се в София, вярно е! Но в провинцията има останали още кандидати за София. За тях сега се строи.

22

Нов софиянец

преди 6 години

Презастрои се и скоро всичко това излиза на пазара. А с тази демографска катастрофа, липсваща инфраструктура и масова *** на цели квартали разумен купувач няма да дойде. Такива статии имаше 2008г. Те са последни опити да се окачат последните риби на кукичката. После следва отрезвяване, но който налапал-налапал. Балонът ще пукне на късно средата на 2018г. Това е България. На десет години се пука имотния балон и се почва наново. Кривата в момента е малко преди върха и последващото потапяне

21

Аз

преди 6 години

Интересно, защо всеки ден се появяват статии, че балон на имотния пазар няма. Дали балона не се е надул вече и всячески се опитват всезнайковците още някой и друг месец да отложат неизбежното? Май по - разсъдливите зная отговора...

20

Анал лизатор

преди 6 години

Пазар на имоти-характеристики:1.При гушки на Бай Бор с ЕС, се очаква влизане в Шенген и обезличаване спестяванията;2.БГ е дълбоко свързан с имота-от трошката,колкото смартфон,до жилище;3.БГ-ина е дълбоко заблуден,че утре е равно на вчера-нито така ще печели,по скоро ще е на улицата;4.ЕС дълбоко завижда за наличието на собственост у нас(нищо не имащия, нищо не губи)и се стреми един ден собственоистта да е на банките-кредитори;5.Строителния бизнес е МАФИЯТА на Републиката!6.Братя, не..спете!

19

Стар софиянец

преди 6 години

До 13 и 14Така се е говорило в София и така говорят софиянци. Вие си МИЕКАЙТИ във вашето населено място, а не в полите на Витоша.

18

Превантивно

преди 6 години

До Анонименнека бъдем обективни: "ни дигайти тилифонити", "затваряйти вратити", "въйй, дитието къдей и?"

17

Tangra

преди 6 години

Абе, имотите надуват яко балона. Особено с тези кредити за по 20 25 години. Ние сме зависима икономика ишлеме икономика. Няма добавена стойност няма устойчивост. При една по висока безработица ще изгърмят поне 1/3 от кредитите в момента, а останалите ще искат да не са взимали. Виж хората с готови пари те няма какво да ги мислим. Те са си намерили начин да ги гепат.

16

Анонимен

преди 6 години

Такива като тоя са видни напъни да се продадат прескъпите апартаменти в София, след 3 години ще са на 1/2 цена.

15

пепи

преди 6 години

Лихви михви.Да ама сега банките искат и от пиле мляко за да ти дадат на 4.5 . И ако не ставаш ти го набиват на 15 процента.Това с лихвите по 4 процента е като рекламните брошури.Отиваш в магазина и се оказва че точно тази стока я нЯма.

14

Анонимен

преди 6 години

До Стар софиянецСтар шопиянецо, според теб казАх, одИх, правИх, млЕко, мЕсо, е па я... и т.н.,книжовни форми ли са?

13

Анонимен

преди 6 години

До Стар софиянецДа, на шопски диалект.

12

бг смешки 2

преди 6 години

абе богър мук ажи и кво повече .....и този АСЕН ГЕНОВ беше некъв блогър на работа от зад океана ...... много прости и дървени философи разбиращи от всичко са се навъдили у тая държава ...... няма да свършим добре!

11

Пук .... фъссс.....

преди 6 години

Никога няма балон докато той не се пукне, чак тогава изведнъж всички го виждат и остават много изненадани ... особено "умните" блогъри!

10

бг смешки

преди 6 години

ОТ КЪДЕ ГИ намирате такива "експерти " в тая държава бе !?!? нямало балон ....как да няма като цените в София са 2йни спрямо нормалните .....лихвите били паднали 2007ма ....този чува ли се кви ги говори ...2007ма лихвите бяха на нива 5-6 % за депозит и 15-20 % за кредит .....помня много добре ! лихвите паднаха чак сега и точно поради тва има балон на имотите ....главно в София разбира СЕ ! от тук нататък лихвите ше качават но плавно -постепенно ....не изведнъж

9

Анонимен

преди 6 години

Балон няма вече. Няма бе! Щото вече се спука. И на негово място не остана нищо. Не остана и пазар на имоти.

8

Анонимен

преди 6 години

Балон няма ,има само един голяяям крив космос , който пречи на строителни предприемачи и брокери ...ама жалко за строителите , които си чакат заплатите от същите тези "ентусиасти" , които гледат с розови очила тъмния космос , а много от тях даже къщичка на куче не са правили , но незнайно от къде се сдобиха с капитали и решиха ,че ще ги утроят в строителния бизнес

7

попа

преди 6 години

балон няма - просто по-малко на брой хора вече си купуват жилище, защото първо няма хора, второ - те нямат пари. И строителите-продавачи какво правят? Увеличават квадратурата на жилищата, съответно вдигат и цената. И те ти тебе "растеж на цените". А реално поради немотията никакъв растеж няма, България пропада със свободно падане.

6

Стар софиянец

преди 6 години

Категорично няма балон, защото вече има хора с много пари в брой, а те не са въздуха в балона. Южните квартали на София вече не са на софиянци. Там се говори само на диалект.

5

Анонимен

преди 6 години

Аман от велики набедени икономисти, експерти и специалисти!Само не ми ясно защо държавата е на дъното тогава.Най-бедната държава, с най-бързо изчезващото население.Или са некадърни, или са платени за да манипулират хората, или и двете заедно!

4

Анонимен

преди 6 години

живея във Виена - цената тук е 3-4 хил евро на кв.м в по-евтините квартали