21

Анонимен

преди 10 години

До хахахахахаДо колко справедливо е съден Левски е въпрос на гледна точка... по тогавашните закони той е убиец и при задъжането си е ранил тежко полицай (прострелва едно заптие край ханчето).. От чисто българска гледна точка - той е борец за свобода... По късно подобни "казуси" възникват и с партизаните (1942 44) - по действащите закони те са терористи, после стават "борци против фашизъма и капитализъма"...

20

Анонимен

преди 10 години

Думата чорбаджия ми звучи турска и цялата тази система на чорбаджийство е турска. Да си вземем поука от историята на рода на Левски, българите не са по-добри от останалите, както ясно се вижда! И по време на турското робство българи са били чорбаджии и предателят на Левски е бил българин, който след това е станал депутат, доколкото разбрах! Жестоки и зли са били турците и болшевиките към нас, но не по-добри са били и са българите, които се съюзяват с тях срещу народа си и гледат отвисоко,

19

Анонимен

преди 10 години

До хахахахахаПредаден е от Димитър Общи. Който е предаден от заловените участници от арабаконашкия обир които са предадени от едно пиянде, което е помагало при обира. Пияндето от друга страна е предадено от жена си. Колкото до обира - Димитър Общи просто е бил алчен за пари, Левски им е казал да не рискуват ако няма да "вземат" поне 10 000 лири защото турците ще завардят навсякъде и от това ще страдат всички... При обира вземат 1100 лири, които трябва да се делят между над 10 човека..

18

хахахахаха

преди 10 години

а за това КОЙ ПРЕДАДЕ ЛЕВСКИ---ЛЕВСКИ ,ако се поразровите е заловен след огромна мащабна операция,и едва ли е предаден само от 1 човек,а чрез събиране на данни.Няма как един обикновен човек,като него,даже и свръх надарен,да се скрие от огромната полицейска машина на империята ВЕЧЕ реорганизирана от ПОЛКОВНИК СЕНКЛЕР-така че спрете с глупостите..

17

хахахахаха

преди 10 години

първо-ТОВА не е доказано,че е истина-напоследък се пишат такива "ОТКРИТИЯ"-че няма баташко клане,че турското иго не е било иго а ползотворно сътрудничество,че Ботев е международен терорист,че Левски е осъден справедливо,че Стамболов е велик/по спомени на дядо Илю войвода-един НАИСТИНА борец за свобода/по време на въстанието-априлското се е търкалял с ***-танцувачки в хановете по струма,същия този Стамболов ликвидира капитан Петко войвода и мн други поборници...Сами съдете

16

Анонимен

преди 10 години

Само едно разбрах на този свят,че в една държава има ли комонисти и турци да оправляват,там оправя няма и няма и да има.Те неса научени да работят а само да краднат и да живеят на широко.А БГ одговаря и на двете.Недей очаквайте БГ дасе оправи.

15

Анонимен

преди 10 години

До ИвМълча братле,но много ми се псува...

14

СЪДЪТ

преди 10 години

ВИНОВНИЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ ДА БЪДАТ ПРОКЛЕТИ АМИН

13

ОТ РАЯТА

преди 10 години

Па кавурти,неверниците управляват и продават България. За това са направени идоли на ЛЕВСКИ,но духът е жив и възмездието се приближава.

12

Анонимен

преди 10 години

Трябвало е да си остане монахЯвно революционната дейност не му се е отдавла

11

Анонимен

преди 10 години

Алооо,пишещите по-долу!Става дума за АПОСТОЛА!За нашата светиня,за неговата МАЙКА!Алоооо!Я се огледайте малко!Вижте какво е и сега България!Какви сме всъщност!Европейци?!Народ?!Срамувам се и отдемократи и отполитици и отнационалисти!И от всякакви предатели,ченгета и доносници,и *** "бизнесмени",милионери ит.н.!

10

Анонимен

преди 10 години

Ако автора цели да накара българина едва ли не да се почувства отново жалко че е българин заради страданията на фамилията на Левски в тоя ден в който отбелязваме неговате смърт е много МАНИПУЛАТИВНО и перверзно. Едва ли не трябва да се чувствам виновен че съм българин! Съжелявам авторче, НО много грешиш! Всякаш мойте прадеди са яли и пили на висока маса със месо и бира!? Колко милиони други българи са страдали и умирали по деретата от глад, студ и т.н. Горд съм че съм Българин! Левски е ВЕЛИК!

9

Страхотна статия

преди 10 години

Благодаря за инфото.

8

Анонимен

преди 10 години

Всичко във вашата история е уйдурма....

7

Анонимен

преди 10 години

5 може и 12 да се брои така е но тези 2 войни са билис кримските татари които са били васали на Султана , и така и иначе все са много , на практика руснаците са се били най-много с турците и германците а с англичани само веднъж ,с американци никога или поне директно никога ако не броим Студената война и онези интервенции след Революцията .

6

мда

преди 10 години

Е, за сметка на това Иванчо Хаджипенчович става депутат, а в последствие отново върховен съдия, но вече не в имперския, а в свободния български съд и си умира щастлив, богат и доволен доста години по-късно.

5

Ив

преди 10 години

Навежда на много размисли. Тежко е било тогава. Мисля си че е било по-тежко отколкото е сега, но нещата в ядрото си не са се променили.... :((( Иначе след тази история може би е достатъчно да се помълчи......

4

Анонимен

преди 10 години

До АнонименPo to4no 12-voina.Za drugoto si absoljotno prav!

3

Анонимен

преди 10 години

3 каква саможертва бълнуваш , това е реванш за Крмската война която губят руснаците и поредна 10-та война между двете Империи , ти се благодари , че не успях в предишните 9 защото днес нямаше да има България и трябваше като чеченците да се биеме за свободата си , все пак победата им идва в края на 19 век и в Европа има достъчно други Велики сили

2

Акъл море

преди 10 години

Нито заслужава саможертвата на Русия! Както Левски,така и Русия дълбоко осъзнават това!