35

Анонимен

преди 4 месеца

Скоро в Истанбул няма да има нищо така или иначе. Миналата година им се притекохме на помощ, дарения им изпращахме, а за благодарност за кой ли път вече плюят върху вярата ни. Като не искат с добро и щом държат да плащат за греховете на дедите си, така да бъде. Турция ще бъде унищожена.

34

Анонимен

преди 4 месеца

Явно не напразно турците са изгонени от Индия преди много години

33

Анонимен

преди 4 месеца

От дивашко плeмe толкова

32

до

преди 4 месеца

Това, че Русия е сбъркала не значи да си даваш вярата на турците и персите, да пееш по великден на такива езици е кощунство.И това от свещеници.Изпаднали сте в ерес от глупост и страх.Като не вярваш на Русия и има нещо наум за нея не значи да си подаряваш от глупост вяра и държава на турчина.Луди ли сте?Че оня ден някакъв руски депутат съжалил как са ни освободили, тоест трябвало да ни ос авят под турско,самите руснаци ви го готвят, а вие сами им падате в капана.

31

До Анонимен 25

преди 4 месеца

За взривените през 1878 г. минарета ще питаш руснаците, а за 19-е срутени от земетресение през 1858 г. минарета ще питаш Господ. Още тогава някои екстрасенси са разтълкували какво означава това.

30

Анонимен

преди 4 месеца

"Ами тогава сещай се какво ни готви Турция и тоя фанатик един ден" - Много хора съм срещал, които докато навдигат вoй какво им бил готвил турчинът, съвсем проспаха какво им готви руснакът! Влезна им в дома, взе им заплатите, увеличи им цените по магазините, спря им топлото и им се изплю в храната!

29

до 22

преди 4 месеца

Ами тогава сещай се какво ни готви Турция и тоя фанатик един ден, няма какво да ми припомняш историята , която се знае.Апропо, защо пеете по великден православните в Св Неделя на турски и персийски.Срам от Бога нямате ли или сте ни продали вече!

28

до 21

преди 4 месеца

Минаретата в Европа са се навъдили, защото "европейците" превръщат църквите си кръчми. В този сайт неотдавна публикувахте за Великобритания. И по телевизиите дават какви , меко казано, несвойствени" за църква неща. се вършат там. Западняците отдавана са се еманципирали от вярата, нариат това Ренесанс, където поставят себе си и плътските инстинкити в основата. Погледнете що за тематика има живопостта и по-късно, през барока,Кенет Кларск е нарича "порнография"

27

Ти да видиш!

преди 4 месеца

Ердоган посяга на църква в Истанбул, но Господ кой знае защо разтресе тукашните noмaцu в Девин.

26

Анонимен

преди 4 месеца

Бг турците не знаят бг , говорят нон стоп на турски, неинтегрирани, минавам през селата им бедни, миризливви, постройи всичко трагедия, но гласуват за ДПС, защото имат лайнннна в главите, вместо мозък, и 4 милиона да станат турците и турските циганннни в бГ, файда няма, за нищо не стават.

25

nimportequi

преди 4 месеца

А ние с тукашните джамии какво ще правим?

24

Анонимен

преди 4 месеца

"А в Истанбул какво се върши?" - Какво се върши? Бивши музеи се превръщат в църкви! И то едва тук-таме! В София (България) да ти кажа ли какво се е вършило? 1878 година само в София са взривени 17 минарета! Което е показателно какво е било населението на София тогава! Всеки койт каже "Аз съм кореняк софиянец!", все едно казва "Дядо ми е бил мюсюлманин!". Само около 20% от София е била християнска! А през последния Възродителен процес какво се вършеше?

23

Териториален

преди 4 месеца

Византийците отричат ,че са византийци.... Това е тежък проблем за нацията им, все едно да се откажеш от майка си или баща си.... Жалко...

22

Анонимен

преди 4 месеца

Като се има предвид, че християните са начукали почти всички мраморни статуи от античнпостта и са ги преварили на вар, преобразуването на сградата в джамия си е запазване на смирението пред Бога.

21

Анонимен

преди 4 месеца

"Ердоган е повърхностен комплексиран човек.Понеже не може да направи нищо на Израел точи ножа на умрялата Византия." -Само да ти обясня, че в Израел са евреи, т.е. хора мразещи християните. А късната Римска империя в частност източната, т.е. Византия, са православни християни.

20

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 16 Ти наистина не схващаш какво иска да каже коментар 12 ("Идея"). Говориш за злобни християни, но по цяла Европа се навириха стотици минарета, които нито подхождат на местната архитектура, нито им е приятно на коренните жители на тези държави да гледат такива постройки ежедневно. Но никой не им пипа молитвените домове на мюсюлманите. А в Истанбул какво се върши? Мисли!

19

Анонимен

преди 4 месеца

Джамията все пак е молитвен дом, а ислям в превод значи покорство. Мюсюлманите ценят повече Христос от УЖ християните протестанти. Важно е да се знае, че в България дворците от Първорото българско царство са били окончателно рарушени от западните компании, строили железницата Русе -Варна. Използвали са къмъка за основи на трасето.

18

Анонимен

преди 4 месеца

Ако в Истанбул джамиите не достигат и нямат пари да си построят нови, хайде да им съберем чрез волни пожертвования, световни културни и религиозни организации също могат да помогнат, но да се спре тази варварщина - през 21-и век да посягат на средновековен храм-паметник на културата, за да го правят молитвен дом на друга религия.

17

Анонимен

преди 4 месеца

Ердоган е повърхностен комплексиран човек.Понеже не може да направи нищо на Израел точи ножа на умрялата Византия.ахахха

16

Анонимен

преди 4 месеца

Светотатство е да се посяга на храм от IV-XII в.