225

123

преди 14 години

Експертите а тези които изготвят всевъзмовни справки от днес за вчера, отговарят на въпроси на гравдани, учители, директори и трябва да са компетентни, не стават от компютъра, а замисляте ли се койко им е заплатата - по-малка от уичтел, който започва да работи сега, 400-450 лв, а учителя без стаж 500, а за директора да не говорим ... замислете се!!!!!!!!

224

123

преди 14 години

Заплатите не са толкова големи, освен в училище учителите работят и в къщи до и след полунощ, а на другия ден трябва да са ОК, защото не можеш да излъжеш децата, учениците, нищо не остава скрито от тях и не можеш да си позволиш да се излагаш пред тях. Но да споменем и тези за които се продъниха всички медии, че били готованковци, не си плащали осигуровките и др. подобни - държавните слувители от РИО.

223

до 223

преди 14 години

Пълни глупости .Във Франция децата учат и сутрин и следобед. И учителите учат сутрин и следобед. Започват по късно и имат голяма обедна почивка .

222

браво

преди 14 години

Учител по физкултура проверява тестове. Да ама НЕ. Седмичният норматив на един учител по БЕ и 19 часа. В някои училища се събира в З работни дни. В останалине два те почиват .

221

Делинда

преди 14 години

Много специалисти се навъдиха по отношение на образованието.В някои училища работният ден е 8 часа, а след това в къщи продължава с подготовка на уроци, проверка на писмени работи, писане на тестове.Така че не ми опявайте, колко малко работели учителите, защото и представа си нямате,да не говорим, че съвременните деца, не са това, което бяха децата преди десет години.Вместо да леете помия тук, обърнете внимание на децата си.Те имат нужда от това!

220

До Баба Хакерка

преди 14 години

Бабо хакерке,като не разбираш не пиши глупости.Учителите може да работят по половин ден,ама и децата не може да учат 8 часа.Така е на всякъде по света.Учителите се занимават с най-важното нещо-ДЕЦАТА.Отделен е въпроса,че не от всеки ученик,ще излезе лекар,инженер,адвокат или човек с престижна професия.Но така е на всякъде.

219

учител

преди 14 години

ВЪРНЕТЕ ВЪЛЧЕВ

218

МНП

преди 14 години

МНП - министерство на народната просвета, когато България беше на челните места по качество на образованието.Тогава не се говореше за пари, а за по-качествено обучение. И имаше достатъчно извънкласни форми на обучение, за да могат децата да имат занимание, а не да се шляят по улиците. А сега и това вече не е приоритет на учителите. Който иска има школи - да плаща и толкоз.

217

гневен

преди 14 години

Това са глупости .А за мървите души в училище ?Ти искаш да няма деца а заплата да върви ...

216

баба Хакерка

преди 14 години

Заплатите им са нормални за работата която вършат .С тези отпуски и половин работен ден ТОЛКОЗ.

215

оппа

преди 14 години

Учителите не са държавни служители и каквото и да напишат в закона не могат да ги ограничат да стачкуват. Основния проблем са делегираните бюджети. Това е най-голямата идиотщина, която обрича на мизерия учителите и влошава качеството на образованието.

214

Прав си!

преди 14 години

Само че, по тошово време се водехме политически емигранти. Разликата е огромна.

213

избор

преди 14 години

Като не и харесва да си сменят професията

212

333

преди 14 години

Всички които избягаха по тошово време сега са мното заможни хора. Тези които сега излизат да работят са чистачи на ***.По това може да се познае какво е било образованието и какво е сега. Коментираите това.

211

ttt

преди 14 години

ABE KVO REVETEDE KATOSTE KADARNI IDETE V ANGLIA AZ RABOTA TAM DA NE SAM UMREL SAMO BLA BLA NEKADARNICI I IMA I PRE KVALIFIKASII DANESTE BOGOVE VASHTA M...........AAAA

210

+++

преди 14 години

Заплатите са мизерни, спор няма. Колко от вас смятат, че по време на криза могат да бъда увеличени? Колко от вас смятат, че има по добър вариант за управление от сегашните. Даже и да се върнат предишните веднага ще им блокират всичките пари от ЕС заради заменките само............. Изходът е стискане на зъби и бързи реформи. За съжаление в българско всеки иска другия да се промени, а и няма кураж за реформи даже и у ББ...........

209

mucka

преди 14 години

Taman sa mu! Drugite da ne vzemat poveche...daje za nqkoi e mnogo-biva da gi ponamalqt!

208

Petrow

преди 14 години

Управниците са зле.За нищо не стават тези в министерството на образованието.

207

Бивш учител

преди 14 години

Колко трябва да е учителската заплата, г-жа Коджабашиева?И Вие може ли да живеете например в семейство с двама учители и две деца в София с 1000 лева доход на семейството?Опитайте, ще бъде интересно да споделите опита си. А иначе бъдешето на учителството е ясно-след 5 години учители ще бъдат само хора пред пенсия, както и студенти в последен курс, под формата на преоткрит"социалистически" стаж преди дипломиране за 1 година.Как се влиза Право в СУ и как Педагогика?Коментара е излишен.

206

Бивш учител

преди 14 години

В момента учител с висше образование и около 15-20 години стаж взима около 500 лева чисто.