63

Анонимен

преди 3 години

В ГЪРЦИЯ БРОЯТ И СМЯТАТ РАКОВСКИ ЗА ИЗКОННЕН ГРЪК или РОМЕЙ..СЪВСЕМ ИСТИНА Е.ПО ДВЕ ПРИЧИНИ--РАКОВСКИ Е РОДЕН В 1821 ГОД..ГОДИНАТА НА ВЕЛИКОТО ПАН-ГРЪЦКО ВЪЗСТАНИЕ СРЕЩУ ОСМАНО-АРАБСКАТА ДЪРЖАВА (ОСМАНСКАТА ДЪРЖАВА НЕ Е ТУРСКО ОБРАЗУВАНИЕ ,КАМОЛИ ИМПЕРИЯ, А Е ИСЛЯМО-АРАБСКА)..ГРЪЦКАТА НАУКА НЕ БРОЙ И НЕ СМЯТА ОСМАНСКАТА ДЪРЖАВА -- ЗА ТУРСКА ДЪРЖАВНА ЕДИНИЦА !..ПО ТРИ ИЛИ ЧЕТИРИ ПРИЧИНИ БЕШЕ .Но за РАКОВСКИ--ТОЙ Е ЗНАЕЛ ПЕРФЕКТНО АНТИЧНИЯ ЕЛЛИНСКИ ЕЗИК -- КОЙНЕ = ОБЩЕСТВЕНИЯ ОБЩ АТИНСКИ !

62

Анонимен

преди 3 години

ето какво пише в английската уикипедия за произхода на думата *** или българин:произхода на думата не е напълно ясно,но най-вероятно произлиза от тюркската дума булгха,което означава смесвам,разбърквам,разбивам...има и други теории,че произлиза от средна азия за племена,които създават проблеми!!!

61

Анонимен

преди 3 години

замисляли ли сте се откъде идва думата грък и гърция и защо самите гърци наричат себе си хелени,а западния свят ги нарича гърци.грък идва от думата грайкос-йонийско племе...турците и арабите наричат гърците юнан- с други думи за тях те са йонийци.грък е древноримско наименование на хелен...а пък хелен има връзка с древната митология и зевс.

60

До 86

преди 3 години

Нагла лъжа. Но не съм изненадан, от недобросъвестни хора всичко може да се очаква. Достатъчно е да се спомене, че водим пет войни за тази пуста Македония и даваме стотици хиляди жертви, че и влизаме в две национални катастрофи. Самите македонските революционери до един са се считали за българи - Гоце Делчев, Даме Груев, Яне Сандански, Борис Дрангов...

59

Истината

преди 3 години

Раковски е най-близо до истината за произхода на българите, но тезите му са неудобни за казионните ни историци(които в огромното си мнозинство са чужди агенти).

58

Анонимен

преди 3 години

Македония винаги е била област с българско население и считана за неделима част от българските етнически граници.------ Македония винаги е била със смесено население и никога с чисто българско такова.

57

Анонимен

преди 3 години

До Анонименто и гърци няма-грайкос йонийско племе населяващо пелопонес.

56

До 78

преди 3 години

Няма "византийски" народ - Византия е съвкупност от народи и етноси, точно както и Руската империя, както и всяка империя.

55

Анонимен

преди 3 години

апропо преди години бях на пътешествие из северните части на гръцка македония близо до границата с р.македония...тези райони са плътно населени с македонци,които говорят език много близък до тези на възрастните хора в района на сандански и петрич...този език те неаричаха македонски.

54

До 77

преди 3 години

За да може един писмен извор да бъде приет за достоверен, той трябва да бъде подкрепен и от веществени доказателства. А за съществуването на "славяни" такива доказателства липсват. Виж, за народ българи има предостатъчно.

53

До 35

преди 3 години

"Добре, че гърците си траят, че и ако те си отворят устите ще стане манджа с грозде. Когато в края на 9-ти век в Преслав е създадена втората българска азбука-Кирилицата 24 от буквите са преписани от гръцката азбука и са добавени още 14 отговарящи на чисто български звуци в речта ни."Сравни гръцките букви с латинските - колко от тях са еднакви? Само българската азбука е ползвала гръцкото писмо? И к'во от това - да не би да сме откраднали гръцката литература и история?

52

Анонимен

преди 3 години

Няма такова понятие "славянин" в генетиката. И в антропологията няма. Дори и в археологията не са открити следи от така наречените славяни------То и прабългари няма.И траки също.Генетиката не се занимава с такива неща, а археологията се занимава само с измрелите народи.

51

До 75

преди 3 години

До 1944 Македония винаги е била област с българско население и считана за неделима част от българските етнически граници. А за това, че сега има понятия като македонска държава, език, народ и тн., трябва да благодариш на "братушките" и техните продажни агенти и у нас.

50

До 69

преди 3 години

А виж сега с какъв произход са другария Леон и най-вече съпругата му Мария.

49

Анонимен

преди 3 години

До Анониментя не е създадена в българия а в македония(тогава част от византия),която днес около 51 % е на територията на гърция.апропо в северна гърция има местно сдружение на македонците от град ираклиа(долна джумая),което се нарича "кирил и методий"и смята кирилицата за македонска.

48

До 71

преди 3 години

Паисий използва трудовете на Мавро Орбини, а Орбини погрешно извежда от определението "склави", отнасящо се до подчинените народи в рамките на Византия, отделен народ "славяни". На Орбини и Паисий им е простено, защото по тяхно време историята като модерна наука все още търпи сериозно развитие, а и каузата на Паисий е велика и благородна. Но за хората няколко века по-късно няма оправдание да разпространяват лъжи и измами.

47

Анонимен

преди 3 години

Русофилските продажници сега страдат, защото те са родолюбци само доколкото това не влиза в противоречие с Русия. Ако трябва да изберат страна между Русия и България, те винаги ще застанат на руската позиция. Казусът с българската азбука е поредното доказателство за това.

46

До 64

преди 3 години

Така или иначе кирилицата ще умре - неминуемо е, ти много ли дършиш да се удължи агонията?!??

45

До 61

преди 3 години

Няма такова понятие "славянин" в генетиката. И в антропологията няма. Дори и в археологията не са открити следи от така наречените славяни. Това е политическа доктрина, създадена и наложена от Русия и нейните агенти у нас и в чужбина.

44

Анонимен

преди 3 години

До 55 Е, едва ли някой ще си разплете чорапите заради простотиите на кривозъбия Каракачан... Не вярвам и война да ни обявят. На всички е ясно кой е Карскачанов и кои са кослиционните му партньори.