21

Анонимен

преди 3 години

До 20Не се ли досещате че на червената тошкова илюзия вярват не повече от сто хиляди българи, които са потомци на шумкари заченати в землянки!Лицето на държавата в момента говори повече отколкото някой може да каже а варенето ви във собствен червен сос си е меко казано доста назидателно.

20

Анонимен

преди 3 години

Едва ли си живял по онова време. Всички пенсионери вземаха достойни пенсии. Имаше безплатни организирани почивки за море всяко лято и почивка по санаториуми през зимата. Сега гледам как пенсионерите ровят по контейнерите.Ти си смешен с безсмислената си пропаганда, която се опитваш да наложиш.Живях в реалма на Тошко цели 25 години и след това избягах! Корекомите, валутните аптеки, показните магазини, софийското жителство, заградените плажове за чужденци .....да изброявам ли още "пропаганди"?:)

19

ПорЦелан

преди 3 години

Началото на 70-те. Баба ми взимаше достойна пенсия 30 лева, дядо ми - 36 лв. Работи до смъртта си за 2.40 лв ден в ТКЗС-то.

18

до 19

преди 3 години

Едва ли си живял по онова време. Всички пенсионери вземаха достойни пенсии. Имаше безплатни организирани почивки за море всяко лято и почивка по санаториуми през зимата. Сега гледам как пенсионерите ровят по контейнерите.Ти си смешен с безсмислената си пропаганда, която се опитваш да наложиш.

17

Анонимен

преди 3 години

Пенсиите по тошово не бяха високи ако си обикновен човек! Но ако си от партията и човек на някой корекома ти е в кърпа вързан! За огромно съжаление "партийно-помазаните" не бяха повече от 15% от глава на населението, общо взето като сега!На запад лекарствата за пенсионерите са абсолютно безплатни както и абонамента за ползване на градския транспорт! Там където БКП е стъпило - трева не никне!

16

Анонимен

преди 3 години

до 3Личи си че вече си над 40 , щото мозъкът ти вече е почнал да се разпада !

15

Сашо от Варна

преди 3 години

Има работещи пенсионери,на които пенсия плюс заплата и пак не стига за нищо,заради скъп живот,ниска пенсия и заплата....Не е от финансовия хаос!? Всичко е точно пресметнато и нарочно...

14

Не съм садомазохист

преди 3 години

За да гласувам за тези, които съсипаха, за да разграбват икономиката на БГ/ БКП/ и много не можаха да си направят стажа от 65 години. Сега на 70 години, Герб щели да дадат 65евро. Мерси, купете свещи на вас и на децата си!!!

13

Анонимен

преди 3 години

Тодор ЖивковПенсии, здравеопазване и образование имаше при мен.Да, бе, ама не!Пенсии - мижави, освен за наш'те хора от партията.Здравеопазване - още помня как кака ми и батко ми тръгваха за София за операция (три пъти). Що ли все там? Имаха "връзки" - Гайдарски. Пълен багажник и задната седалка на жигулата.Отделно поне хилядарка! На ония пари! Ако щеш, не беше задължително (бе забранено, само в местни болници) да те лекуват в София. Образование - частни уроци, пачки за университет!!!

12

Хм

преди 3 години

Работя в счетоводна къща. Днес подготвихме документите на поредната фирма ,която фалира. А на друга заради пандемията уволнихме всички работници , поради намаляване обема на работата. И да ми говорят ,че няма нищо икономическо в характера на кризата е просто наглост! Факт е осигуряването на минимални заплати. Прави се масово. Как да съберат хората за пенсия и колко ще бъде тя? Имам съседка ,болна с диабет ,пенсионерка ,но работи преко сили ,защото само с пенсията ще умре от глад.

11

Анонимен

преди 3 години

Намалете стажа и ще има повече осигурени.То иначе няма смисъл , жълтицата е добре.

10

МАГАРЕШКИ

преди 3 години

ДАВАМ СЬВЕТИ...УСПОКОЯВАМ ВДОВИЦИ БЕЗ ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВАМ....

9

Анонимен

преди 3 години

Пенсионната система не стане ли гъвкава, няма да се оправи никога. Всеки трябва да има право на пенсия дори, след 50 годишна възраст. Тук вече играят отработените години и колко си внасял. А който иска да работи да работи, това означават че пенсията ще му е по висока когато дойде време. Така има човек стимул да се осигурява. А сега повечето си казват, в стигна 65 я не, за какво да се осигурявам. А и по ранното осигуряване освобождава места за младите.

8

Тодор Живков

преди 3 години

Който се е родил в бедно семейство завинаги ще си остане беден и неговите деца и внуци също, защото няма да имат достъп до качествено образование. Който има пари за частни училища и за частни уроци ще стане човек.Държавното училище в България сега дава 40% ФУНКЦИОНАЛНО НЕГРАМОТНИ, а при мен неграмотни нямаше изобщо!

7

Тодор Живков

преди 3 години

Пенсии, здравеопазване и образование имаше при мен.Сега при демокрацията няма пенсии - който откраднал нещо и станал милионер - станал, останалите ще умират от болести и студ, защото няма да имат пари да си плащат лекарствата и отоплението през зимата, някои пенсионери работили цял живот нямат пари и за храна.Който няма пари ще се лекува с билки от полето ако ги познава и може да ходи да си ги набере - така беше при цар Борис преди 100 години, така ще бъде и занапред, лекарствата само с пари

6

Анонимен

преди 3 години

Фашисти.

5

МНЕНИЕ

преди 3 години

Трябва да се приеме Закон - Който не е имал желание и Късмет да се осигурява в НОИ , да му дават Тавана на Пенсията - 1440 лева , тези които са били Коректни към НОИ да взимат по 100 лева Пенсия .Шефа на КНСБ май е Мръднал ?

4

Пенсионер

преди 3 години

Истината е, че бизнесът и държавата играят в един отбор. Бизнесът дава пари под масата и не осигурява работниците на действителните заплати, а държавата си затваря очите, защото след време ще изплаща по- малки пенсии.

3

Анонимен

преди 3 години

След 40 г. човек почва да се распада и се развалят зъби, очи, коса, мускули и т.н. и не става вече за добър работник.

2

Анонимен

преди 3 години

Точното решение е намаляване на пенсионната взраст на 40-50 г. а ГЕРБ и АБВ я вдигаъ постоянно и вече е 70 г. Няма работни места за младите и няма как да събереш стажа.