31

BG

преди 10 години

"а въпрос нуждаем ли се от втори Стамболов, проф. Пантев отговаря: "В момента ни трябва водеща личност, която да съчетава почитта към Европа, която никога не е отсъствала у България, и поведение, запазващо българския ни идентитет" - ХА, ХА - един комунист и русофил да говори за Стефан Стамболов :))) Ама разбира се че "нямаме" нужда от такава личност, бе другарю, щото ако се появи първо такива като тебе руски пологи ще екзекутира публично !!

30

Анонимен

преди 10 години

Ами ако въпросният лидер сам се мисли за Бог и че без него държавата не може да съществува, какво правим, професоре? Не трябва ли да му бъде назначена психиатрична експертиза и да не бъде допускан до никакви длъжности?

29

pastoral

преди 10 години

защо да не може един лидер да е "бог", а после да е ***, след като това са фактите години наред? предизборно всички свалят звезди на невестата си българия. а следизборно я изнасилват безразборно, карат я да проституира и я хвърлят да спи в калта на ***, която сами си сковаха. избирателят е "господин за един ден", денят, в който се раздават "безплатно" (от пари от партийните субсидии, а не от акции с вода) кебапчета и бира на корем, а после.. дий, воле дий... айде. и да си пущите гласа!

28

Анонимен

преди 10 години

Аз не знам дали се нуждаем от 2ри Стамболов - но се нуждаем от поне един край като Стамболовия......

27

до 42

преди 10 години

"Управляващите не са нищо друго освен проекция на нас самите."Глупава теза. Явно си един от тези дето вечно твърдят, че ние българите сами сме си виновни. Управляващите дето крадат "проекция" ли са на мен?? , дето съм откраднал през живота си само едно въже от един метър, докато бях още 9-10 годишно хлапе? Не ми говори за това. Факт е че такива като теб казват, че ние сме си избрали депутатите, затова сме си виновни.С КАКВО АЗ СЪМ ВИНОВЕН ЗА ГРЕХОВЕТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ????????

26

за глупавия историк

преди 10 години

" Не може един лидер, определен първоначално от народа като бог, след това да бъде определен от същия народ като нищожество. Не бива принципът "Осанна! - Разпни го!" вечно да бъде възпроизвеждан по нашите земи, убеден е историкът. "Един лидер никога не може да бъде или стане Бог. А това че народа е определил някой лидер за Бог си остава само в главата на този историк. Ние българския народ никога не сме възприемали народните си лидери - депутатите като Бог. Другото са измислици.

25

Анонимен

преди 10 години

Няма значение какъв е Пантев. Фокусирайте се върху посланието. Съгласни ли сте, или не? Това е смисълът на дискусията, останалото е извинение да се мисли. Повече от явно е, че имаме проблем като народ, а от там и като гласоподаватели. Управляващите не са нищо друго освен проекция на нас самите.

24

Анонимен

преди 10 години

Пантев, знаем те. Знаем как влезе в науката, знаем и трудовете ти. До гуша ни е дошло от "специалисти по всичко". Преподавай си предмета и се старай да бъдеш обективен, не се изживявай като Господ пред студентите, защото така можеш да впечатлиш само "йекащите" и "мьекащи" студентки от първи и втори курс. После и те стават обективни, та им ставаш смешен, както на останалите.

23

ДДД

преди 10 години

До АнонименИ стигайки до този извод през 70-те, имаше ли смелост да застанеш тогава и да кажеш доводите си против комунизма, русофилството и другите подобни "пречки" ? Или си циркулираше мирно и кротко между Кремиковци и Дружба с бодра песен на уста ???

22

учител

преди 10 години

Пантев - един от най-противните историци...Преди време, когато учители му казаха, че учебниците му са неразбираеми, той отговори: "Те са за учениците, а не за учителите". Дървен философ, който се *** в най-различни ТВ изяви...

21

Анонимен

преди 10 години

Има достатъчно причини, западните елити да се отнасят с дълбоко презрение към нас и нашенските първенци. Стане ли дума за балканските словени, най-често се чува шепнешком думата тор. Ама не защото не искат да ни обидят, а защото възпитанието ме им дава да я изрекат на високо"

20

Анонимен

преди 10 години

За да не може така както иска Пантев, хората трябва да помислят за кого гласуват, а те не го правят. Грабват бюлетината и гласуват за поредния "спасител" и после съвсем естествено спасението не идва. Така гласуваха за Симеончо, така гласуваха за Бойко Борисов, а преди това за Иван Костов.

19

Истината

преди 10 години

Пантев е наполовина прави - наистина не може, но не може за мислещи хора. Останалите, които са повечето българи, гласуват и после казват - ама нас ни излъгаха, ама ние не искахме това. Така беше в анчалото след 1989-та година с СДС. Тогава много немислещи хора подрипваха и ревяха като магарет апо площадите и какво направиха - качиха на власт мафията и й позволиха да се разрастне. После едни немислещи качиха на власт Симеон Крадливий, а после същите тези, качиха на власт и Бойко Борисов.

18

Анонимен

преди 10 години

Мръсния народ (Теофан Изповедник) е пълен с предатели, страхливци и полухора, които поради едната ехидност на съдбата ходят на два крака, а не на четири като другите скотове".

17

викарии

преди 10 години

време е да започне интронизацията на свети тиквонии банкянски олигофренов

16

до 23

преди 10 години

Според теб епохата на коумнизма е златен век за България. Ходи питай тези дето са затваряни в лагери, тези дето са изселвани, на тези които им е взето всичко и т.н. То бива дебелоочие, но твоето е прекалено.

15

Проф. Драганов

преди 10 години

Професор Пантев, ти защо не дойде на историческия запой в Алма Матер тази година, когато обсъждахме посред нощ много важни исторически теми с други водещи комунистически историци от Университета. Тогава ме натопиха гадните студентчета, и само мен изтипосаха по вестниците, а ти си спаси репутацията сред социалистическите среди в България, защото в други среди нямаш никаква репутация.

14

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 25АМА дават кинти на женати да има какво да льокаш бе ***

13

Анонимен

преди 10 години

Бг племето е тъпо, неуко, мързеливо и с катастрофално ниска хигиена. Нищо не става!

12

Анонимен

преди 10 години

да бе да, ходи ги разправяй тези из гетата на *алите дето си дават гласа за 20 лв. и избират най - големите мекерета.