34

Анонимен

преди 4 години

С тоав ДДС Борисов просто се омаза

33

потребител

преди 4 години

По-малоумно решение от това да се намли ДДСто на ресторантьорите не мога да си представя.Икономисаните пари ще влязат в джоба на собствениците на ресторантите а не за изсветлявате на бизнеса.Борисов да стегне бранша на ресторантьорите за да не могат да укриват данъци като въведе безотказно следене на плащанията им и да си събере данъците.Намаляването на ДДСто е наливане в джоба на богатите.Ресторантерите укриват ДДС за щото могат а не защото не могат да го платят.

32

Анонимен

преди 4 години

ДДС за учебници, храни и лекарства - 20%, а за неграмотните алчни аморални ресторантьори и хотелиери - 9%. Красноречиво за властващите.

31

Анонимен

преди 4 години

облекчения преди излизане от власттасъответно финансов проблем за който дойде след тяхтака е и с новото държавно петролно предприятие30 години "свободен" пазар крадене като за последноняма измъкване братяи африканците са по-добре от българитеникой не знае колко заробващи споразумения са сключени с краваршингтон

30

МХМ

преди 4 години

До 24. Ще го натикаш в затвора ама друг път.Първо трябва да доказваш неща, които са недоказуеми и второ ти трябва да си абсолютно изряден, защото ще се обърнат нещата против теб. Ако не знаеш в трудовото право работникът в 99% печели делата.

29

Анонимен

преди 4 години

Минимална браншова заплата е съвсем друго нещо, различни от максимален осигурителен праг. Повишаването й дава простор за изсветляване на бизнеса и повишаване на събираемостта на данъци и осигуровки.А който не покрива параметрите - просто фалира. Пазар се нарича това.

28

Shark

преди 4 години

До 23. Аз лично до този бранш никога няма да опра да работя. Особено с неграмотни началници. Говоря принципно. Освен това договорът се подписва от двете страни, работодателят също дава дума. За неизпълнени от хотелиери договори какво ще кажеш. Имали си HR, абе те на сервитьори не могат да плащат и си го признават, на HR ще плащат. Да не се перят много хотелиерите,да не идем пак в Турция и Гърция на почивки. Защото се очаква там да има много примамливи оферти предвид ситуацията.

27

Анонимен

преди 4 години

Много мъка има по тези земи! Изводът го направих, след като прочетох коментарите преди моя.Да поясня. Максималният осигурителен праг в момента е 3000 лева и аз настоявам не само да бъде вдигнат, а да бъде премахнат въобще. Искам да се осигурявам върху пълния си доход и да получа пенсия в размер на 40% от внесените от мен осигуровки, а не 40% от 3000. Ще ми опонират с тезата за частните фондове. Аз искам да съм на чисто с държавата, а дали ще ползвам И частен си е изцяло мое решение!

26

реално

преди 4 години

реално Баце направи така че кръчмите да не плащат данък печалба 10%. Че и един процент им подари.

25

Анонимен

преди 4 години

Пълна излагация за Борисов усети че му клатят стола и клекна на кръчмарите. Смешен човек става с годините. Пред една шайка нагли мошенници клекна.

24

Анонимен

преди 4 години

Да *** салтата няма стани *** 3 лева на 2.70 лева, наи тай?!?

23

Анонимен

преди 4 години

До pfИ като за назидание го антикам в затвора (лесно става, когато имаш парички и връзки), Нела видим, кой ще краде! Ааааахахаххаха!

22

Анонимен

преди 4 години

До ShrekПодписал си договор. Дал си си думата! Ти така ще работил, ще те изгонят и хотелиерите, по-скоро HR-те им комуникират и имат черни списъци, така че някой хира никога оовече не си намират работа в този бранш.

21

Анонимен

преди 4 години

ДДС трябва да е 10% за ВСИЧКО в държавата ни, защото сме най-бедната държава.

20

Shark

преди 4 години

До Владо хотелиер. Както им плащаш, така ще ти работя ве. Нали знаеш онази приказка, "те ме лъжат че ми плащат, аз ги лъжа, че работя". Та и твоята така ще стане ве, а и с това отношение ще има да чакаш свестен персонал. Анадън мо ве

19

Pf

преди 4 години

До Владо хотелиераТака е прав си. И за 500 лв ще си намериш персонал. Ама ще е или некадърен или озлобен,че ти работи без пари заради кризата и ще ти нанесе загуби за 2500 лв на месец,защото ще ти работи като за 500лв. Ще краде от теб и от клиентите ти колкото може и като теглиш чертата ще си на минус от това,че си спестил от заплатите. Пред теб много ще се стараят,ама зад гърба ти друга песен ще пеят ако са недоволни.

18

.!.

преди 4 години

Ех махнаха ми коментара! А аз просто казах, че по "морето" "ни" ОСИГУРОВКИ НЕ СЕ ПЛАЩАТ! Същот така казах, че сега като се намали ДДС! ЦЕНИТЕ ЩЕ СЕ ВДИГНАТ ПОНЕ ТРОЙНО! КАКТО И СЕ ПОЛУЧАВА! Еми за тия неща пак галсувайте за гербераската проклета мафия! Та за тва ми махнаха коментара!

17

Анонимен

преди 4 години

"Смело" решение, взето от мекушав премиер под натиск.

16

Анонимен

преди 4 години

Този си го знаем. 4 часови договори с 12 часови смени. Напълни с маси копчетата в Пловдив. Съкращаване по взаимно съгласие или 30 дни неплатен отпуск. Пробен 30 дневен договор и ги гони преди да минал срока. Свариха си ДДС на нашите си хора. И пак ктарите мутренски номера - ние няма да намалим чените, но и няма да ги увеличим. И номерата с 800 лв осигурителен праг - за по-малко няма кой и да ги погледне и след подигравката с договорите няма да има желаещи да работят на 4 часови.

15

The Ghost

преди 4 години

"Сваляне на ДДС, за да можем да инвестираме в персонала ни"Да го видя - няма да повярвам