57

Ф.С.В

преди 12 години

Катар са много богати повечето им граждани и за тях не е пречка да си вземат европейско гражданство- има измислени Бизнес визи с които могат да седят колкото си искат в Европа и САЩ така че тук нещата са по скоро за евреите и криминални *** ит третият свят

56

гурбетчия до 64

преди 12 години

Именно това казвам ,не означава че щом два народа говорят един език значи трябва да са един народ ! А за различният португалски ,който визираш ,това са само диалекти ,без никаква разлика в граматиката ,т.е. разликата е в гласовото произношение на думата ,а не в различния начин на писане на думата ! А македонският език е съвсем различен от българския ,има различна граматика и не всички думи на македонски са сходни по смисъл и звучене с българските думи !

55

Анонимен

преди 12 години

Да мидадат 10 бона и им подарявам моето бг гражданство.Няма нужда да пълнят на Тиквата джоба с 200 хил.Той и без това е милиардер в евро.

54

osata

преди 12 години

до 61 - по-скоро е за Катар. При посещението си в Унгария Плевнелиев посочва, че Катар ще инвестират в Б-я в транспорта, селското стопанство и недвижимите имоти. А може би са имали изискване за получаване на българско гражданство като врата към ЕС? Предположение.Но така е - който има много пари, може да си купи всичко с изключение на здраве в някои случаи.

53

Ф.С.В

преди 12 години

Гурбетчия -в Бразилия говорят на португалски в Ангола говорят на португалски но това са съвсем различни народи-единия е африкански а другия е южноамерикански-няма какво да сравняваме нещата и при тях истинският португалски е доста по различен

52

Тракийският език

преди 12 години

Българите и македонците са потомци на Траките, съответно и двата "книжовни" езика, приети в БГ и в МК за официални, са две разновидности на ТРАКИЙСКИЯ ЕЗИК, който условно и по политически причини е наричан съответно "български" и "македонски" в двете псевдодържави!

51

гурбетчия

преди 12 години

Нека пак да направим един анализ за австрийците и немците ,македонците и българите ! И така ,австрийците говорят немски ,граматиката им една и съща ,но австрийците са отделна нация !!! А македонският език може да е близък на българският ,но съвсем не е български ! Вземете напр. два глагола които и на македонски и на български са една и съща дума , ще забележите ще глаголите се спрягат по съвсем различен начин в двата езика !Така ,че не злоупотребявайте,че македонският език бил български език !

50

Ф.С.В

преди 12 години

Вече се сетих за кого е направено това-първата вълна е отравянето на Добруджа и вкарването на жито с кораби от еврейските бизнесмени -- хляб 5 лв и бързо обедняване -втората вълна е лесно купуване на българско гражданство с цел заселване на мисионерите и третата вълна е плетове и огради на малкото останали българи и *** -разделяне на ивици (днешна Палестина)

49

Анонимен

преди 12 години

а обратния вариант има ли го. да дам 200 и да не съм българин вече, че ми писна

48

Ф.С.В

преди 12 години

трябва да има наръчник за третите страни -Как да влезем в Европа-? с Бг варианта ще им излезе най евтино--загубата ще е 2-3- хиляди евро-купуваш жилище за 100 000 и после го продаваш но с заветната лична карта -доста по евтино от индийците фалшиви студенти за Англия които доста повече дават само да стъпят в Англия

47

до 29

преди 12 години

Политически от 1945 г. съществува книжовен македонски език, а от 1879 г. на Първото ВНС е приета първата законова рамка за развоя на езика ни като книжовен. Това са две официални форми на БГ език.Книжовната форма на един език не може напълно да съвпадне с всичките му диалекти на цялото етническо пространство на даден народ.Ако си чувал кипърски или понтийски диалект на гръцкия език, то сравнен с официалния гръцки език, веднага установяваш, че звучат доста различно, като че ли са различни езици

46

Ф.С.В

преди 12 години

ТАКА -примерно албански пласьор на оръжие или ливански йордански и т.н. престъпник може да си купи апартамент в БГ за 100 000 евро и да вземе БГ гражданство- после си продава апартамента за същата сума горе долу и готово- вече е в Европа с бг лична карта европейски гражданин с никакви ангажименти към БГ- и вълка отива при стадото с агнета (европейците)

45

От Канада

преди 12 години

И тук е такава сумата, но в канадски долари. Аз и семейството ми така взехме паспорти.

44

Шахир Ал Араб Ислам

преди 12 години

Супер, аз инвестира 200 000 лева и става българин!

43

Ф.С.В

преди 12 години

Говорим едно и също -за гражданите на света --който е богат си има имоти навсякъде и си ходи в целият свят -който е беден си седи в Бг - и брой 5ците и 6ците колко броя са 7 или 6 на табелките на луксозните мерцедеси на такива като Мургина Галеви Диневи ит.н. от гражданин на света и гражданство няма нищо общо -И НЕ ПИшИ С МОЯ НИК

42

гурбетчия до 39

преди 12 години

С този твой въпрос направо отговори сам на темата дали македонците имат право да се чувстват македонци ! Австрийците говорят немски ,но никой не им пречи да се самоопределят като нация различна от немската ! А македонският език е само близък на българският език ,македонският език съвсем не е български език !

41

Анонимен

преди 12 години

на мен и пари да ми дадат няма да го взема.

40

Анонимен

преди 12 години

Значи ако искаш да получиш българско гражданство задължително трябва да знаеш български, но ако имаш българско гражданство по рождение владеенето на български език не е задължително. Имам предвид предложението на ДПС да се провежда предизборни кампании на турски защото не всички знаели български! Това как да го разбирам?! Някой си дошъл от м...си ще уч български, а турците, които са родини тук и родители им също за родени тук няма да си направят тоя труд!

39

Анонимен

преди 12 години

Симеон Данков евреина, ясно ни обяснява че 200 бона ще струва бг. гражданството за индивидите от "богоизбраното" племе. Всичко върви по план, докато Бг народ изчезва по необясними причини, неговото място заемат евреи, че виждате ли скоро в израел ще стане напечено и ще се наложт да бягаме... ама преди това да изгоним българите да ги понамалеем и тогава, кеф ти плодородни земи, кеф ти море, езера и идеален климат за евреи!

38

Анонимен

преди 12 години

А да ми кажеш само в Австрия какъв език се говори австрийски или немски?