136

Анонимен

преди 2 години

И сега програмистчетата са виновни че са инвестирали в знанията си и са постигнали целите си? Краварчетата да си траете там, искате да ви е лесно и да не правите нищо по-цял ден? Няма проблем, само не ревете че не получавате добри заплати. Като не можете да се оправите с пазара на труда си хващаите кравите и отиваите при дядката на изток, той ще ви измисли подходяща мина в която да копаете уран докато не ви исъхнат дробчетата

135

Петко

преди 2 години

Haли знаете, че програмистчетата ще работят за минималната като Русия ви го набие яката? Нали знаете, че Русия ще върне достойнството на мачканите хора от програмистите? Скоро Русия ще завладее САЩ и Европа и ще върне социалната справедливост, а вие програмистчетата ще получавате нормална заплата, колкото получава един продавач или сервитьор. Русия ще върне световният мир и благоденствие на всички народи и тогава ще ритам програмистчета от тук до Москва.

134

ПакСхема

преди 2 години

Брех какъв Патос, значи Зеленски не пуска Мъжете да бягат от Европа, но ще намерим 30к домакини, които да им даване 4700 лв. Абе алан!лолу ми има достатъчно бедни в България- като си толкова дашен, добричко и загрижен за хората /или само за у!ите защото е модерно/ дай на Българите. Или пак има някаква схема на ТъпотоКире да дава пари сега на компании за да може УкриТетки да чатят в Туитър и ФБ? За *** ли ги готвите, не вярвам да са ракетни инжинери! Колкото хотелиерите са загрижени толко и т

133

До 150

преди 2 години

Защото българите сме им по-близки по манталитет.Защото ще бъдат по-близо до роднините си и нямат значение другите причини.По твоята логика ние трябва да сме се изнесли за Германия поне 80%,заради по-високите заплати.Бил съм няколко пъти в Германия,е,не ми хареса и не бих останал.

132

Анонимен

преди 2 години

Еми като си нямаме наши,ще назначаваме бежанци.Няма лошо.Поне не са талибани.

131

Анонимен

преди 2 години

Накрая ще си караме колите с код и те такааа

130

Анонимен

преди 2 години

Инженери по програмни и компютърни проблеми, естествено че да си блъскат главата с подобни неща абстрактни, ще се заплаща, въпроса е че реално айти сектора обслужва вое ните за да се осъществи пълен контрол на обществото във всичките му измерения

129

Анонимен

преди 2 години

И къде ще намерите 30 000 програмисти бежанци? Или ще цъкат пасианси по цял ден, а някой ще им плаща за сините им очи?

128

Анонимен

преди 2 години

Мета икономика, част от голямото зануляване, на идентичността

127

Анонимен

преди 2 години

Яд ви е че има хора които се оправят в живота по-добре от други? Една работа била по-честна от друга? С това мислене нищо чудно че сте кравари които по цял ден висят в новинаски сайтчета и си мислят че постигат нещо. Истината е една - немотията е въпрос на избор!

126

Анонимен

преди 2 години

Стига с тези фишинг статии

125

Моканина

преди 2 години

Аз знам за поне една украинска компания с няколко стотин програмисти която се ме./сти във Варна. Като се пенсионирам и се върна в България може и аз да се захвана с програмиране - по-скоро за да има какво да правя. За сега 6000 евро като инженер на запад ми стигат.

124

hah

преди 2 години

сичкото кеч кое се храни с комп./ инлфуенсъри,блогъри,влогъри, ИТта, и сичку къде е пред монитор/ -- те ще бъдат ХРАНАТА ВО НОВИО РЕД!!

123

Петко

преди 2 години

Нали скачахте за демокрация. Те ви демокрация. Докато работещите истинска работа като шофьори, продавачи и охранители едвам свързват двата края, някакви дето си играят по цял ден на компютър получават хилядарки. Ето това иска да изтрие Путин от света и скоро ще стане. Всичките програмисти ще страдате като Русия ви завземе и раздаде справедливост. Ние отрудените хора ще получим възмездие. Мразя ви от сърце!

122

Анонимен

преди 2 години

Само вижте го този от репортажа ------- спирам да коментирам !

121

до 133

преди 2 години

Мечтите на необразования мрънкач... Квалифицираните да са стругари и фрезисти. Нищо, че програмистите вече убиха тези професии и този труд е заменим от няколко десетки хиляди реда код... А да свърши истерията чакам 40 години. На- не свършва. И от 20 работя и аз там и се разрастваме зверски и печелим още повече. И да свърши- ще се преквалифицираме, защото сме гъвкави и можещи, а не да пеем как можем само на струга, фрезата и пред геврека на тира. Ама няма да свърши, тепърва започва.

120

до 119

преди 2 години

2000лв. на седмица ли? Или на ден? Ама май под пишеш на Php и C# Се има предвид как си написал един if и вече се имаш за програмист. Иначе при нас C# хората средно ниво визмат около 8000лв.. В LinkedIn прелива от обяви. А ти си един празнодумец и лъжец.

119

до 130

преди 2 години

Изреди ми компании и позиции за 800лв., искащи магистърска степен, при условие, че в бюрото по труда по младежка заетост вече дават по 2200 за хора без ден трудов стаж.

118

ей трол такъв

преди 2 години

До хахахахахахахаНе те знам какъв си и що си, но ако владееш малко дори един от тези езици, за които споменаваш, заплатата ти няма да е 2000 лв.При нас само офис асистентката взема 2000 лв.и да, помагаме на колеги от украйна да се релокират тука. за съжаление само женския състав може да премине границата. момците са мобилизирани, а някои вече са на фронта.Стискам палци да стигнат скоро до споразумение и светът да се кротне. Тези страдания и разбити съдби няма как да бъдат превъзможганти.

117

До dd

преди 2 години

Абе да ти кажа, компаниите търсят и наемат много "джуниъри": има си програми за обучение и интегриране, обаче за съжаление, има разлика в това да "искаш" и да имаш някакъв потенциал за развитие. Няма как да стане да ми дойдеш без никакъв опит, обаче да настояваш за 3К стартова заплата