46

Анонимен

преди 7 години

Излиза, че от пешеходците се изисква освен да преценят скоростта и растоянието до колите преди да започват да пресичат, ами също така да преценят дали водача е сложил зимни гуми и дали е с ABS.

45

бесен на Фандъкова

преди 7 години

И да продължа: писнало ми де да слушам колко сме били невъзпитани и какви ли не още българите!Ами това е ДОЛНА ЛЪЖА. Ела в Париж да видиш как летят Франсетата и арабите и после ще говорим! Да ама там така е регулирано движението,че и да искаш трудно ще направиш ПТП. И НЯМА нито една пеш.п. (без светофар) на нито една по-голяма улица.И ако някой не вярва: гооглето мапс и ако намери поне една - да се обади!А за скоростите - смЕх: ако караш с под 80 по булевард ще те освиркат.

44

аман от НАТО и ЕС

преди 7 години

Само ядове и смърт , по всички направления .Оцеляват само богатите.

43

до 44

преди 7 години

Поледицата е много опасно нещо.Движа се бавничко и отляво от странична уличка по леко нанадолнище се спуска кола.Виждам, че въобще не ме поглежда и неминуемо ще се озове пред мен. В следния миг се молих дано не погледне, щото знам какво ще стане. Е, погледна, стъпи на спирачките и започна да се върти. Добре, че бордюра бе нисък, бях си вече на втора и отидох в райграса.

42

до 44

преди 7 години

АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА С ВАС.

41

КОИ ...

преди 7 години

А кои не спират на пешеходни пътеки ?---НЕДОСЕГАЕМИТЕ,..... ПОЛИТИЦИ, УПРАВНИЦИ , ДЪРЖАВНИ ЧАНТАДЖИИ , ДЕЦАТА НА ИЗБРОЕНИТЕ .ТЕ отново ще си извоюват ПРИВИЛЕГИИ , УЗАКОНЯВАНЕ НА ПОРЕДНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ..., ВРАТИЧКА В ЗАКОНА.

40

Един от селото

преди 7 години

Когато съм с автомобила,псувам всички пешеходци,а когато съм пешеходец псувам всички автомобили.И за сега съм много добре.

39

Анонимен

преди 7 години

Нонсенс:"Тук дори не става въпрос само за 7, 8 или 10-годишните деца, ами и за възрастните", Вместо да се коригират противоречивите членове и алинеи в ЗДП се добавят допълнителни още по-объркващи казуси. Ето пример:Пресича пешеходец изненадващо, МПС се движи с 80км/ч и е на 20м от зебрата. Фатален изход на инцидента. И след това присъдата ще бъде предмед на тълкуване, ако пешеходеца е на 10 години, ще има по-тежко наказание, а ако пешеходеца е на 18 години, може да се размине с глоба

38

''ако'

преди 7 години

Ако носиш багаж в двете ръце , багажът ще бъде пренасян на два пъти през пешеходна пътека.ДруК е въпросът ,дали АКО се върнеш , ще си намериш багажа , особено в Бе-ГЕТОТО .

37

Безен на Фандъкова

преди 7 години

До лондончаниана: Някой ме изпревари с отговора, но живял съм в Париж а и съм бил в много от големите градове в Европата(Лондон така и не посетих) ами на всякъде улиците са за Колите. Ако трябва да пресичаш - светофар или подлез/надлез (има ги МНОГО) А ТАКОВА ЧУДО нерегулирана пеш.п. без светофар: еми нЕма.Ако има то ще е временна при ремонт и ще има мигащи знаци или просто ще е на малка квартална уличка, където колите пъплят с 5км/ч.А у нас Фандъка-купи 100 цистерни с боя и АРЕ на пътеките!!!

36

Зайо Байо

преди 7 години

И едните и другите трябва да си имаме едно на ум и като наближи ПП да се уверим ,че сме наясно кой спира и кои пресича .Напоследък обаче има и много велосипедисти, които възползвайки се от абсолютното" право на зебрата изведнъж минават пред наближаващата кола !

35

С една дума:

преди 7 години

Американска ''демокрация''.

34

Анонимен

преди 7 години

Внезапен скок на пътя е престапление срещу националното богатство! Точка!

33

Анонимен

преди 7 години

По същия начин някой претендира за отнето предимство, а се движи със 130 при разрешени 50. Пристига като осколка. Карам си, казва по магестралата с 250 и ти ме засичаш! Даваха го по телевизията. И рейсаджията се чуди какво да прави и не знае оня настигнал ли го е или падна от космоса.

32

Димо

преди 7 години

Без да се огледат ,майна скачат на пешеходната пътека.Ами я си представи че може спирачките на шофьора да не са в изправност или в същия момент да се е заблял някъде я в телеф.си я търси нещо из джабката или прави мохабет с пътниците или много често дамите(шофьорки) си слагат и червило в движение и тогава какво правим..Става язък си за пешеходеца та затова уважаеми пешеходци имайте повишено внимание при пресичане.Недейте да скачате пред колите ! Молим ви!

31

Анонимен

преди 7 години

Случай от моята практика. През зимата, на пешеходната пътека, пешеходецът тръгва да пресича. Аз го виждам, той мен също, натискам спирачката и очаквам колата да спре, но тя се хлъзна като шейна. Добре, че пешеходеца не беше кон с капаци (както 90% от пресичащите), иначе така щях да го отнеса. Та... пазете се, защото след подобна трагедия голям праз кой с предимство, кой не и какво там пишело в закона...

30

Анонимен

преди 7 години

Интересно ми е как пешеходеца пресичащ пешеходна пътека ще установи визуален контакт с напомпаните индивиди без вратове които се движат в коли с тъмни стъкла

29

Анонимен

преди 7 години

Всички и на първо място пешеходеца е длъжен заради собствената си безопасност когато наближи минното поле да намали скоростта.

28

Цеци

преди 7 години

Не виждам какво му е трудното да се огледаш преди да пресече? Да, пешеходецът е с предимство, но си е главно негово задължение да внимава. От къде да го знам тоя на волана? Луд, невнимателен, заспал? Аз ако не се пазя, не мога да разчитам на друг.Някой спира, друг не.Не е вярно, че като застане на пътеката се спира.Като карам, често някой е застанал на пешеходна пътека и маха я за такси, я за маршрутка.

27

Анонимен

преди 7 години

Що за мислене е това, че пешеходецът е с предимство? Или пък мотористът, автомобила, или не знам още кой? Има си ясен и точен правилник, абсолютно чудесен и важещ за всички участници в движението. Разбира се, за по-бедна и неуредена държава като нашата, не може да се изисква да бъде спазен на 100%/има много места, където човек се налага да нарушава принудително правилника/, но за едно обикновено кръстовище, натоварена улица и подобно, нещата са от ясно по-ясно разписани.