20

Либерален европее

преди 7 години

Да вярно е, че ние либералите и левите имаме много общо. Това е така защото сме прогресивни и си помагаме! Дясното е остаряла и мъртва идеология! Нашата мечта е за свят без граници и народи! А десните се противопоставят с разбиранията си от 19в.... Тръмп е голям проблем. СТрани като Полша също.

19

Анонимен

преди 7 години

"Сега какво правим?"Спира се със зловредните идеологии.За да си в позиция да помагаш на другите, първо ти трябва да си добре.Как да даде човек 5 лева на брата си, като няма 5 лева в джоба си?Всеки почва да се фокусира на себе си. Може да се търси кооперация м/ду различни народи, но не по начина по който това се случваше до сега.А какво правим ние? Ми, като типичните албански реутани каквито сме си, ще сме последните в ЕС и ще си гукаме за евроценности с Румъния и може би Македония :Р:D;D

18

Анонимен

преди 7 години

РУСКИТЕ ТЪПОТИИИ

17

До No1

преди 7 години

:) Абсолютно си прав! Всичко идва от Белият дом, и човекът там... другите от така наречените демократчета реват! И дядо гущер скоро ще зареве...още малко му остава. :) :)

16

Анонимен

преди 7 години

Термините са важни защото хората които не ги разбират в съвременния им контекст четат и викат "Браво"! Така нар. либерали и демократи в САЩ сега не са неолиберали. Всъщност статията е срещу консерватизма на Рейгън и предполагаемия консерватизъм на Тръмп.

15

А Н Т И

преди 7 години

Ние живеем в ерата на Бойковизма,и другарите господа крадат до окончателната му победа !!

14

Доктор Сър Пичук

преди 7 години

До АнонименНито един от неолибералите не е десен, защото няма десен политик, който да подкрепя отворени граници както и замяната на държавните институции с международна бюрокрация. Спомнете си първата глава на комунистическия манифест, където се описва неспирната класова борба и желанието за съждаване на свят без граници и националности. Значи това ли са "десните" като маоиста комунист барозу и троксиста юнкер и комунделите могерини и сталинка георгиева?

13

Анонимен

преди 7 години

Живеем в интересно време. Такива статии много напомнят климата при перестройката и непоследствено преди разпада на СССР. Най-големите радетели на досегашната идеология един по един се обърнаха на 180 градуса, усещайки вятъра на промяната. Тогава, както и сега, идва големият въпрос. Сега какво правим?

12

Анонимен

преди 7 години

Фокусирате се на термини лишени от смисъл.Така наречените либерали и демократи в САЩ нито отбират от свобода и толерантност, нито от демокрация.Борбата е на ниво национален суверенитет срещу глобализъм.Глобалистите, дори и да са имали добри намерения (много ме съмнява), резултатите от тяхната идеология са кризи.Независимо дали ви харесва или не, САЩ наистина са световни лидери. Цял свят ги имитира.Щом те се дърпат от този глобализъм, на проваления европейски съюз дните са преброени.

11

а1

преди 7 години

Транс националните мега корпорации управляват света!!!!!!8 човека притежават богатсво и капитали равни на половината земно кълбо!!!!Т.е. , тези и подобни на тях наколко "семейства" определят какъв ще бъде политическия, икономическия, културен и социален ред на планетата!Демокрация???Наивници!!!!!Чака ни неоФеодализъм и Кастово общество (не класово, а именно - Кастово)Нашите деца и внуци, ще си спомнят с носталгия за златното време на "социалната държавна политика"!!!!!!

10

Анонимен

преди 7 години

Само че съвременният либерализъм и неолиберализъм не са едно и също. Неолибералистите искат свободни пазари и липса на регулация. Те са по-скоро десните в западния свят днес отколкото социалистите управляващи западна Европа. Либералите искат да регулират и им излиза пяна на устата като чуят за свободни пазари.

9

Анонимен

преди 7 години

НЕ мога да повярвам, че се е появила такава статия!!!!!!Има надежда все пак в този свят нещата да се променят!

8

св.св.Маркс и Енгелс

преди 7 години

Много са кусурите на либерализма.Ама нека някой ми посочи по-добра алтернатива...

7

Анонимен

преди 7 години

За да има благоденствие трябва на власт да дойдат хора-патриоти-българофили-консерватори, които да вдигнат икономиката и стандарта на живот на нацията! Либерализма/левичарството са зло. Либерализма е лява идеология! Американофили и русофили не бива да има в парламента, а само християни-българофили и традиционалисти, изповядващи икономическите възгледи на шотландеца Адам Смит - бащата на капитализма. Само хора, които разбират от капитализъм трябва да се занимават с икономика!

6

Тъй ли?

преди 7 години

Кой ви излъга,че е само икономически? Къде живеете? Я се събудете и се поогледайте!!!

5

Анонимен

преди 7 години

До Либерален европеецЗнаеш ли що е туй... либерализъм и нео либерализъм и кои са техните представителите у нас?

4

Бай Сорос

преди 7 години

Ей, какви ги пишете бе? Ще ви спра паричките!

3

Анонимен

преди 7 години

Абе, че доста от нещата, които са описани тук са объркани, смесени, разхвърляни, е едно на ръка, но по-интересното е,че се започва война към неолиберализма, но се цитират редовно негови последователи. Не съм човека, който ще оправи света, нито пък Кузман, но мисля, че е коректно да не се подхожда с крайно отписване на едно или друго. Реално "икономическата наука" е такава врачка, че сме много далеч от създаването на какъвто и да работещ общ модел.

2

Либерален европеец

преди 7 години

Либерализма ще победи и ще създаде свят без граници и без държави. Всички трябва да слушаме заръките на г-жа Меркел и да помогнем на хора от различни култури и религии. Това е добре за бизнеса и за нацията. Мултикултурализма е възможност!

1

дядови

преди 7 години

Разгеле, сетихте се най-после, това което не сте разбрали още е, че икономическия фашизъм води до многонационален геноцид и е по-страшен с повече жертви от хитлеризма и сталинизма !