168

преди 15 години

Субективното винаги е вземало превес над обективното. КАТ-аджиите са кокошкари - и те "хора като нас" трябва да изкарат някой лев - застават на завет, опъват "шатрата" и като ловджии на пусия зачакват жертвите. Ако някой кара с 62 километра - спират и почват да изброяват нарушенията. Нещастника почва да се върти да се поти, да се мъчи , да мисли, да се пробва да се измъкне и оня отсреща ако е на кеф му предлага решението - 20 кинта глоба, ама леко, че да не се види от камерите. Или "ама чакай, че трябва и колегата да вземе нещо, я си провери пак документите".Какво правим тогава за 62 километра, ще ги закръглим на 65 ли ?С тия хора да се спори е неуместно - те са от много години на улицата, нови лица не са се появявали.Иначе за шофьорите-състезатели дето се дразнят, че някой "едва крета" с 55-60 пред тях и застават в лентата за завой на дясно в зелен светофат и чакат за направо, когато е червен - то за тях трябва да има много яки санкции. Нека да стане като в Гърция - явно за нас е така - като почнат да ни бият по джобовете ще се научим да се държим като хора.

167

hahah

преди 15 години

shte me sprat da si karam djipcheto, a?

166

asmodei

преди 15 години

Такъв един закон единствено и само ще докара корупцията на брутално ниво. *** мамини синчета и меките *** пак ще си правят простотийте ще си плащат на просячетата с зелените жилетки, а ние ще водим статистик, точно като до сега.

165

Emil

преди 15 години

За справка Fiat Bravo 1400 куб.см е 150 конски сили :DТака че още с приемането си , вече не е актуален.Некадърници, и това си е.

164

Иван

преди 15 години

от комунистите очаквайте само това: некадърност, която те компенсират с постоянно покачващи се глоби, манипулация на общественото мнение и вмешателство в личния живот на хората!гласувайте за *** от БСП!

163

преди 15 години

Що държавата не субсидира тройно по дълъг практически курс като са толкова загрижени за живота на шофьорите

162

Карач

преди 15 години

Добре, променили са закона, вдигнали са глобите и т.н. НО не са променени начините за прилагане на закона т.е. този закон пак ще остане само на книга, а в реалния живот по пътищата мазалото ще е същото като сега.И наистина е трябвало да ограничат конските сили, а не кубиците, защото е пълно с разни малки таратайки с двигатели 1.3 със 130-150 к.с. които се доработват в разни гаражчета. Обаче тези, които са променили закона явно не знаят, че ФВ Голф или Хонда Сивик със 130 к.с. хвърчи като БМВ с 250 к.с.

161

vde

преди 15 години

мхм на 25 и тогава като се качат на 25 да има повече катастрофи, интересно ако качат границата както ти казваш дали статистиката няма да се качи от 18 на 25.Ако питате мен трябва да се направи частично като в щатите там можеш и на 16 да караш обаче не само глобите са солени, застраховки и всякакви други такива излизат през носа на родителите.А и за пореден път отбелязвам 24-48 часа зад волана с инструктор са ТВЪРДЕ малко!!!!!Защо не почнат курсове на 16 и до 18 да имат по 2 пъти седмично курсове със интруктор, да свикнат както с правила така и със обстановка на пътя?

160

Stanislav

преди 15 години

Abe tapanari vie primerno Golf-3 1.9D- 54HP, mo6tna kola li e ??? ama ste prostiii ograni4ili gi v kubicite!!! HP e vajno ne CC, prostoludie ili taraki6tina , vse pak i te imat sinove koito karat barzi koli!!!!!!!!!!!????????

159

bg

преди 15 години

Пълни глупости - наистина *** на по 18 - 19г. правят много поразии и се мислят за недосегаеми , а мерките са много прости ; - да се тръгне от това кой и как дава документите за правоуправление, мерките при нарушение на млад шофиор да са драстични - проверовъчни |не при частници |, отнемане на книжката , тежки глоби, срещи с осакатени от катастрофи,глоби за родителите. Често ми се случва някои дрогиран *** да ме изправи на нокти на пътя, и да се чудя как да избегна ПТП а возя и малкото си дете - в такъв случей *** не спира а бяга ,но вервайте ми ако спре за 2мин. го правя като телевизор в главата и съм сигурен че след това ще се замисля преди да стъпи на ***.Просто младежите трябва да си дадът сметка че управляват 1 тон желязо и това не е шега или забавление а начин за придвижване.Смърта на невинни водачи и пътници е нелепа трагедия.

158

Orido

преди 15 години

Защо закона е кух,ами защото ако има ограничение то трябваше да е за конски сили.На Иванчо башща му защо да не му вземе Мазда RX-8, нали е под 1.6, даже е 1.3 ...ама 231 копита.Умни умни гопсода депутати.. На драганчо баща му що да не му вземе Голф 1.4TSI ,таман 2 вида компресора са в него...а за най-бедния *** от Горно нанадолнище Honda Civic 1.6 с 160 кончета и нервен мотор...умно умнооо.И какво правим, добре на 18 няма кола, ми ок той просто ще изчака 2 годинки, да стане на 20,вече ще е опитен шофер на книга а реално ще е с 20 часа кормуване останали му блед спомен от курса.И айде пак на 150 коне Vectra на тати, и пак е смъртник.Умно умно господа депутати.И пак най-наглите дупета ще дават фира по пътищата.

157

дим2610

преди 15 години

Вместо само да видгат глобите , да хванат тези ***(90 % от тях) наре4ени катаджии да контролират тези с тъмните джипове и лъскави мерцедеси.Публи4но преминават на светофари в насрещните ленти и т.н - да не описвам вси4ките им безобразия, а полицаите седят и им се възхищават.Голяма 4аст от катастрофите били от млади водачи- ОК има нещо вярно , но като ти влезе онзи *** с джипа в платното какво можеш да направиш освен да се опиташ да влезеш в най близката канавка и да се надяваш да няма дърво пред теб.Достатъ4но е само да се загледате по пътя ,4е карат като камикадзета.

156

преди 15 години

При превишение до 50 км/ч глобата е твърда сума, а след това размерът й нараства с 50 лева за всеки 5 км/ч превишение.^^^Що за малоумие е това? Толерира се превишение на скоростта с повече от 50 км/ч ?? Значи ли това, че оня който кара в населено място с 120 км/ч при позволени 50 км/ч, само ще бъде глобен?Превишение с повече от 50 км/ч е за затвор, не за глоба!

155

Evstati

преди 15 години

da im izdavat knijki na 25 kogato veche imat malko poveche akal iavno 18 godishnite dnes ne sa kato navremeto sega mozacite sa im izpiti ot chalga, big brother i komputarni igri

154

mi6osp

преди 15 години

По закон не може да се кара в бус лента,да се говори без хендсфри,да се ползва автомобил със затъмнени стъкла,да се изпреварва отдясно,да се зачита предимство на пешеходец при завой и на пешеходна пътека и още много такива прости,но важни неща на пътя. Проблемът е ,че КАТ и сега не контролира неспазването им ! Така и с новите промени-още една възможност за дебелите катаджии да пълнят гуша и никакъв практически ефект

153

преди 15 години

По времето когато изпитваше КАТ всичко беше много по- добре и бяха много по- добре подготвени.Дайджиите да ми опърдят кочана мога да им кажа!

152

преди 15 години

В закона е записано, че частници вместо ДАИ вече ще изпитват за шофьорска книжка. Евала!

151

Pifcho

преди 15 години

da go mislqt tiq kato tebe, za normalnite shofiori e bez znachenie, zashtoto prosto nikoi ne gi globqva...

150

преди 15 години

Да смятам ли,че сегашните "катаджийски" 20 левчета ще трябва да станат 50-тарка? Лошооооо! Много лошооооо

149

adis

преди 15 години

problema si e lichno tvoi, da ne si kopuval tolko moshtna kola. kade si tragnal oshte knijka nqma na shumaher she se prai, q u levo