31

Анонимен

преди 6 години

Енергията и ентропията управляват света............на макроскопично ниво.

30

анон

преди 6 години

о, той ше почне и да пее - "венсеремус". само да се понатрупат още малко неподлежащи на оправдаване сметки.

29

Анонимен

преди 6 години

До AnonymousТова не е душата... аман от преиначени глупости. Душа няма.

28

Анонимен

преди 6 години

Коментарите са нещо страшно xD

27

do 6

преди 6 години

Електромагнитната енергия (светлината) е само една от формите на енергията!Вселената не е холограма...................говориш глупости!!!

26

физик

преди 6 години

Дънният кварк (bottom quark) има много малка маса (приблизително 4,18 GeV/c2)................това се знаеше и преди този експеримент!!!

25

Анонимен

преди 6 години

Гравитоните (квантите на гравитационното поле) също не съществуват реално, а гравитацията е геометричен ефект......................време-пространсвото се изкривява.

24

физик

преди 6 години

Черните дупки не съществуват реално във Вселената........................те са фантасмагория, измислена от Хокинг и други псевдофизици.Няма нито едно експериментално доказателство за т.нар. черни дупки.

23

Anonymous

преди 6 години

Има живот след смъртта, душата тежи 21 грама................човек, като умре, става 21 грама по-лек..............това е доказано.21 грама тежи душата на човека.Масата (21 грама) се превръща в енергия, след като умре човек.Според уравнението на Айнщайн:Е=mc2

22

за енергията

преди 6 години

До Анонимен 6Енергията е най-неразбираемата физична величина.Енергията не се губи, а се запазва (първи закон на термодинамиката), но енергията деградира,т.е. преминава от по-достъпни в по-малко достъпни форми (втори закон на термодинамиката).

21

Извънземното

преди 6 години

До Анонимен 21Ако не си успял да разбереш какво ти казвам, едва ли ще разбереш какво търсят в Церн и за какво го търсят. Тези неща не са за твоята глава. Не си мъчи мозъчната клетка с подобна тематика.

20

Анонимен

преди 6 години

До 17Ще придобием още, ако трябва. Ти си сложи едно въже и отърви Вселената о т себе си ...

19

Анонимен

преди 6 години

сега предстои да открият дънните кварки на какво се разпадат,после ще търсят и тяхните съставни части и т.н..Тия да вземат да вкарат малко практическа полза от всичко дето го откриват,това е по-важно отколкото да дълбаят безспир

18

k

преди 6 години

от тая статия ме заболя главътъ

17

До 14

преди 6 години

Напротив! Кокошката е първична защото Бог я е създал!

16

Извънземното

преди 6 години

И??? Наблюдавахме разпадане на кварки, а преди това на фотони... Абе хора , разполагате с ограничен брой сетива не го ли разбрахте. Ще виждате това което ви е отредено от природата. Рибите знаят ли че има дървета хора птици??? Ще го научат ли някога??? Е толкова ще разберете и вие за тъмната материя..защото сте ограничени от сетивата които са ви дадени. А те са крайно недостатъчни за да разберете света.

15

физик

преди 6 години

Само ми е много интересно как може да се наблюдава експериментално частица с дробен електричен заряд..............такива са кварките..........те имат заряд -1/3 или 2/3.Да не се окаже това поредната фалшива новина???

14

до 5

преди 6 години

Яйцето е първично , защото е продукт на химическата еволюция.Кокошката е вторична, защото е продукт на биологичната еволюция.

13

физик

преди 6 години

Теорията за големият взрив е пълна глупост и манипулация, измислена от един католически поп !!!!

12

физик

преди 6 години

Черните дупки не съществуват реално.................стига с тия глупости на Хокинг...............безкрайно силното гравитационно поле се появява в уравненията на математическата физика, защото не знаем началните и граничните условия!!!