73

UK

преди 13 години

Съобщенията за смъртта на Осама Бин Ладен събудиха позаспалите теоретици на конспирацията. Веднага в интернет скочиха защитниците на истината. А според тях тя е една Осама е жив, това, което съобщава американският президент е лъжа, всичко е менте.Добре, да повярва човек за момент на конспираторите. Ами ако след седмица Осама се появи на видеозапис и помаха с ръчичка Жив съм, тук съм? Луд ли е американският президент да обяви някого за мъртъв, ако той е жив? Но за майтап, сигурно ще се появи и такъв да твърди, че e Осама и си е жив. Те и за Еливс Пресли така твърдятЗа случая се знае, че е взета ДНК проба от тялото на убития, дори са го показали на една от жените му да го разпознае. Това няма да е достатъчно на конспираторите. Те твърдят, че американците сами са си срутили двата небостъргача на 11 септември, та сега някакви ДНК проби ли и съпруги ще ги убедятИ теориите на конспирацията се сипят една след друга - Щатите всъщност били в комбина с Осама, той е агент на ЦРУ и едва ли не си говори по телефона с президента Обама, и са се договорили да го обявят за мъртъв. Глупост връз глупостНо, интернет веднага подхрани конспиративните теории. В същия ден, в който беше съобщено за смъртта на Осама Бин Ладен, в интернет беше разпространена снимка на убития, с разкървавена и обгорена горна част на главата. Но снимката е груб фалшификат.Просто е взет портрет на Осама Бин Ладен от 1998 г. и е обработен с фотошоп. Елементарна манипулация. Само че тази снимка е показана по екрана на някакви пакистански и арабски телевизии, преснимана от екрана и се разпространява в интернет като автентична. Някой се забавлява хората търсят с Гугъл снимка на убития що да не им дадем такава снимка? Да, ама конспираторите само това им трябва. Веднага ще разобличат недодяланата фалшификация и ще кажат видяхте ли как ни лъжат? За смъртта на Осама е съобщавано вече три пъти в последните 10 години. Все разни декларации, хипотези и предположения, включително изказвания като това на покойната бивша президентка на Пакистан Беназир Бхуто и др. Но нито веднъж официално от американската администрация.Сега става дума за акция на американските служби, с подкрепа на пакистанската армия и официално съобщение на президента на САЩ. Тялото на Осама Бин Ладен е погребано по мюсюлмански обичай, но в морето, да не остава гроб.Конспираторите никога няма да повярват. Според някои той дори не съществува. Американците са си го измислил Осама, и сами са си съборили небостъргачите, за да си оправдаят войните в Азия, а сега замазват следитеКонспираторът не вярва на очите си, а на теориите си. Той може да види как самолет удря небостъргач, но няма да повярва. Ще каже, че това е манипулация.В щатите конспираторите били 6-10%, в други, по-слабо развити страни 20-30%. Спорът няма да приключи никога. Впрочем, спор няма. Има конспиратори те са убедени в теориите си и нищо не може да ги разубеди.

72

UK

преди 13 години

Българските комунисти най-много от всички са известни с генетично-паническата си реакция когато чуят думата Америка. Кухината в техните мозъци към Америка е огромна и тя не може да се запълни само с отворени граници или частно-собственическа икономика. Десетки години сталинска пропагандна бомбардировка на мозъците им е създала не само огромен вакуум, но и съответния рефлекс: за да живеят под надзора на Русия те е трябвало да пълзят, да се кланят и да слушкат, а ако не слушкат да премигват виновно. Това за тях отдавна е станало втора природа. При комунистите това е мазохистична практика. Затова най-хубаво си им е с руснаците с тях те плюскат водка, прегръщат се и се целуват непременно в устата и както големия пес надува перки когато види малкия да му се умилква, така и на малкия му става драго когато големия му каже: Курица не птица Болгария не за граница. Това съвсем не значи, че Русия ги обича. Напротив, напротив, те самите знаят че не ги обича, че Русия е студенокръвен сметкаджия и обирач, но въпреки това й се умилкват , защото ги е страх да се изправят пред света на двата си крака. И ето че пак стигнахме до там страх ги е, защото свободата и истината никога не са били част от речника им. От тия думи българските комунисти се плашат и затова предпочитат да правят нещата заднешки, потайно и страхливо. На това ги е научила безропотната им любов към Русия. На нея те са отдадени доброволно и за нея са готови да робуват доброволно. Затова и Америка ги плаши, защото не знаят как да гледат на свободата й. Плаши ги и факта, че не я познават, но от Русия са се научили да я мразят още преди да са я опознали. Кога например сте чули да кажат нещо за американската революция? Или чули ли сте за поне едно публично обсъждане на американската политика, отбелязване на дата или философстване за американския феномен, за идеологията и принципите му, за постиженията и недостатъците му?

71

Анонимен

преди 13 години

Отново американска пропаганда

70

Анонимен

преди 13 години

samo gore da ne go 4aka sveti petur 4e 6e vidi 72 prez kriv makaron

69

Анонимен

преди 13 години

otide pri drugia *** mohamed kva ia mislihme a kakva ia svur6ihme

68

Анонимен

преди 13 години

67 МНОГО ЗНАЕ И ОБРА ПЛЮСОВЕТЕ:):):)

67

Анонимен

преди 13 години

Тюлен група шест е легендарна група за антитерористична дейност, създадена в началото на 80-те от Ричард Марчинко, авторът на книгите "Свирепия". Това е една от малкото групи в американската армия, които наистина вършат работа в непрекъсната борба с бюрокрацията, тяхно дело са едни от най-добрите и ефективни операции. При антитерористични учения за проверка на сигурността в американските бази тюлен група шест са причината за доста уволнения на командири на бази.

66

До 60

преди 13 години

то не се ли пише Осама бин ладен Не, не се пише така!Правилното му име е Усама Бин'Ладен!

65

верно ли

преди 13 години

Ааааа... добре...

64

ичо

преди 13 години

Тези снимки да не ги е правел Цв.Цв.

63

нн

преди 13 години

запитвам се защо чакаха да минат 10 години след атентатите,за да го убият...

62

Анонимен

преди 13 години

Как точно е загинал ли?С един точен изстрел в главата!За кучето-кучешка смърт!

61

Анонимен

преди 13 години

добре са избърсали пода с него!

60

Анонимен

преди 13 години

то не се ли пише Осама бин ладен

59

сигурно

преди 13 години

им е било заповядано да го убият ,а не да го заловят жив ,за да не изкара наяве кирливите ризи на американците ! Пито ,платено !

58

NIKI

преди 13 години

ВИЖТЕ ТОВА:daimyo.blog.bg/politika/2011/05/03/fotoshop-li-ubi-osama.740593

57

киро

преди 13 години

хамериканския президент от някоя палма ли го свалиха туй шимпанзе

56

ринго

преди 13 години

мистър Обама започна предизборната кампания с предполагаемото убийство на Осама но въпреки напъните няма да бъде преизбран.Просто мънки не става.Одобрението му се срина затова реши да го посъживи с тази акция най вероятно отдавна знаят къде е бил саудитеца а и той е бил спокоен затова е имал малка охрана.Не е очаквал да загине от приятелски огън ...

55

Тихо да не се карат!

преди 13 години

do50Българския народ не е ***, но е страхлив!Не искам да убидя никой и аз съм българин, но след като ни е страх да излезем да стачкуваме да протестираме както гърците например, това какво ви говори?

54

Анонимен

преди 13 години

Заклали там едно прасе и пръскало кървища като в екшън...После за хората -убит Бен Ладен,а той се пенсионирал от ЦРУ.Сега да видим кой ще е новия.Този е вече пенсионер...