133

Стефо

преди 11 години

Брех как си ги насоса. Къде съм защитавал Русия може ли да ми покажеш. Пълната енергийна зависимост е факт, къде съм казал че могат да правят каквото си искат с нас. Казах само, че алтернатива не става от днес за утре. Едно са мечтите друга е реалността. Къде защитавам чужди интереси, голям си всезнайко. Хайде кажи ми, утре те правим министър председател- какво ще направиш? Откъде ще вземеш евтина газ? На какви цени?То ако толкова лесно ставаше, досега да са го направили, народа щеше да ги обича

132

до стефо

преди 11 години

Не та знам стефо ли си или си мето,но мисленето ти е същото като на Станишев и Очаров,пълна енергийна зависимост от Русия и после приказки как трябвало да правят каквото си искат с нас,защото ние само сме си го набутали дебел.И какви са перспективите за България за по евтини горива,никакви.Такива като теб защитаващи чуждите интереси ни писна вече 70г.То затова сме и в *** на Европа,заради такива ***,като теб.

131

Стефо

преди 11 години

до hahaha. Да не те *** между ушите, че четеш през редовете. Затуй ли си се ухилил такъв. По-долу са ти го казали, ББ и Дянков ще пляскат руснаците, ми хубаво а какво ще стане с 11% намаление на цената на газта? Ами с Южен Поток какво ще стане. Една дума на ББ може да струва много на българите, ако не е премерена.

130

НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ

преди 11 години

Не се поддавайте на Американската провокация за добив на шистов газ! Дойде нов посланник и започнаха подготвените публикации. Вече и лоби машината със сигурност се е задействала.. Вижте как е в другите Европейски страни! Никои не иска да си трови водата, земята и хората! САЩ си имат огромни рядко населени и безлюдни площи, нека си добиват шистов газ! Ние имаме прекрасна земя, природа и климат - нека ги запазим. Те са богатсво за всички!

129

Стефо

преди 11 години

До hahahaАко имаш бизнес договор това там го няма иначе няма бизнес._________________________________Ко речи?

128

Анонимен

преди 11 години

САЩ са царе, защото долара е световна резервна валута (т.е. всички го търсят и приемат), а пък САЩ си ги печатат (доста по-сложно е, но в общи линии е така). С измисляния фракинг се опитват да саботират Русия като приктито ''субсидират'' евтин шистов газ. Само че това е игра на руска рулетка и САЩ знаят, че това е краткосточна стратегия. Русия вече подписа споразумения да търгува с Китай и Бразилия в месна валута (т.е. не в ДОЛАРИ) и САЩ сега трябва да запълнет търсенето на Долари.. Не става.

127

hahaha

преди 11 години

До СтефоКазах ако решат, а не че ще го направят ама ти и български не разбираш.******************************************************************, ако ама и прочие. Ако имаш бизнес договор това там го няма иначе няма бизнес.

126

Стефо

преди 11 години

*** ще викаш на майка си. А врътването на кранчето се случи вече с Украйна. Казах ако решат, а не че ще го направят ама ти и български не разбираш. Не ми разправяй за вестник Дума *** такъв, кажи тия глупости дето бръщолевиш къде си ги прочел. Има си сериозни източни и те питам с какво може да подкрепиш мнението си? Евтина пропаганда не ми се слуша. Псуваш тука наред и си мислиш, че си хванал господ за шлифера, а само ставаш жалък. Ако искаш да спорим дай факти, а не измишльотини.

125

До ха-ха-ха

преди 11 години

Не съм Стефо, но бизнес, бизнес, но когато постоянно си показваш задните части на бизнеспартньора, държиш се неприлично и арогантно, "пляскаш" го, натриваш му носа, заплашваш Путин, че ще му стане неприятно, в един миг може да му писне на партньора, а руснаците не са хора, с които може безнаказано да се гъбарка човек. Елементарно, Уотсън. Първо условие- уважение. Второ- да не извърташ постоянно и да си надежден и предсказуем и т.н. Хайде сега, ще се обучаваме.

124

До 147

преди 11 години

За концесиите и цената- не зная какво пише в "Дума", но това го зная, провери.

123

hahaha

преди 11 години

До Стефои те решат да врътнат кранчето и българите за два месеца ще изпукат____________________________________________________________И по каква причина ще ти врьтнат кранчето - писна ми от политически психопати. Това е бизнес бе ***.

122

Анонимен

преди 11 години

Сериозните държави в Европа отдавна са се отказали от Набуко, защото няма от къде да дойде газ там и заради ненадеждните държави в региона. Затова и Борисов много пъти сипе обвинения, че нищо не се прави по въпроса. Няма и да се направи. А Русия и Китай вече изградиха газопроводите, които ги свързват- рязаха им лентите.

121

Стефо

преди 11 години

Някой много ербап се пишат по форумите, но не знам колко им е ясно, че при 100% процента зависимост от Русия, ако нямаме никаква алтернатива за газ и те решат да врътнат кранчето и българите за два месеца ще изпукат. Вдигат се цени на всичко, спират предприятия масова безработица и тн. А алтернативи не се намират от днес за утре, трябват години наред, трябват инвестиции, трябва инфраструктура... Кой да се замисли за тия неща.... Хайде, че стана безмислено тука.

120

До 145

преди 11 години

Той и Костов като Борисов и теб, дуеше перки, че Русия не може да заобиколи България за Син поток и им правеше спънки, но на руснаците им писна и направиха Син поток по дъното на Черно море, както направиха Северен поток по дъното на Балтийско море, заобикаляйки балтийските страни и Полша, които злобееха, когато Меркел и други западни държавници откриваха Сев. поток с руснаците. Така ще стане и с Южен поток, като им кипне на руснаците България да ги "пляска" и заплашва Румъния отдавна е кандидат

119

Стефо

преди 11 години

така, че не може да се мерим с Германия, Румъния, а ако искаш вземи и Украйна, които са тясно свързани политически с Русия и получават на "приятелски цени", но я кажи реално какви са цените. Разликата не е толкова фрапираща колкото се пънеш да изкараш и вече много пъти ти обясниха, че разбира се оскъпява заради посредници и тлъсти комисионни на политици...А относно двата тръбопровода -естествено,че това не е обвързано директно с цената на която ще получаваме нашата газ,но ще взимаме такси за тях

118

Стефо

преди 11 години

до 145. Извинявай може ли да дадеш връзка към източниците от които си черпиш информацията, че цената на газта за България е двойно по-скъпа? Какви са тия приказки като в махленска кръчма, цената се определя от търсенето, от количеството на закупена газ, от таксите, от разстоянието за пренос(съответно страните посредници) от това дали си много зависим от газта, защото ние за разлика от Румъния нямаме петрол и за разлика от Германия нямаме алтернативна газ от Норвегия, а взимаме 100% от Русия.

117

до 146

преди 11 години

Това във в.Дума ли го прочете.Няма подобен парадокс в целия свят.

116

Анонимен

преди 11 години

Когато чужда компания вземе концесия, тя има право да ни продава на каквато цена иска. Ясно е, че цените ще са международни, а не специални за нас.

115

до 143

преди 11 години

Каква печалба от пренос какво пет лева ми говориш,когато пазаруваш на двойна цена бе пич.Я малко влез в час.Когато започнаха преговорите за тези два тръбопровода,някой политик каза ли че ще има намаление на цената на газа.Не.Защо трябва да правим услуга на Русия тогава.Да си правят тръбопроводите през други държави.Газ има не само там.Вдигат ни газа,правим Набуко и пак ще имаме по евтин газ.Но от това ще изгуби само Русия,щото не може да прескочи България.Другите страни си знаят интереса.

114

Европа забрани шисто

преди 11 години

Навсякъде в Европа, без Полша, проучването и добивът на шистов газ са забранени, заради вредната технология, която трови водата и почвата и предизвиква земетресения, за което имаше проучване в САЩ, доказващо връзката между шистовия газ и тези вредни последици. Забраниха го и в Румъния, спрян е и в Англия, във Франция е забранен със закон, а и защо им е, като имат АЕЦ. Вредният тук във форума, само ръси лъжи, както и за цената на газа, която се оскъпява от посредниците в България, а не от Русия.