47

работещ

преди 13 години

В първия момент исках да ти тегля една майна на икономическите "познания" и "логика", но, тъй като нямам спешна работа: борсовите индекси на САЩ отразяват котировките на АМЕРИКАНСКИ компании,независимо от собственика на борсата; борсовата цена на националните компании е отражение на привлекателността на националния пазар за инвеститорите - оценка за икономиката; откъде са борсовите играчи няма значение за това, коя икономчика е водеща и коя - последомател (зависим). Хайде, стига толкова уроци.

46

до АнтиЕС

преди 13 години

САЩ обезценяват дълга си изнасят си инфлацията,страни като Китай и Русия--За да изнасяш инфлация, първо трябва да напомпаш собствената си страна с инфлация и да обезцениш рязко валутата си. При такава ситуация чуждите инвеститори активно започват да изкупуват американските фирми и имоти на ниски цени - това от две години вече се случва. Дългът, който чуждите инвеститори дължат започва да се превръща в собственост - т.е. американците губят имоти, фирми, пари и те отиват в чужденци. Дълго е...

45

Яко до българин - 37

преди 13 години

Добър ден и на теб, куха лейко...

44

антиЕС

преди 13 години

до 41,когато нямаш отговор по-добре замълчи

43

Бинго

преди 13 години

Ако ЕС е новият шеф,защо европейските борси следват щатската,а не обратно? -Първо американската борса не е американска, а германска - купиха борсата от американците, т.е. вече е европейска. Второ - икономика и борса са две много различни неща. Там играят големи играчи, които трупат печалба от нарастване и намаляване на цените на акциите. Големите играчи са от всички страни - араби, руснаци, китайци, германци, индийци, американци и т.н. Макар и свързани, реалната икономика и борсите не са едно.

42

антиЕС

преди 13 години

до 41 ами ако не е така дай твоята теза

41

до 39

преди 13 години

САЩ обезценяват дълга си изнасят си инфлацията,страни като Китай и Русия яко ще го издухат,на Япония вече и напомпиха валутата--Тази глупост сам ли я измисли или я чу в старческия дом за червени пенсионери?

40

Понго

преди 13 години

Мунчовци, ако не беше Дянков, пак щяхте сте до дереджето, до коети ни докара БСП по време на режима на Луканов и Жан Виденов - 8 долара заплата, празни магазини, ток за по няколко часа на ден, увасяваща безработица.... Много ви е слаба паметта! Пийти хаповете и престанете да правите реанимация на БКП и комунистическите режими.

39

антиЕС

преди 13 години

САЩ обезценяват дълга си изнасят си инфлацията,страни като Китай и Русия яко ще го издухат,на Япония вече и напомпиха валутата

38

ОК

преди 13 години

Цървулът Дянков да прочете тази статия и да вникне в нейната същност, а именно, че със затягане на колани не може да има икономически растеж. --Кой ти каза че няма икономически растеж? Нещо си се объркал. Не само има ик. растеж, но износът се увеличи драстично, което ще рече, че се произвеждат стоки, които се изнасят. Освен това се инвестират в бълг. икономика милиарди левове безвъзмездни помощи от ЕС, което означава заплати, създаване на стоки и услуги, земеделие.

37

българин

преди 13 години

Червен тапир Яко 33, не знам защо си хабя думите за теб, но Путин е в същност галено за "***" - лаком червен ***.

36

работещ

преди 13 години

28, това, че ЕС бил в по-добра форма от САЩ и бил новият господар на света е цветен сън.Доларът пада (и ще пада),защото Федералният резерв наСАЩ печата долари,а правителството наСАЩ му ръкопляска(дългат му е в долари).Държателите на дълга (Китай,Япония,Южна Корея,арабите,Русия и пр.) имат 2 светли опции: да продават,което още сваля долара и им носи загуба или да купуват при сваляна от САЩ цена на долара.Ако ЕС е новият шеф,защо европейските борси следват щатската,а не обратно?

35

Дянков да чете!

преди 13 години

не високите лихвени проценти спъват икономиката.Корпорациите са затрупани с кеш, но банките не кредитират малките и средните бизнеси, които са основен източник на нови работни места за всяка икономика.

34

до 30

преди 13 години

Да наистина ... този обществен строи се изчерпа - Толкова бедност, мизерия и безизходица за огромната част от световното население---Пич, това световно население, което така жално оплакваш, разполага с БВП с какъвто никога досега не е разполагало. Потребяват стоки и услуги, които са пъти повече от предишното поколение. Преди да пишеш нещо - помисли малко.

33

Яко

преди 13 години

Държавите по света се управляват от два вида държавни лидери:Първи вид - Путин;Втори вид - ***.

32

Дянков да чете!

преди 13 години

Друг проблем е убеждението на много европейски политици, че отговорът на всичко се крие в затягането на фискалната дисциплина. Уместно е да си припомним, че както Ирландия, така и Испания имаха бюджетни излишъци и ниско съотношение на дълг към БВП преди кризата.Допълнителните мерки за затягане на коланите единствено ще гарантират, че европейската икономика ще нараства с по-бавни темпове, а фискалните проблеми ще продължат да се трупат. Съвсем наскоро европейските лидери признаха, че Гърция и останалите изпитващи затруднения страни от периферията на еврозоната се нуждаят от икономически растеж, а затягането на коланите никога няма да доведе до този растеж.

31

Кублай хан

преди 13 години

Цървулът Дянков да прочете тази статия и да вникне в нейната същност, а именно, че със затягане на колани не може да има икономически растеж.

30

Анонимен

преди 13 години

Да наистина ... този обществен строи се изчерпа - Толкова бедност, мизерия и безизходица за огромната част от световното население и всички ресурси в един процент евреи ? Това няма да продължава дълго и скоро революции подобни на тази в Англия ще станат неконтролируеми и ще залеят цяла западна Европа и Америка. Незасегнат ще остане само Изтока (вкл. и България) казала го е Ванга.

29

Анонимен

преди 13 години

Прав си 23, сега САЩ ще сърба попарата на глобализацията. Изнесоха си производството в Китай, Бразилия и т.н. и е закономерно след това да почнат да губят част от стандарта си.

28

Бинго

преди 13 години

"Ако Старият континент имаше адекватна обща фискална рамка, Европейският съюз (ЕС) щеше да е в по-добра форма от САЩ."---Дъртият *** все пак призна, макар и с половин уста, че ЕС е в далеч по-добра форма от САЩ. Новият господар на света е ЕС, новата световна валута е еврото! Кой не вярва, да купува долари!!! Дали ви стиска?!