234

еее виждам

преди 13 години

че някои хора демонстрират уменията си по чужд език ,айде и аз да не остана назад! на германСики : Ich bin nicht Teil von dem Problem . Ich bin Republikaner ! на сипансики : Yo no soy parte del problema , sino soy republicano ! на турСики : Ben bu problemden parca degilim , ben cumhuriyetciyim !

233

насам-натам

преди 13 години

И в Европа и в Америка може да се изкарват добри пари. И вече е въпрос на манталитет, къде човек иска да живее. Например на мен като ми кацне самолета от Америка в Мюнхен, Цюрих или Франкфурт, си казвам - мааму стара, прибрах се у дома, независимо дали след това пътувам до София, Баар или Прованс. Не ме кефи Америката и това е. Вярно, имат великолепна материална култура, но ми е чуждо, прекалено материалистично, разговорите се въртят само около парите. Ако някой му допада - моля! Пари има и тук.

232

Анализатор

преди 13 години

И така , нека обобщим накрая : *** ли са хАмериканците?+ Да- Не

231

Анонимен

преди 13 години

I am not part of the problem. I am republican!

230

Анонимен

преди 13 години

малкото който искарват с една обикновенна работа са достатъчни ако харчат разумно, а не 50% за тотални глупости---------------- Човекът е роден да бачка и да произвежда, а не да виси на кафе или вечер на ракия и салата. Може да си мислите, че като кесите на биричка пред блока и бистрите световни проблеми сте много стойностни, но истината е, че просто си пропилявате живота. Човек, който изкарва пари, може и дарение да направи, а от безделниците остават само празни приказки.

229

европеец

преди 13 години

Ахмак лозе копае , тарикат вино пие !

228

Анонимен

преди 13 години

Да си българин в България и да бъдеш подиграван и прецакван от българи е нещо много показателно...терекатщината, корупцията, гъзарията и чалгата си имат техната цена...

227

Бил в Америка

преди 13 години

1. Повечето просто са ограничени, не че няма и глупави.2. Не са мързеливи а са отсебени от идеята да имат колкото се може повече пари без много усилия, но не осъзнават че и малкото който искарват с една обикновенна работа са достатъчни ако харчат разумно, а не 50% за тотални глупости.3. Не им се налага да мислят за такива неща :)

226

Анонимен

преди 13 години

Свобода е да правиш това което искаш да правиш и да имаш възможността да го направиш...вече след това финансовите аспекти от ситуацията се базират на това колко изкарваш и колко може да плащаш...в БГ това май не е точно така? да свободата е относително понятие...тук тази свобода да хванеш и да минеш или да си насечеш дъвва на някой през часните ливади и гори я няма...това е незаконно.

225

С.

преди 13 години

Американец, тук става въпрос за различие в културите. На когото - каквото му харесва. На мен лично си ми е много по-добре в Европа. А относно пункт 3, позволи ми да изразя своите резерви. По въпроса за това какво е свобода, по-добре прочети класиците философи, които до един са от Европа.

224

Анонимен

преди 13 години

Това да си български журналист е или да побликуваш това което ти дадът, или да превеждаш вече написани чужди статии във гугъл преводача...щото както виждам няма журналисти които да се разтърсат и анализират това което пишат...второ на простите преводачи, в САЩ един галон бензин е 3.78литра...грешката е малка, но какво остава за другите грешки които правите и ние не забелязваме, или просто им вярваме??????? големи манипулации стават

223

do 224

преди 13 години

Ne se 4uvstva6 kato karlej,ama si! *** rabota e tvoita,kakto ti kazaha. Rabota nqmal gorkiq, v nai-razvitata zapadno evropeiska darjava?? Mangaaaaaaaal!!

222

Американец

преди 13 години

Живея в САЩПърво тук един галон бензин е 3.78л а не 4.5л. Второ има няколко мита за американците.1. Че са глупави: американците може би са много по аналитични и здраво расъждаващи от Българите2. Че са мързеливи: Тук работат та си цепад ***, много често 2-3 работи и работат включиелно и събота може и неделя...3. Американците знаят какво е свобода и как да я отстояват от лепкавите социалисти..В БГ със вашата икономика на седене на кафе само може да злобарствате и избивате комплекси

221

ок 218 до 220

преди 13 години

Не се чувствам като кърлеж , а и няма защо ! Никога не съм отказвал работа ,която ми е предложена от бюрото по труда ! А от около 2 г . просто не ми предлагат , техен проблем ,ще ми плащат като на поп !Ех , животът е хубаво нещо ,но зависи къде живееш !

220

Анонимен

преди 13 години

Шевролет, Форд и Додж са само половината от колите на американците. Останалите са Тойота, Хонда, Нисан, БМВ, Фолксваген. И всички те имат заводи в САЩ. Колкото до пикапите, такива карат фермерите и бачкаторите, за да си вършат работа с тях. Единици са тези, които карат пикап само за гъзария. И не виждам какъв е проблема да караш голяма и удобна кола, ако можеш да си го позволиш? Хората там са здравомислещи и никога няма да си купят джип ако трябва да гладуват, за разлика от българите.

219

Анонимен

преди 13 години

Като им е скъп, да вземат да си добиват сами, а не да са мързели и после да се сърдят на арабите и руснаците, че бензинът поскъпва.

218

Анонимен

преди 13 години

До авторите на статията, един галон бензин е 3.78 лигра, а не 4.5литра....егати простаците...

217

До 218

преди 13 години

А ти не се ли чувстваш като кърлеж? Където и да си, ти го раздаваш като *** ни, или като американски ***. На всичкото отгоре пример даваш на семейството си. Само си представям какви невъзпитани, мързеливи, нагли и устати деца ще отгледаш..... Ти си си ***, че и горд.

216

BOSS

преди 13 години

Журналистите са *** неграмотни ***. Един галон е 3.75 литра , а не 4.5!!!

215

завистлив си

преди 13 години

Този дето е сложил минус на 215 е страшно завистлив човек ! Може би се пука по шевовете от яд ,че тук живея със социални помощи по-добре и от българите в българия и от някои американци ! Айде да не казвам колко помощи получавам за цялото семейство ,че може хептен да откачи от завист и да си счупи компютъра!