161

До ЕДНО БЪЛГАРСКО СЕ

преди 3 години

До комунизма и по Бай Тошово време е имало висока българска раждаемост.

160

До ТТ

преди 3 години

България е бита карта точно за тия дето нито образование имат нито ги бива за нещо и отиват на запад или да слугуват или да живеят на помощи. Почти всички които познавам / такава ми е средата/ са високо- образовани млади хора които правят и кариера пък дори и пари , които просто няма как да станат в шовинистичния запад . Просто защото за да станеш висш ръководител е кариера основно за "богоизбраните" .Тук ние имаме нужда точно от такива и възможностите просто са безкрайни.

159

Анонимен

преди 3 години

Резултат от савецката окупация. В Гърция нямаха такъв проблем.

158

До И.Б.

преди 3 години

Родителите на бабата на моя мъж ( по бащина линия) са от краен софийски квартал и са имали общо 7 деца! През комунизма всички до един имат работа, доходи,жилища, всички тези деца имат семейства, деца,внуци, правнуци. Бабата на мъжа ми е и прабаба.

157

Хмм

преди 3 години

Абе 50% от семействата които познавам имаха дете през последните 2 година а половината от останалите ще имат....та са ми малко наизуст тези данни .Но от друга страна цяла Европа има проблем с демографската криза / на бялата раса , де/

156

До 189

преди 3 години

Ами щом ти е зор да приемаш скапания ислям, върви в Турция или арабския свят

155

До 186

преди 3 години

Ти пък си много качествена и продуктивна, няма що...

154

Анонимен

преди 3 години

приемаме спешно исляма и задължаваме богатите да имат поне 4 жени.

153

Анонимен

преди 3 години

До 185Да,България е била и 4милиона ,но хората под 25години са били много повече от сега. А качествата на хората не се определят само от натрупани знания.

152

ТТ

преди 3 години

Аз съм ЗА намаляване на количество за сметка на качество, но за жалост няма да се случи това. Ще сме 5млн , от които половината необразовани, непродуктивни и с престъпни наклонности. България не я очаква добро бъдеще, заради това малко по-амбциозните пращат децата си в чужбина от сега . Защото България е бита карта, колкото и грубо да ви звучи.

151

БИОЛОГ

преди 3 години

Мухите се плодят много но полза никаква. Така и с хората , няма полза от размножаване като мухите. България е била 4 милиона и е била много добре. Важно е хората да са качествени. Къде са българските градинари които в началото на миналия век са учили европейците на зеленчукопроизводство ?

150

Положителни страни

преди 3 години

Спокойно може и да е за добро с по-малко население да се постигне по-добър стандарт на живот и условия в страната. Не винаги многото е на добре. Вижте Африка и Индия как са. Поне нямат нужда от топлофикация която да ги кожодери както у нас. Сериозно трябва се обособят градски и селски области в които хората да се концентрират и там да се осигури от държавата добра инфраструктура. Да нямаме излишни хора без работа и без домни както е сега с по-малко население ще ни е в пъти по-добре.

149

до 172

преди 3 години

Дали ще имаш едно две или три деца , материалния фактор не влия материалния фактор влияе само до избора да имаш или не деца.Просто осигурен ли си да отгледаш едно дете , значи си осигурен и за две.Решение за второ и трето дете вече има друг фактор и това е наличие на свободно време това е различното в избора от този да имаш дете.Естествено говорим за планираните деца, непланираните просто някак се оправяш както дойде, но никой не е съжалявал за непланирано дете така че тях не ги разглеждаме .

148

Щайн

преди 3 години

Мога да издържам цяло семейство само с моята заплата , но българките не ме харесват, защото съм скромен и нисък. Азиатките от друга страна пък ме харесват. Явно ще си хвана една азиатка след време, и без това са по-женствени, скромни и традиционни от нашите модерни, независими, самостоятелни, еманципирани и вечно претенциозни и недоволни жени.

147

И.Б.

преди 3 години

След втората световна война в България, по-специално в София семействата можеха да си позволят само едно, най-много 2 деца, защото не можеха да ги изхранят с купонната система. После през комунизма накараха и майките да ходят извън къщи на работа, децата останаха безпризорни. 3 деца в голям град са и голямо тегло за родителите. Едното дете ще наследи, другите две ще са роби. Това не е решение.

146

1

преди 3 години

До Анонимен 176 "Българина трудно прави дете, щото требва да го подсигури," Българина трудно прави дете, щото не му се занимава ....

145

Анонимен

преди 3 години

До До 176/177 "Затова стъпвай по-кораво и жените ще те гледат в очите." Абе, "коравия" ти имаш ли собствено семейство? И не те питам за вашите, или за някоя от съседния вход. Питам те за истнско семеийство, с постоянен партньор, деца, отговрности и прочие.

144

John Branigan

преди 3 години

Тия статии ги четем всеки месец по 2-3 пъти. И какво от това? Нищо ново не казват. Всеки път едно и също. Не е нужно да си учен от БАН или експерт за да го разбереш това. Всичко в България е объркано и е нагоре с краката. Като почнеш от манталитет и възпитание, минеш през заплащане и завършиш със законодателството. А ниска раждаемост има в много страни по света. Изключения правят региони в Азия, Африка и Латинска Америка.

143

До Много сме добре!

преди 3 години

Донякъде си прав по отношение за българските мъже. За другото/ останалото също си прав. Но и сред българите също има безотговорни мъже и жени. Малко са българите, които познавам, които имат брак и деца, едно от тези искат и трето дете. Другите (българи) не искат да имат семейства и деца, отдават се на разгулен живот. Познавам една самотна майка, която предпочела да роди, а не да абортира, нейния приятел (българин) я изоставил и при бременността, и след като е родила, не е дал и лев за детето си.

142

Анонимен

преди 3 години

""""Една застаряваща нация с голяма смъртност: България обезлюдява..""" - - - Кой каквото си посее - това жъне!!! И не търсете под вола теле, сами се докарахме на този хал!!!