48

Анонимен

преди 5 години

Ощетените ще са 100% като изключим военни, полиция, държавни служители. Защо: защото се премахват всички отработени години до 2000 г. Знае ли някой в частна фирма да е осигуряван на цялата заплата, поголовно се осигуряват на минимална за длъжността и това го знаят всички. Само че се правят на ощипани девици.

47

ПроСоТо

преди 5 години

Синекура "Нейков" каже:-"Две неща направихме грешно".....Ех,Андрешко!..Да беха САМО ТИЯ "две неща",да си затвори очите човек.-Впрочем,с какво се занимава въпросния?..И ако има издънка,така ли ПАК ще мине?.."Признат грях е половин грях"?

46

анонимен

преди 5 години

Лошото е, че увеличиха и пенсионната възраст! Имам стаж, но трябва да работя още 5 години, за да се пенсионирам! А, хора на 50+ не са атрактивни на трудовия пазар, независимо от образованието! В САЩ на всеки 10 г. ти дават пенсия и ти сам решаваш кога да спреш работа!

45

истината е че,

преди 5 години

Вдигнаха възрастта за пенсиониране, защото политиците източиха пенсионния фонд.Както виждате и младите емигрират.Ясно е,че няма да има кой да плаща пенсии на тези които предстоят да се пенсионират.Чудят се какво да измислят,за да ви кажат,че пенсиите ще бъдат намалени след новата реформа.Ако наистина до няколко години се въведе еврото, вече ги преизчисляват с колко евро да ви ощетят. България е фалирала,няма икономика.Ще махнат пенсиите по инвалидност ТЕЛК и социалната пенсия за старост.

44

бъдещ пенсионер

преди 5 години

Проблема е че България по конституция е "социална държава". Това с прости думи означава, че този който е работил и плащал пенсионни вноски, ще получава толкова колкото и този който не е работил. За да има социално равенство между хората.

43

пенсионер

преди 5 години

Пенсионирането НЕ трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Изчислената ми пенсия е на д 1000 лв. но предпочитам да ми върнат вноските за да имам един МОЛ и три хотела. Мързеливи и партийни нагаждачи без пенсии.

42

До 47

преди 5 години

Марки се лепяха в пенсионните книжки до 1948 година и то само за тези, които се осигуряваха в пенсионен фонд - около 200-300 хиляди човека. После нямаше енсионен фонд, а немската система за пенсионно осигуряване.

41

Бачо Илия

преди 5 години

До АнонименНо пенсии имаше, нали ? И хората не гладуваха, нали ?

40

БГ

преди 5 години

Всъщност тези работили през комунизма трябва си платят сметката ,че са държели на власт тези крадци и продажници И да ходят се молят на братята си руснаци да им върнат пенсиите които им откраднаха

39

Анонимен

преди 5 години

Между 1948 и 1996 нямаше никакъв пенсионен фонд. Не лъжете!

38

Анонимен

преди 5 години

Гробарите карат варат все народа карат да страда, със геноцид на хората не се прави силна икономика

37

Анонимен

преди 5 години

Трябва да се премахне минималната пенсия и тези дето са укривали доходи, да взимат толкова, за колкото са осигурявани, примерно 200 лева, 100 лева или 50 лева. Защо трябва да намаляват пенсиите на останалите заради укривалите доходи?!Максимален размер на пенсиите трябва да има, докато в изчисляването на размера на пенсията не участват осигурителните вноски през целия трудов стаж. Внасял 3 години големи осигуровки, а през останалите 37 години минимални суми, а сега да иска 20000 лв пенсия...

36

А за пенсионерите ?

преди 5 години

А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?

35

До 32

преди 5 години

Бъркаш средната продължителност на живота с очакваната средна продължителност на живота на всички живи към момента хот=ра, вкл. и бебетата. Истинската средна за примерно 2018 година е на каква средна възраст са починалите през 2018 година хора в България, а тя е значително по-малка от тази официална средна, с която ни лъжат. Като цяло не разбрах какво се опитваш да кажеш.

34

Истината

преди 5 години

Няма пенсионен фонд в България след 1948 година до създаването на сегашните мафиотски частни пенсионни фондове. Като пишете небивалици как пенсионния фонд в България бил ограбен преди 1989 година, не се ли замисляте, че не всички са от онези 80%, които безрезервно ви вярват? Преди 1948 година има едно малко пенсионно фондче, което е обхващало доста малък брой от хората в България и средствата, от което са станали част от бюджета на България, т.е. няма присовяване, както стана след 1989 година.

33

Румяна

преди 5 години

До до 22 хахаПрез 1980-83 година БКП ограби пенсионния фонд-най-богатия спестовен фонд в България. С парите от пенсионния фонд изградиха НДК и направиха Комитет за култура, където бяха назначени любимците на Людмила Живкова - Б. Райнов, Л. Левчев и &, които пътуваха в чужбина и уж купуваха произведения на изкуството за България, но реално с тези произведения попълваха колекциите си... От тогава пенсиите в България се изплащат от бюджета, т.е. от нашите данъци.

32

Румяна

преди 5 години

Калфин направи родените 1960-61 г. опитни зайчета. Принудени сме да вземем решение за бъдещето си на тъмно: Никой не знае как, и колко, ще изплащат от втория и третия стълб на пенсионното застраховане, но сме принудени да изберем дали да прехвърлим сумите от тях в НОЙ през 2018 г. - 5 години преди времето за пенсионирането ни. Ако не прехвърлим сумите в НОЙ - бъдещата ни пенсия, изчислена от НОЙ, ще се намали с 17%? Успоредно с това губим правото на избор на 3-те най-благоприятни за нас години.

31

червена маймуна

преди 5 години

Бащата на тоя червен каскет изнесе огромния Пенсионен фонд на България в Москва.ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО.После комунистите плащаха на пенсионерите мизрни пенсиики взимайки от работниците.Въртяха парите щото нямаше-в Старозагорски окръг заплати на една дата-в Софиисйи ха друга,плевенски ит.н.Човек работил цял живот и внасял получава почти същото с един ром не работил никога бил на безкрайни помощи.Ромите с привилегия пожизнено соц.цлаби са осигурявани от държавата.Това ни го уредиха комунистите.

30

До 28

преди 5 години

Средната продължителност на живота В БЪЛГАРИЯ Е 74.5 ГОДИНИ МЪЖЕ И 79.8 ЖЕНИ. Сега направи сбора от 100 точки при нас и сам ще се убедиш колко много си ...живял.

29

До 24

преди 5 години

Много е лесно да даваш формули без да мислиш. Какво правиш по твоята формула с сегашните пенсионери или с бъдещите пенсионери, на които им е минал вече голяма част от трудовия стаж? Тях ще ги убиваш ли или просто ще ги мориш от глад?