53

Мнение

преди 6 години

По принцип е хубаво да има някакъв ред, но аз никога не съм правил проблем за шум от ремонт. Вместо да работят 4 дена е по-добре да свърщат за 2. Спестявам два дена разрешен шум. Никой не прави ремонт за удоволствие. Е има изключения с разни домашни майстори, които непрекъснато нещо правят. За тях съм съгласен. Иначе колкото по-бързо свърши ремонта толкова по-добре. За по-кратко ще има шум и мърсотия във входа...

52

Бай Танас

преди 6 години

Аз по шума се ориентирам сама ли е комшийката

51

Shark

преди 6 години

До 48. Аз пиша по принцип. Там, където живея, съседите нямаме проблеми с ремонти, гледаме да се съобразяваме, но не си искаме разрешения и тем подобни глупости, съобразяваме се, но и имаме търпимост. Преди две години съседа над мен реши да цикли паркета. Невъобразим шум. Е, предупреди човека, извини се 10 пъти, но не и да иска разрешение. Добре, изтърпяхме 2 дена. При вас е друго, в панелните общежития където има всякаква *** е съвсем различно.

50

Анонимен

преди 6 години

А кога ще се премахнат кварталните кръчмета по партерите на кварталните блокове?Уж кафенета,но фактически сборища по цял ден и до 23 часа на кварталните безделници крещящи под прозорците на нормалните хора.

49

мак

преди 6 години

Чудесно. Остава само да погнат и кръчмарите, това самозабравило се племе. Те не спазват никакви часове, ама кого интересува (освен живущите наблизо).

48

?????

преди 6 години

До невероятни закониако съм ти комшия щете ухапи оня мачугатия , с червената глава

47

невероятни закони

преди 6 години

с тия глоби ми е през ... дали някой ще се оплаква от мен. аз да си свърша ремонта по-бързо пъ нека ме глобяват - бълха ме ухапала

46

До Shark

преди 6 години

В Наредбата си ги има часовете когато може да се ремонтира, има и че в почивни дни не можеш да ремонтираш, а ако все пак искаш да правиш ремонта в почивните дни, трябва съгласие на останалите, което ти явно не искаш. Май не си разбрал какво си написал ти самият. Може би си мислиш едно, но пишеш друго.

45

До 41

преди 6 години

По сегашната Наредба на Столична община---Чл. 3. (1) Освен забраните по предходния член, в жилищните сгради се забраняват шумни увеселения, извършването на производствени дейности и ремонтни работи, които нарушават спокойствието на останалите обитатели.(2) За задоволяване на битови потребности, дейностите по предходната алинея могат да се извършват само от 8 до 14 часа и от 16 до 20 часа в дните, обявени за работни, а със съгласието на засегнатите обитатели и в почивни дни.

44

Анонимен

преди 6 години

Така е най-добре.

43

Край

преди 6 години

То наредба - хубаво ама сега трябва да наложите на племето и да я спазва. Е те тука ви куца работата - много пишете а малко биете.И върнете забраната за пиене по парковете - надигане на бири в парковете на белите страни няма.

42

Анонимен

преди 6 години

В една нормална държава (Швейцария) с или без разрешението на съседите, шумът от ремонти и празненства в жилищни комплекси е забранен през почивните дни. Глобите са много ... "приятни".

41

Ivo

преди 6 години

До Анонимен"бор машини" :). Аман от неграмотници. Интернет откакто даде трибуна на всеки да се изявява, стана страшно.

40

Shark

преди 6 години

До 32. Ясно съм написал какво искам и какво мисля по въпроса. Преди да коментираш е добре да прочетеш! Ще повторя пак, дано прочетеш - мисля че трябва да има определени часове, в които да не се вдига шум. Но също така не мисля че трябва да съм длъжен да искам твоето разрешение. И това на разни други завистливи съседи, които от инат няма да дадат съгласие

39

Анонимен

преди 6 години

през почивните дни само строителните работи ли се забраняват или и шумни купони?

38

пипи дългото чорапче

преди 6 години

Добре,за часовете е ясно.Трябва почивка.Но да искам от всички съседи разрешение е мношкола. Имам едни съседи от красна поляна които не ме пускат до таван ските било течало. И така 2 години.Домоуправител ката не се намесва защото не искала да се кара с хората.Иначе всичките кой учител кой мед.лице.А няма кой входа до *** е. Ако аз го иззета ме смятат за проста.Ало блок 106 чухте ли

37

nnn

преди 6 години

До АнонименНе те знам в коя провинция живееш ,ама всяка община има наредба за обществения ред с подобни разпоредби относно шума от битов характер .Има ги обикновено публикувани в сайтовете на общините и всеки заинтересован може да ги прочете .

36

Анонимен

преди 6 години

Забрана за почивните дни и сега си има, но рядко се спазва. Строителните работници им е забранено да работят по строежите в почивните дни и точно тогава може да изкарат нещо допълнително на частно, въпреки че и това е забранено. Разликата е, че ако го парвят на строежа може здраво да ги санкционират, докато ако правят ремонт някъде съседите проявяват обикновено търпимост и нарушението минава без последици. Ако е за 1-2 съботи и недели, се изтърпява, но когато става дума за месеци, нещата стават

35

Люлин - селото

преди 6 години

Хубаво има закони, но кой ги спазва ? Живея в Люлин, преди това съм живял в друг квартал с къщи и никога не ми се беше случвало да подавам сигнал. Сега съм звънял над 10 пъти за пет години на 112 и съм подавал жалби в СО р-н Люлин срещу шумно заведение, което си пуска музика, до когато си иска и градината им работи след 22 ч., въпреки че е забранено. И какъв е ефекта ? Никакъв - идват от полицията спират за нощта и на следващата вечер пак си е същото. Направете ги тези глоби в хиляди !

34

Как е в момента

преди 6 години

НАРЕДБА 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична голяма общинаЧл. 3. (1) Освен забраните по предходния член, в жилищните сгради се забраняват ... и ремонтни работи, които нарушават спокойствието на останалите обитатели.(2) За задоволяване на битови потребности, дейностите по предходната алинея могат да се извършват само от 8 до 14 часа и от 16 до 20 часа в дните, обявени за работни, а със съгласието на засегнатите обитатели и в почивни дни.