20

Томас

преди 13 години

никой не кара хората да живеят в големите градове

19

Анонимен

преди 13 години

17Няма да се хванат асмите :) При толкоз мръсен въздух от милиони автомобили, въобще е чудно, че дори трева расте.

18

5146514561

преди 13 години

британския кралски институт да си такова майката!!

17

Хиха

преди 13 години

Това с лозите по вертикалата е добре... аз съм на 5-ия етаж - супер.!Събуждам се, излизам на терасата, една чепка грозде, кафенце и беж на работа. Обаче ... дойде ли време за буренцета...., усещам как ще се изпокараме всичките членове, членки и членченца на етажната общност:(

16

Анонимен

преди 13 години

София е зелена.Няма друга столица по света по-зелена от София.

15

до Пловдив

преди 13 години

Ако си ходил по света ще знаеш, че всички градове имащи над 1 000 000 души си приличат.Всеки град който е над 1 млн. вече е една лудница.Дали ще е 2,3 или 5 млн. няма значение.Просто мащабите са други.

14

Българин

преди 13 години

Пловдивчанин, при следващата гореща вълна ела в София - ще те разходя около Орлов мост (например) лично да провериш дали няма да се свариш. Това, че София е само 2 000 000, а Пловдив - 400 000, не означава, че не се нуждаят от озеленяване.

13

Пловдив

преди 13 години

А вие , ако си мислите , че в Бъглария има големи градове и мегаполиси значи на 100 процента идвате от село .. дори София не може да се сравнява с който и да било друг европейски град .. и всеки се кефи , че е в големия " град " ха ха комплексари :)

12

Българин

преди 13 години

Ако е нужно зелените площи да бъдат увеличени само с 10%, както пише в статията, то проблемът е лесно решим само с вертикално озеленяване. Помислете си, ако по фасадата на всеки блок се пуснат пълзящи растения - лози от добри сортове по южни, източни и западни фасади около прозорци и балкони (при добра грижа могат да стигнат до 6 етаж), повет там където няма прозорци, бръшлян откъм северните фасади. Лози могат да се отглеждат на метални конструкции дори над улиците !!!

11

Анонимен

преди 13 години

Елате в Сливен да видите как се унищожават тотално зелени площи и как изсякоха дърветата! Града е оголен и уж кмета имаше идея да се засадят 100000 дръвчета, но кога ще стане не се знае? Прах и жега морят сливналии, но на кой му пука за тях?

10

Анонимен

преди 13 години

Иванчо... живея на село, работя в София. Стигат ми 4 години живот под наем в мръсната и гнусна София. Като гледам и други българи са тръгнали по този път.

9

шоп

преди 13 години

до софето одим само по голяма нужда

8

бесен

преди 13 години

не бе многоуважаеми Столичани,не,че ви харесваме жълтите павета,и задръстеният транспорт,просто всички предишни и настоящи управляващи,съсредоточиха ВСИЧКО в софия.И сега само тука има работа...

7

Курти

преди 13 години

Торонто,Канада - 42С а и е пълно със "зелени" зони.

6

Хиха

преди 13 години

Изсякоха дърветата, за да строят сгради, сега ще засаждаме дървета по покривите. Чудничко.

5

?!?

преди 13 години

Климатик му е майката

4

Анонимен

преди 13 години

Никакви зелени зони няма да спасят големите градове. Целие този бетон дето е излят как ще го засенчите.

3

ИВАНЧО

преди 13 години

Селяните си продадоха имотите за да си купят панелка в големият град , но това го наложи бай Тошо , за да развиваме тежкото машиностроене и електрониката ,но българина като се научи на мързел няма връщане на зад. Сега земите пустеят , но безработицата е 30% а на село на никой не му се връща!!!

2

СЕЛТАК

преди 13 години

Този проблем го нямам, защото живея в село на 15км. от Бургас , и се чуствам изключително щастлив , а и децата ми също!!!Големият град буквално ме задушава!!!

1

Анонимен

преди 13 години

първи !