85

Оле затвори очички

преди 13 години

Аз не виждам кражба Алекс тук? Първо се получава малко нероден Петко, няма бебета още, няма родили още, няма 1 ст. изплатена още. Къде тук е кражбата, че съм я пропуснала явно между редовете. И ако не бяха въвели това с 18-те месеца и само те да ти се вземат като определящи за майчинството едва ли щяха да се правят такива "гимнастики". Повярвай ми една бъдеща майка има много мо приятни занимания от това да се чуди как да си осигури майчинството.

84

Деси

преди 13 години

Ето заради такива *** създания, които решават да раждат и после да мислят от къде пари за майчинство, увеличиха периода за разглеждане на доходите на бъдещите майки от 12 на 18 месеца, сега сигурно и 28 ще стане.

83

Анонимен 66

преди 13 години

Е, хубава работа стана ами ако нямам кърма? А пелените изобщо не се перат те така сами си се отръсквато от акитата на бебетата. Знаеш ли колко струва комплект пелени умнико, а по 1 пералня поне на ден с пелени - а вода, а ток, а прах или от домашния *** да сложим!? Да ти дам пример: жена с 2 деца и 36 г. тр. стаж на тавана на осиг. има общо 22 месеца майчинство - е кажи сега къде са й отишли другите пари да ти ги напиша ли колко са? Мислите на парче някои хора майна.

82

Алекс

преди 13 години

До: Оле затвори очичкиНе разбрах с какво трогателната биография на баба ти оправдава кражбата на пари. Щом ти си съгласна с години да плащаш данъци, от които хитрата Пенка да се снабди с майчинско обезщетение по мързеливия начин, ОК. Отвори си личен попечителски фонд и отглеждай подобни мързеливи хитреци. Аз искам обаче в тая държава да се прилагат законите. Моят десетгодишен труд се изплаща в това, че държавата ми помага да си гледам децата. Който не е работил, няма право да краде от чуждото.

81

до 80

преди 13 години

Първо не децата издържат родителите, а обратно. Това малоумие да гледаш дете, за да те издържа един ден ви е насадено от комунизма. Твойто дете ще си гледа неговот дете и така.

80

До 79

преди 13 години

Абе ти забрави тази работа ако не родиш кой кого ще издържа. Въпросът тук е кое дете ще работи за да плаща данъци, че ти който нямаш деца защото не си искал да имаш ангажименти и няма кой да те гледа на старини ще се нуждаеш от старчески дом например, а той не се поема от червеният кръст.

79

Анонимен

преди 13 години

"Правиш дете - гледаш го. То си е твое не е на държавата. "А после искаш моето дете да плаща ТВОЯТА пенсия?!А ако не го родя това дете,кой ще те издържа,егоист долен!

78

123

преди 13 години

Пак нещо не мога да разбера - не е кражба, когато директно ви се краде от джоба - чез, топлофикация и т.н., и си траете като п*тки, а е кражба когато някой реши да се осигурява на максималния праг-нещо, което не ви бърка?

77

ДО 73

преди 13 години

За съжаление не мога за сега, но ти мен не ме мисли. И от къде ме гониш ти пък? От интернет ли, от личният ми лаптоп ли? Не те разбирам нещо БЪЛГАРКАТА, а дали си такава кой ще ми каже....

76

72

преди 13 години

мда, пак "въртим едни пари" поредната порция "зрелища" за тълпата

75

Анонимен

преди 13 години

72Работодателя ги внася осигуровките, те жените може и да са им дали пари, а роаботодателя да ен ги е внесъл. И според изчисленията цялата работа е танто за кукуригу! 18 месеца осигуровки на 2000 лв. са 796,60 лв. на месец 18 цели месеца, за да вземат същите пари само, че за 9 месеца. В случая наглото е, че работодателите не искат бременни, имах един шеф той все ни мрънкаше: По майчинство не пускам, ако ще раждате намерете си др. работа.

74

до 72

преди 13 години

Ако не са плащани осиг. вноски, няма да има и обезщетение, рискът си е за майките, кое го прави кражба, аджеба?

73

БЪЛГАРКА

преди 13 години

до 71 - МАХАЙ СЕ!!!

72

Анонимен

преди 13 години

Ами прочети пак текста на новината и ще видиш, че реално нито една от тези жени не е плащала такива осигоровки, нито е получавала такава заплата. Реално служителките не са работили, а осигуряването им също е било фиктивно, тъй като няма плащане на осигурителни вноскиПоне вноски да си бяха плащали. Не знам какво повече мога да ти кажа.

71

Оле затвори очички

преди 13 години

Абе ясно, че тук няма оправия за каквото и да е. Цял живот няма да ми стигне да простя на майка ми, че се е върнала бременна в България само и само да съм българка. Съжелявам ужасно много и цял живот й го натяквам на патриотка ще ми се прави да ражда българчета в България.

70

до 69

преди 13 години

И защо според твоя "морал" когато си си плащал по-високи осигуровки не ти се полага по-високо обезщетение?

69

Анонимен

преди 13 години

До 65:Кражба е да вземеш нещо, което не е твое и не ти се полага. Също и опита да го придобиеш. Това е морала ми, а не наказателния кодекс. Имам съвест и я ползвам, не съм съдя или прокурор, както и ти не си, предполагам. Така че не ми говори за закони. :)

68

дабеда

преди 13 години

64 - точно тебе и твоите деца чакат в чужбина - заминавай!

67

ами

преди 13 години

лесно ще се оправим, спираме да раждаме, да раждат ***, те и без това си го правят... да си събира държавата вземянията от тях и без това след 15-20 г. нашите деца ще трябва да се женят за *** по липса на други...не държа да става това, затова аз лично няма да правя деца в България, ще си харесам друго място за целта

66

Анонимен

преди 13 години

До 53:Ще си го кърмиш и вместо памперси ще му купиш пелени, които ще ползваш постоянно. Или няма да правиш деца. Казали са майчинството е еди-си-колко и това е, не е като да си го родила и после да си разбрала колко е. В много държави изобщо няма майчинство. После аз като нямам деца трябва ли да храня твоите? Колко искаш да е майчинството 2000 лева ли? Нали знаеш, че осигуровките ти не го покриват, от къде идват тия пари? Правиш дете - гледаш го. То си е твое не е на държавата.