105

Реалист

преди 2 години

Ръстът на пенсиите е факт, но много хора се объркват заради ковиддобавката, която не е пенсия. Никога досега не е имало такъв голям скок в реалния размер на пенсиите. Само при пенсиите на тавана, скокът е малък - от 1440 на 1500 лева, което е само 4,17%.

104

Реалист

преди 2 години

Това закъсняло леко покачване на максималния осигурителен праг е много далеч от скок на този праг.

103

Анонимен

преди 2 години

Имам познати в Англия, които плащат за транспорт и са над 60 годишни.

102

Анонимен

преди 2 години

Всъщност, балъците протестъри сега ще плащат заплата на търтеите пенсионери.

101

До 111

преди 2 години

А транспорт, храна, данък сгради, отопление (газ, електричество) Що ни премяташ?

100

Анонимен

преди 2 години

Ще има протест в София срещу хиперинфлацията предизвикана от Радев и Петков. Насрочен е за 20.02.22.

99

До 113

преди 2 години

Така е, но и няма държава която да може да издържа 5 милиона получатели със само 1.5 милиона вносители! Нали за това уж се започна с втория стълб, същия които ГЕРБ се опитаха по завоалиран начин да национализират! Защо като вкараха варианта за прехвърляне на втори стълб от частен в НОИ не се вкара опцията първия да се прехвърли от НОИ към частен фонд? На всички е ясно, че наливането на пари в НОИ е обречено! Скоро почти целия бюджет на държавата ще отива за НОИ и НЗОК и какво правим тогава?

98

Анонимен

преди 2 години

Не искам да имам ръст на пенсията. Искам си старата пенсия и старите цени

97

Радослав

преди 2 години

Пенсионери няма да получават пенсии защото няма да има нито кои да внася осигуровки, а и бюджета няма да стига за да пълни дупката наречена НОИ!3. Крайно време е индивиди без никакъв данъчен принос да получават помощи! Всички индивиди и децата им които нямат никаква данъчна тежест да бъдат премахнати от системата за помощи! Имаме 2 милиона нищо не правещи индивиди с нулев принос за обществото! Като се добави и колосалното количество държавни и общински служители стигаме до катастрофални разходи

96

До радослав

преди 2 години

Няма държава, която може така рязко да смени принципа на пенсионната си система. Даже постепенното преминаване на работещите към индивидуални партиди, обрича пенсионерите на още ниски пенсии.

95

Радослав

преди 2 години

1. Трябва да се премахнат двойните стандарти за различни икономически субекти! Няма как да има браншове които са галеници: има браншове с намалено ДДС, помощи, субсидии и тн., всички да са равни!2. Преди десетилетия трябваше да се мине на индивидуални партиди за пенсия! Сега работещите щяха да им се трупат парите, държавата тогава можеше да си позволи заварените пенсионери да им плаща пенсиите от бюджета! В сегашния момент няма достатъчно работещи за да издържат системата и скоро бъдещите

94

Анонимен

преди 2 години

Поне най-лошото мина - ГЕРБ вече не да на власт.

93

Анонимен

преди 2 години

Тези от социалното министерство пред месец говореха за 6.5% увеличение на пенсиите. Сега станаха 6.1 до юли може да станат 4.1%.Увеличението стана като " преизчислението" - едно нищо за тези осигуравали се над 40 години.Господа не чувствате ли срам от хората с белите коси.

92

Анонимен

преди 2 години

Тез кога ще ги сменяме ? Очевидно е че не стават и те като герб.

91

дедо от село

преди 2 години

Шарени пилета за б.алъци от сегашните серсеми!

90

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 97 Не се притеснявай,само почакай да видиш и усетиш в какво ще те превърнат харвардските "капацитети",та герберите ще ти се виждат като благодетели или майка Тереза.

89

Анонимен

преди 2 години

Социалното министерство е на БСП, социалната партия!? Те най-социално искат да ни унищожат с ниски заплати, ниски пенсии, високи цени, високи данъци. Народ няма да остане. Социално ли?

88

АНОНИМЕН

преди 2 години

А така,тръгнахме по утъпкания от Жан Виденов път.

87

Анонимен

преди 2 години

БСП и ДПС винаги са управлявали по добре от герб!

86

toti

преди 2 години

Тия от ГЕРБ завиждат !!! ха хаааа