54

Не

преди 10 години

Има огромно значение !!! Газпром да се напъне и ще станем руска собственост.Няма да има значение само ако цената на земята е една и съща в целия ЕС,а за сега тук земята се продава за жълти стотинки.

53

az-

преди 10 години

До аз съм българчеХи-хи-хи на посолството се давало :))). И кой го дава бе кривундел?Айде джокер не се дава, а се придобива и е в тежест на приемащата страна и не произтича от нейната воля, а от акт на ООН.Но давай, защото успяваш доста да ме развеселиш. Вземи прочети някое учебниче по межд. публично право белким ти светне :))).А най-добре вместо да врещиш глупости по форумите грабвай мотиката и бегай да копаш тай свещена земя, дет на никой не щеш да я даваш :)))

52

аз съм българче

преди 10 години

до az- На посолството се дава екстериториален статут, но не принадлежи към територията на държавата, която представлява. Аз ти казах, че имаш проблем с тълкуването.

51

az-

преди 10 години

До haПърво отпадане на забраната за покупка на земя не е за всички, а само за граждани на ЕС. Турция не съм чул да е станала член на ЕС. От друга страна и в момента няма грам проблем всеки турчин с пари да си регистрира за 5 лв. ООД и да си купи колкото пара има земя и да прави с нея каквото си иска.А твоето не е патриотизъм, а обикновена крякаща патриотарщина.

50

az-

преди 10 години

До tt2 - 42Между другото ако си въобразяваш, че ти в момента ядеш продукцията от тази земя си много в грешка. Висококачествената и особено екологично чистата продукция заминава директно извън БГ по обясними причини - цени, а за теб тук остава второкачествената българска продукция плюс *** от Турция и ЕС.Пазарна икономика братчет - който плаща повече, той получава по-доброто. Който няма яде огризки и слугува за смешни суми.

49

ha

преди 10 години

Ами има значение особенно ако не е Джордж а Мехмед тогава значението е голямо.

48

az-

преди 10 години

До tt2Никой няма да те бомбандира - правиш си референдум, излизаш и си в изходно положение - няма вноски в ЕС, но няма и фондове, няма свободно придвижване на хора, само ако решат да те пуснат, няма инвестиции, няма свободен пазар ти облагаш техните стоки с мита, те твоите и т.н. и т.н.Сам решаваш или си в Съюз и спазваш правилата, които са за всички или си единак и сам се оправяш колкото можеш и ако можеш.

47

Необективен

преди 10 години

До обективен"Доган в Европа" - най-новия виц, който прочетох. За съжаление не е смешен, а тъжен. Много хора не разбраха, че българската земя се подготвя за изкупуване от турски граждани - за потвърждение, сделката, която се подготвя за 170 дка при пристанище Бургас. А предполагам, че разбирате какво означава това в национален мащаб. Анадъмно "обективен" турчино.

46

tt2

преди 10 години

*** подметки - през оная работа ми е какво щяло да става в ес утре пък и вдругиден - като не им харесва България спокойно можем да напуснем възродената римска империя както е направила Гренландия - един национален референдум за напускане и чао антихристки съюз - какво ще направят - ще ни бомбардират ли???

45

tt2

преди 10 години

Я - не сме били само ние, които си пазим земите - каква стана тя - договори - ала бала - опашати лъжи. И какво излезе - българите в чужбина също протестират срещу възможността чужденци да купуват земи в България - явно са осъзнали, че някой ден ще се върнат тук и искат да има къде се върнат. Мълчете *** подметки.

44

tt2

преди 10 години

В Полша пък фермери излязоха да протестират на улицата, защото смятат, че земята им се заграбва от чужди компании и граждани.След няколко протестни демонстрации у нас, българи по целия свят готвят международен протест срещу правото на чужденци да купуват обработваема земя. Той ще се проведе едновременно на 20 октомври в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Пазарджик, Атина, Милано, Берлин, Париж, Лондон, Виена, Мадрид и Кьолн.

43

tt2

преди 10 години

В Унгария се готви нов закон, който тотално ще забрани на чуждите граждани да купуват обработваема земя.Строги ограничения срещу продажбата на земя на чужденци въвежда и Румъния с намерението да защити локалните земеделски производители.Правителството ще редуцира чувствително количеството хектари, които чуждите граждани имат право да купуват. Едно от изискванията ще бъде кандидат-купувачът да има опит като фермер.

42

az-

преди 10 години

До АнонименВ Унгария земята се продава на чужденци от години. Пари по еврофондове в последната година не получават, защото са им спрени в.ж доклада на ЕК, а са заплашени по други причини скоро да им бъде замразено членството - т.е. губиш правата си да участваш във вземането на решения от Съюза, но задълженията и евентуалните глоби по наказателни процедури ти стоят.

41

tt2

преди 10 години

Има значение кой ще яде продукцията от земята *** - джордж или георги. *** подметки - колкото и да се пънете господарите ви нямат достъп до земята ни.

40

az-

преди 10 години

До аз съм българчеПосолствата и коснсулствата са в режим на екстериториалност - т.е. тази територия е под суверенитета и юрисдикцията на съответната държава, а не на България и м.п. Конст. изобщо не говори за тези територии, принадлежащи на съответните посолства.Така че айде стига празни приказки. Ти си зле с базовите понятия, камо ли с по-сложна материя.Прочети някой учебник по МЧП и може нещо да ти се проясни.

39

обективен

преди 10 години

След срaмното глaсувaне лъснa истинaтa, че ГЕРБ е също рускa клоaкa, ми то остaнa ДПС, зa тях още не съм пускaл бюлетинa. Догaн тaкъв, онaкъв, но единствено той остaнa с Европa. Фaтaлен фaл зa пожaрникaрa!

38

Анонимен

преди 10 години

Който много се притеснява,че ще ни "изритат" от ЕС(не от Европа,щото да не забравяме реално какво е Европа) да вземе да си прочете собствената БЪЛГАРСКА КОНСТИТУЦИЯ и като гражданин първо на Република България и много след това на ЕС да се успокои.На унгарците се опитаха да "скръцнат" ама до там беше.В момента Унгария продължава да си получава парите от Брщксел....Айде стига дезинформация в пространството....Пак ще плашат българина....ама мнооого да внимават,че май идват кофти времена.....

37

аз съм българче

преди 10 години

до az-Научи Конституцията и какъв вид територия се води тази на едно чуждестранно посолство и се върни пак да си говорим.

36

az-

преди 10 години

До аз съм българчеНямам нива иначе с удоволствие. Но като гледам как вървят нещата в тази територия много скоро ще имаме възможност всички да се насладим на това как се създава нова държава в Родопите и качулатите ти няма да смеят да припарят там.А мисля, че ясно ти казах, но понеже схващаш бавно ще повторя - или си член на ЕС и си задължен да не ограничаваш пазара на земя или излизаш от ЕС и правиш каквото си искаш.Ганьовските номера не вървят.

35

Джордж Хасан Георги

преди 10 години

"Има ли значение кой ще ги направи - Джордж или Георги?"Да, има, Джордж ще изнася печалбата и ще плаща данъци на чужда страна, а БГ ще му е дойна крава.А ако говориме за Хасан - той ще може даже да си разшири територията на своята страна, както направи Израел когато евреи полека закупуваха Палестински парцели ... а междувременно, Хасан може да реши да я огради за други тренировъчно-лагерни цели.