84

Идеалист

преди 9 месеца

До Анонимен Всико се свежда до осъзнаването, че животът на Земята, основан на четири валентния въглероден атом е краен (Органина химия ). Елемнтитите от които може да се получи енергия на Земята също са крайни - Уран и той с годините се саморазпада и преминава в стабилно състояние - Олово - стабилен елемент. Ядрения синтез, който дава енергията на Слънцето е несъвместим с органиния живот - висока температура. Човечеството няма енергия да напусне масово и достатъно бързо Слънчевата система.

83

@80

преди 9 месеца

Ще трябва да погледнеш времена, които са на доста повече от 30 години в миналото, за да е нямало хора, които да не могат да си представят видеоразговори. Още през 19 век е имало хора, които не само са си представяли, но и са работели по конструирането на първите опитни устройства с такива възможности.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Videotelephony

82

Анонимен

преди 9 месеца

Всъщност всичко това се случва много по-бързо, отколкото хората се надяват. Около 2035 ще започне да става масово. Първо ИИ ще се въведе в големите фирми, защото те ще имат пари за такива промени и ще им спести много пари от заплати. Малките ще се окажат неконкурентно способни и постепенно ще бъдат изместени от пазара. Най-дълго ще се задържат хората в сферите с ниско квалифицираният труд.

81

рихо

преди 9 месеца

До Юристотдвана вие време за психиатър

80

До 49

преди 9 месеца

Точни тези неща са най лесни за автоматизация. И в момента ИИ вече може да пише, да композира и да рисува. Но това е периферия и не е съществената част от икономиката. Тези неща може и без тях. Най важното нещо са енергията и ресурсите и целият обслужващ сектор око тях които включва и производствата и поддръжката на съоръженията. Енергията стои в центъра на ВСИЧКО. Без енергия няма нищо. Като се каже енергия в това не значи само ток и горива. Храната също е енергия. За съжаление вече е внос.

79

Юрист

преди 9 месеца

ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!

78

Анонимен

преди 9 месеца

"Не може да сравняваш телефоните с шайби с автомобилостроене или корабостроене или други много по- сериозни неща." - Не ги сравнявам, а давам пример за това, как се е променил животът за 30 години. По онова време се обзалагам, че дори в най-смелите си мечти не си си представял, че ще можеш да говориш по телефона с някой и същевременно да го виждаш. Сега ти е почти безплатно удоволствието. Между другото някои детски филмчета ни подготвят за бъдещето. В Костенурките нинджа имаше такива телефони.

77

Анонимен

преди 9 месеца

"До Анонимен 70. Твоите фантазии са неизчерпаеми. Напиши некой фантастичен роман за бъдещето." - хахах Браво, улучи в десятката. Опитвам се да го направя и не се шегувам. А иначе ми е все едно дали ми вярваш или не. Аз съм длъжен да споделя вижданията си с вас, защото смятам, че ще се случат така нещата. Един да прочете малко повече по темата и да се подготви, значи не е било напразно. Не е задължително този един да си точно ти. Само най-приспособимите организми оцеляват и така...

76

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 70 Не може да сравняваш телефоните с шайби с автомобилостроене или корабостроене или други много по- сериозни неща. А телефони с шайби има и сега, както има и телефонни техници.

75

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 76. Откъде знаеш че ги харесват ?

74

Анонимен

преди 9 месеца

"Аз веднага ги изхвърлям от употреба подобни произведения. На последното световно първенство бяха направили подобни клипове където вместо играчи имаше анимираните им образи и подобия." - Не е важно дали аз или ти ги изхвърляме. Ако има 10-100-1000 милиона човека, които ги харесват, аз и ти ще сме без значение.

73

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 70. Твоите фантазии са неизчерпаеми. Напиши некой фантастичен роман за бъдещето.

72

Мамон

преди 9 месеца

Робиии! Никой не се интересува от парите ви, освен вие самите! Борбата е за животеца който ви даден абсолютно безплатно и е единственото което имате, всеки се стреми да открадне част от него, понеже нищо друго нямате и няма и да имате! И естествено по-голямата игра е как и на кого да продадете душицата си, която е божията искра вложена в цялата тази биомаса!

71

Анонимен

преди 9 месеца

"Ще живеят на базов доход безброй хора, които по идея обикновено с нищо не се занимават нищо не ги интересува и ще стане авария. Не го ли осъзнавате ?" - Не аз управлявам света, така че какво аз осъзнавам засяга най-вече мен и хората около мен, но не и България, Европа или света. Аз съм никой. Дали ще стане авария трябва да мислят тези отгоре. Може би искат да стане авария, не го ли осъзнаваш? ... :)

70

Анонимен

преди 9 месеца

До До 52. Аз веднага ги изхвърлям от употреба подобни произведения. На последното световно първенство бяха направили подобни клипове където вместо играчи имаше анимираните им образи и подобия. Тцъ. Не стаа. Обаче най-новите поколения като им показваш само подобни неща ще свикнат и ще го приемат за нормално както стана с чалгата.

69

Анонимен

преди 9 месеца

До Въпрос 49 Творческите дейности ще си ги има. Занаятите също.

68

Анонимен

преди 9 месеца

"То ще е за следващите поколения след 50-60-100 год. Няма да е утре." - хахаха Не знам на каква възрасти си, но преди по-малко от 30 години телефоните с шайби все още се ползваха масово. Замисли се как за 30 години от телефони с шайби всички минахме на смартфон и после пак помисли, че при положение, че днес нещата се развиват още по-бързо, какво ще бъде след още 30 години. Но нищо де, не може всички да са подготвени за бъдещето. Някои ще се ослушват като гър_мяни зай_ци.

67

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 66. Тцъ. Нема да стане. С тоя политико-икономически модел няма как да се получи. Ще живеят на базов доход безброй хора, които по идея обикновено с нищо не се занимават нищо не ги интересува и ще стане авария. Не го ли осъзнавате ?

66

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 63 Роботи. Автоматизирани системи. И пак ще има хора, където роботите не могат да заменят човешкия труд. Смятайте колко ще се търсят хора за ремонт и поддръжка на роботи!

65

До 52

преди 9 месеца

Ако напълно се премахне човешката креативност в творческата сфера, става безинтересно. В крайна сметка много по-вълнуващо е да гледаш истински и жив актьор, отколкото холограма, както и да четеш книга, новела или разказ, извлечени от опита и чувствата на истински човек, отколкото от алгоритмите на ИИ (колкото и интелигентен да е той!).